Brabrand tævede HIK

Aarhus var blå i weekenden! Brabrand fik en fuld fortjent sejr mod HIK.

Brabrand bød lørdag d. 30 april HIK velkommen til fodboldkamp. Der skulle spilles på bane 3, da stadionbanen endnu engang ikke kunne benyttes, på grund af for meget vand i ugen løb. I startopstillingen fandt vi Marc Højland i buret, Bojsen, Brinck, Rosen og Ø i bagkæden, Ingemann, Gokke, Riis og Schlie på midten, og helt fremme lå Kenan og Tunna.

Brabrand satte sig tungt på tingene fra start, og spillede til tider meget flot kombinationsspil på den svære bane, mens det var helt tydeligt at gæsterne ikke ville meget. Hver gang de fik muligheden blev den sendt afsted mod deres angriber, der forgæves måtte slås med to velspillende centerfosvarer fra Brabrand.
Allerede efter 5 minutter burde Brabrand have bragt sig foran. Efter lidt spil i venstre side, ender Nicklas ”Tunna” Knudsen ved baglinjen, og smækker et fænomenalt indlæg mod bagerste stolpe, hvor Mathias Schlie står ”Palle alene i verden”, men desværre på meget kort afstand header bolden i ryggen af HIK-målmanden.

Kampen blev mindre og mindre velspillet, og til det, var årsagen nok, at banen hurtigt blev trådt helt op, så det stort set ikke var muligt at spille, men på trods af dette, fortsatte Brabrand med at skabe chancer, og efter godt og vel 20 minutters spil, kom Tunna igennem midt for mål, han fik driblet keeperen, men sparkede desværre forbi fra en ret spids vinkel.

Efter 25 minutter bed HIK fra sig for første gang. Dette skulle ske efter et udadskruet hjørnespark, hvor de kom først på bolden, og headede snært forbi.

Efter 43 minutter spil laver Jesper Brinck en helt suveræn clearing fra midten af egen banehalvdel, da Brinck kiggede op og så hvor bolden var havnet, gik det op for ham at han havde spillet Tunna helt fri foran kassen, og denne gang svigtede Tunna ikke. Han sparkede den sikkert ind, og så førte Brabrand fortjent 1-0.

Sidste højdepunkt i 1. Halvleg var Jesper Brinck, der erobrerede bolden højt på banen, og valgte at skyde fra 35 meter. Det var helt tydeligt, at Brinck til dette spark brugte samme sparketeknik, som før, da bolden skulle cleares ud af egen zone.

2. halvleg startede mere stille og roligt, dog konstant afbrudt af de mange frispark, der blev begået i kampen.

Brabrand ville ikke afgøre kampen, og vores offensivspillere stod næsten i kø for at brænde store chancer. Og da Brabrand ikke ville afgøre kampen, ja, så var det lige ved, at det der ikke måtte ske, skete. Marc Højland ville lave sit velkendte sydamerikanske udspark, og det gik mindre godt. Den ramte HIK’s forreste angriber, og hvis han havde været en smule mere effektiv kunne han have sparket bolden i et tomt mål, men han tøvede, og det gav Marc chancen for at diske op med en sand verdensklasseredning, og han gjorde dermed selv skaden god igen. Det skabte en smule panik i Brabrandspillerne, men de var hurtige til at tage teten igen.

Hen mod slutningen af kampen modtog Ingemann bolden på midten af banen, og strøg elegant forbi en modspiller, hvorefter han serverede den på et sølvfad til Kenan, der fra højre side kunne løbe direkte mod mål. Et knastørt spark af angriberen sendte Brabrand på 2-0, og tilskuerne kunne nu nyde en ny flot sejrdans på Brabrand Stadion.

Blot 2 minutter senere fik Brabrand frispark lidt udefra, og Ingemann gjorde sig klar til at sparke. Det skal siges, at Ingemann løb mange meter i denne kamp, og han var nok på dette tidspunkt ved at være en smule træt – Det kom så også til udtryk i sparket… men efter sparket havde taget muren og nogle ordentlige bump på vejen ind mod målmanden, gav han en repost og Tunna Eksekverede. 3-0 og en fortjent sejr til Brabrand.

Havde Brabrand i første halvleg været lidt mere effektive, så kunne sejren være blevet en 3-4 mål større.

Vigtig selvtillid til drengene med sæsonens første sejr. 3 point i posen, og man er helt med i oprykningskampen igen. Næste uge venter rækkens nummer 1 AB på Gladsaxe stadion.