Brabrand sender Silkeborg KFUM ud i pokalmørket

Brabrand skulle i 1. runde af DBU Pokalen på en vanskelig udebanetur til Silkeborg, hvor Silkeborg KFUM's Serie 1 hold ventede. Brabrand trak sig sejrrigt ud af opgøret.

Brabrand stillede med et dygtigt hold med et par ændringer i forhold til 1. turneringskamp. Således havde Morten Gerster Peipinen, Arfan Habibi, Henrik Borup, Orhun Özturk, Mike Kaljo og Rasmus Henningsen fundet vej til start-11. Silkeborg KFUM der lufter en tilværelse i Serie 1 har flere prominente navne på holdkortet bl.a. den tidl. Superligaspiller Christopher Poulsen og de dygtige spillere i Casper Røjkjær og Søren Philipp. Tilmed var der gensyn med den tidl. Brabrandspiller Mathias Barthel.

Pokalfodbold har sit helt eget liv, og typisk overpræsterer det undertippede hold, og derfor er alle kampene i DBU Pokalen vanskelige. Gårdagens kamp på Søholt var ingen undtagelse.

Knapt var kampen fløjtet i gang, inden at Brabrand var nede med en enkelt pind, idet et unødvendigt begået frispark i anden omgang sejlede i kassen. 1-0 til værterne efter 3. minutter, og dermed var der for alvor tændt op i kakkelovnen, men midt i halvlegen fik Brabrands nye mand Morten Gerster Peipinen bragt balance i tingene.

Inden pause fløjtet fik Orhun tilkæmpet sig et frispark, som Mike Kaljo tog sig af. 1-2 til Brabrand, og dermed et fint udgangspunkt for 2. halvleg.

Brabrand sendte for 2. halvlegs start Rasmus Ingeman i spil, han erstattede Søren Bojsen. Der skulle ikke gå længe før Ingeman var involveret i en scoring. Efter et fint slået hjørnespark steg Ingeman til vejrs ved bagerste stang. Bolden endte på tværribben, hvorefter Kenan Hajdarevic prikkede bolden i kassen.

Mike Kaljo gjorde det 1-4, og dermed synes kampen lukket, men hjemmeholdet scorede et drømmemål, hvor bolden blev drejet op i målhjørnet. Fremragende mål, og dermed var der liv igen.

Men Orhun Özturk straffede Silkeborg KFUM i en omstilling til 2-5, inden Mads Rosenberg (C) scorede et mål af en anden verden, idet han på feltkanten tæmmede bolden, og derefter helflugtede den helt, altså helt, op i krogen til 2-6. Flere ville efter kampen pudse Rosenbergs støvler efter den kasse.

Dermed var kampen lukket, og 2-6 blev altså udfaldet til Brabrands favør mod et godt Serie 1, der kæmpede med næb og klør. Kræfterne slap op og det lukrerede Brabrand på!

Brabrand IF er dermed videre til 2. runde!

Husk der er allerede fodbold i Brabrand på lørdag, hvor vi i 2. division tager mod Kjellerup IF.