Brabrand vandt lokalopgøret mod Aarhus Fremad

Brabrand tog i lørdags mod Aarhus Fremad på en vindblæst bane 3. En strid vind på langs af banen gav svære betingelser for holdet, der havde modvind. Brabrand var dog stærkest og vandt fortjent 3-1.

Banen hed denne lørdag ikke stadion, men rammen omkring en af de fedeste sportsbegivenheder i Aarhus var desværre bane 3. En lidt knoldet og meget tung bane blev indtaget af 2 sultne mandskaber, der ville vise de mange fremmødte tilskuere, at det netop var deres hold, der skulle løbe med sejren. Men, denne lørdag var det ikke bane 3, der blev samtaleemnet. Det blev den kraftige blæst.

En blæst, der besværliggjorde meget for holdet, der havde modvind. Netop modvinden havde Brabrand i 1. halvleg. Brabrand lagde ud med at blive trukket tilbage på egen banehalvdel, da bolden var svær at få ud af zonen. Dermed kunne Fremad ligge tryk på Brabrands bagerste geledder. Dette kastede en mulighed af sig til Mads Rønne, der dog formøblede.

Det stod hurtigt klart, at det hold, der vandt med mest i medvindshalvlegen ville tage de 3 point. I en svær første halvleg holdte Brabrand stand indtil det 38. minut, hvor Fremad fik tilkæmpet sig et hjørnespark. Mathias Valentin sendte bolden indover, vinden drev den og bolden snød Mads Rosenberg, der uheldigvis headede i eget net. Nede 0-1. Herfra handlede det om at komme til pause med skindet på næsen. Det lykkedes.

I omklædningsrummet blev 1. halvleg hurtigt glemt, idet alle var af den mening, at kampen blev en helt anden i kampens sidste halvleg. Det holdte stik.

Brabrand lagde godt for land, og det kastede flere muligheder af sig efter bl.a. et par hjørnespark. Det duftede af en udligning. Den udligning skulle vise sig at komme i det 60. minut. Gerster Peipinen sendte klatten indover, hvor Kenan Hajdarevic steg til vejrs. Han headede på tværs, hvor Lukas Enevoldsen, der lige forinden var blevet sendt på banen, med sin første boldberøring headede, i ren Hollænder stil, bolden i kassen. 1-1 og nu var der for alvor tryk på.

Kenan, Tunna, Gerster Peipinen og Enevoldsen var konstante trusler mod Fremads defensiv, og der skulle heller ikke gå mere end 3. minutter efter udligningen før nettet blafrede bag Peter Ravn i Fremad målet. Rasmus Ingeman scorede sit 3. sæsonmål, da han fladt udplacerede Ravn til 2-1. Nu duftede det af 3 point.

Lukas Enevoldsen viste sit værd i flere situationer. Han var en konstant trussel med sin fart. Alt han rørte ved blev farligt og med 10. minutter igen blev det igen farligt. Lukas Enevoldsen blev sendt dybt. Ingen af Fremad spillerne kunne følge den garderhøje blonde hurtigløber, der rundede keeper Peter Ravn. Pift - straffe. Et straffespark som Kenan Hajdarevic eksekverede på sikreste vis. 3-1 og kampen var lukket, men Brabrand kunne med lidt mere skarphed og dygtighed have sat endnu et søm i Fremad kisten. Skarpheden udeblev, men det gjorde de 3 point ikke. Fuldt fortjent set over 90. minutter.

Der var i omklædningsrummet efter kampen kæmpe glæde. Brabrand har ikke tabt til Aarhus Fremad i over 3,5 år. Sejren sætter Brabrand på aktuelt 13 point i oprykningsspillet. Pointantallet kan blive større, såfremt Fremad klare skærerne i sidste runde mod Odder IGF og Brabrand får point i Thisted.