Svær start for Brabrand mod B93

naesby 010521

Sled forgæves for at indhente topholdet B93

Brabrand gjorde det svært for sig selv lørdag eftermiddag. Med en lidt sløj start lod man topholdet B93 komme foran 2-0 – og så måtte Brabrand ellers slide i det for at komme tilbage i kampen. Det lykkedes kun delvist, og resultatet blev et 1-2-nederlag.

Hånden røg i vejret som en undskyldning til medspillerne: Den tager jeg på min kappe!

Det var den garvede kantspiller Mike Kaljo, som straks erkendte, at han ikke havde været vågen nok – og det udnyttede de hurtigt-tænkende gæster straks til at bringe sig foran 2-0.

Det var næsten en tro kopi af føringsmålet allerede efter to minutter, hvor Brabrand knap havde rørt bolden, før topholdet i fine mønstre havde broderet sig igennem til en hurtig føring.

Endnu værre var det ved at blive efter 25 minutter, da B93 igen sendte bolden i nettet – men denne gang var heldet med Brabrand, da dommeren fløjtede for offside.

Men Brabrand-spillerne er ikke dem, der bare afskriver en kamp som ”utur” eller ”en dårlig dag”. De bed tænderne sammen og forsøgte at æde sig ind i kampen. Og ihærdigheden gav gevinst kort efter.

Tilbagevendte Frederik Poulsen blev i et gennembrud hevet tilstrækkeligt i trøjen til et straffespark – men dommeren lod spillet fortsætte, og Jesper Henriksen kunne så let sparke bolden i mål til 1-2.

Manglede den sidste finesse
Efter pausen tog Brabrand for alvor fat, og hjemmeholdet var i perioder i stand til at presse B93 tilbage i eget straffesparksfelt. Det gav blandt andet en lang række hjørnespark, som Mike Kaljo stort set hver gang gjorde farlige.

Men Brabrand – og især de to offensiv-spillere Kasper Andersen og Henrik Borup – manglede lige den sidste finesse. Førstnævnte fik nok Brabrands største chance fri foran målet, men hans bløde hovedstød kunne klares af gæsternes målmand.

Som minutterne gik, tog B93 kontrollen over kampen tilbage, og det virkede, som om Brabrand ikke havde værktøjerne, der skulle til at udligne gæsternes 2-1-føring. Til sidst var det faktisk københavnerne, der var tæt på at øge føringen til 3-1.

Træner Tom Søjberg mente, at Brabrand i den sidste time af kampen leverede en helstøbt præstation, og at holdet havde chancer nok til at vinde kampen:

”Jeg synes, vi har stor ære af kampen. Desværre forærer vi dem nogle alt for nemme mål i starten. Der bliver simpelthen sovet, og vi får ikke læst spillet godt nok. Men fra da af synes jeg, det er en fremragende præstation, vi får leveret.”

Trods nederlaget har Brabrand fortsat på 8. pladsen god afstand til nedrykningsstregen. Men næste lørdag kl. 14 kommer Næsby fra de nedre regioner på besøg til en kamp om tre meget vigtige points.

(2) 0-1 Oliver Carrara
(23) 0-2 Malthe Weisdorf
(29) 1-2 Jesper Henriksen

Pointdeling i Aarhus derby

EOS600D 34356 copy 2
Brabrand var stærke i defensiven og kom foran, men en unødvendig dødbold kostede og det endte med en pointdeling i sæsonens første lokalderby. Foto: Henrik Andersen

Læs mere...

3 forløsende BIF-point

EOS600D 33789 copy 2
Det holdt hårdt og var nok ikke Brabrands bedste kamp, men med hårdt arbejde og marginaler der langt om længe tilsmilede BIF, blev det til 3 vigtige point i kampen mod Dalum. foto: Henrik Andersen