BIF - FC Skanderborg 3-2: Aakjær sænkede sin tidligere klub

Brabrands nye spydspids, den tidligere FC Skanderborg-spiller, Mathias Aakjær sendte onsdag aften med to mål i den forlængende spilletid, sin gamle klub ud af DBU Pokalen.

Til kampen havde Brabrand lavet en del ændringer i forhold til fredagens kamp mod Kolding IF. Man stillede bl.a. med en helt ny konstellation på den centrale midtbane bestående af Jacob Vase, der er kommet til fra AGF’s U19 og Frederik Holm, der er kommet til fra Viborgs U19 hold.

Brabrand lagde tryk på fra starten, og Brian Johansen skulle ikke bruge mere end 11 minutter for at bringe værterne i front. På dette tidspunkt lignede det lidt en kamp som Brabrand mandskabet skulle køre sikkert hjem. Men Skanderborg mandskabet var gennem hele kampen ganske farlige på deres omstillinger -omstillinger som Brabrand desværre gav for mange af.

Brabrand havde flere muligheder for at bringe sig yderligere i front hvor bl.a. Anders Holvad flere gange kom til chancer efter glimrende soloaktioner, men skarpheden manglede simpelthen foran Skanderborg målet.

Som der så tit sker i fodbold, når det dominerende hold ikke lukker kampen, så griber modstanderen chancen, og det var præcis det, der skete her. På en flot gennemført omstilling, sparker en Skanderborg-spiller kuglen i kassen fra kanten af feltet, og så er stillingen 1-1 - en stilling, der vil bringe kampen i forlænget spilletid.

Den ordinære kamp ender 1-1 og der skal altså omkamp til at afgøre det, der altså var ved at blive til et lille pokaldrama. Første halvleg i den forlængede spilletid ender 1-1, uden de helt store begivenheder. Midt i anden halvdel af den forlængede spilletid hvor de to mandskaber så småt ligner nogen, der er ved at indstille sig på straffesparkskonkurrence, tager Mathias Aakjær sagen i egen hånd. Inden for 2 minutter sender han bolden i nettet to gange, først med hoved, og derefter flot med ydersiden. To flotte mål af Brabrand angriberen, der kom til, denne sommer, netop fra Skanderborg, så mon ikke han var tilfreds med at score to gange mod sin tidligere klub.

Nu skulle man tro kampen var lukket, men Skanderborg bed fra sig en sidste gang. Et flot langskud strøg hele vejen over i det lange hjørne fra 20 m. og derfor endte de sidste to minutter lidt i kaos, med mange lange bolde frem mod Brabrands felt, men værterne trak den forløsende sejr i land efter 120 minutter.

Brabrand IF - FC Skanderborg 3-2 (1-0)

1-0 Brian Johansen 11'
1-1 Alexander Baum 71'
2-1 Mathias Aakjær 113'
3-1 Mathias Aakjær 115'
3-2 Sebastian Rydahl 118'