Presse     Facebook     Søg

En speciel kamp for Brinck

  • Publiceret: Fredag, 15. september 2017 14:57

Brinck

Med en fortid i Esbjerg, bliver det en helt speciel kamp for Brabrands Jesper Brinck, når esbjergenserne på søndag gæster Brabrand.

 

 

Når Superliga-nedrykkerne fra Esbjerg fB på søndag gæster Brabrand, så bliver det især for én spiller en lidt speciel oplevelse. Det er nemlig første gang, Jesper Brinck på konkurrenceplan skal spille imod den klub, hvor han fik sin ungdomsopvækst. Han lægger heller ikke skjul på, at han glæder sig:

”Det bliver helt klart en speciel kamp for mig og den kamp, hvor der har været det største kryds i kalenderen.”

Jesper Brinck spillede i Esbjerg i næsten 20 år, før han blev valgt fra i Esbjerg og startede sin senior-karriere i Varde, hvor han stiftede bekendtskab med 2. division. Ikke mange år senere røg han til Århus og Brabrand, hvor den nu står på 1. divisionsfodbold. Opvæksten og fodboldopdragelsen i Esbjerg mener Brinck har givet ham noget helt specielt:

”Det har givet mig et indblik i, hvor hurtigt det går, og hvor barsk hverdagen kan være. Vi så på tætteste hold, hvem der klarede nåleøjet, og hvilke marginaler der skulle til.”

Det gav ham en introduktion til elitemiljøet, og bevidstheden om, at det altid kan betale sig at arbejde hårdt. Nogle af de spillere, der ikke blomstrede i ungdomsårene kunne slå til i seniorrækkerne og omvendt.

Kampen på søndag

I forhold til kampen på søndag er Brinck ikke i tvivl om, at det bliver hårdt i bagkæden. Han roser generelt angriberne i 1. division og henviser endvidere til de spillere, Esbjerg har hentet over sommeren. Små fejl har kostet Brabrand dyrt i opstarten, hvor de har skullet vænne sig til, at fejl i bagkæden oftere bliver eksekveret til mål end i 2. division.  

”Vi skal minimere de fejl og udsving, vi har defensivt. Vi skal koncentrere os i den defensive del af vores game-plan, og så skal vi være skarpere foran mål, når vi har chancen,” siger Brinck.  

Mange af Esbjerg-kampene er blevet vist i fjernsynet, hvilket er en stor fordel for Brabrand. De har i optakten haft mulighed for at se, hvad Esbjerg kan, og hvilke muligheder, der er for at få point.

”Esbjerg har selvfølgelig nogle spidskompetencer, som vi skal tage os af, men vi har klart en fordel i, at de ikke har et lige så stort kendskab til os,” siger Brinck.

Han mener, at det generelt er en fordel for Brabrand-mandskabet det første halve år. De færreste har et kendskab til Brabrand på forhånd og har samtidig en tendens til at undervurdere holdet. Noget Brabrand skal udnytte, mener Brinck.

Kampen mellem Brabrand IF og Esbjerg fB fløjtes i gang på søndag 13.45.

Tekst: Asbjørn Schmidt / Foto: BS Sports & Media

De støtter Brabrand Fodbold


Aura logo2


              Brdr Mller           Werks2                      

sponsorlogoer

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media