Presse     Facebook     Søg

Ny spiller skriver kontrakt med Brabrand IF

  • Publiceret: Fredag, 22. september 2017 10:20

Nicolai Køhlert

Det er i dag lykkedes Brabrand at sikre sig 24-årige Nicolaj Køhlert, der i juli ophævede sin kontrakt med islandske Valur.

 

 

Med en fortid som ungdomstalent i Liverpool og Rangers F.C., er det en kompetent spiller, der fremover skal tørne ud for Brabrand. Køhlert kom til Liverpool, som kun 16-årig, efter at have spillet i Esbjerg fB i sine ungdomsår. I Liverpool spillede han for klubbens U-18 hold og reservehold, før turen gik videre til et halvt år i Rangers. I 2012 vendte han hjem til Danmark for at spille for Silkeborg IF, hvor det blev til 39 kampe fordelt i både Superligaen og NordicBet Ligaen.

Efter et lejeophold på Færøerne, blev det altså for nyligt til et halvt år på Island. Her faldt Køhlert dog ikke rigtig til på grund af skader i opstarten og et liv uden for banen, der ikke kom til at fungere for Køhlert og sin kone. Han har heldigvis valgt at skrive kontrakt med Brabrand, og det er der nogle tanker bag:  

”Som oprykkerklub er Brabrand et meget spændende sted at komme hen. Det er samtidig et fedt omklædningsrum med godt humør og gode spillere.”

Køhlert har kampe på CV’et i Danmarks to bedste rækker, og han var med til at rykke op fra 1. division med Silkeborg IF. Den erfaring kombineret med tiden og oplevelserne i Liverpool mener han, at han kan bruge i Brabrand:

”Jeg har erfaring med at spille i 1. division og kan forhåbentligt på baggrund af det skabe lidt ro på midten og holde på bolden i perioder, hvor vi er presset. I forhold til mine ungdomsår var det selvfølgelig fantastisk både på det personlige og sportslige plan at komme til Liverpool som 16-årig. Det var en kæmpe oplevelse. Man bliver modnet hurtigere og får meget hurtigt hård på brystet”

Udover at stabilisere spillet midt på banen har Køhlert også andre forcer, han kan bidrage med i Brabrand.

”Jeg føler, jeg er en boldsikker midtbanespiller, der er god i pasningsspillet og i det opbyggende spil. Jeg skal være med til at styre spillet på midten, og så kan jeg bidrage med noget fysik i perioder uden bold,” siger Køhlert og tilføjer omkring ham og Brabrands spillestil:

”Jeg skal selvfølgelig lige se, hvordan spillet er på banen. Jeg skal være med til at slå de afgørende afleveringer, der ender i chancer enten i omstillingsspillet eller i det opbyggende spil. Det bliver nogle hårde kampe for Brabrand, hvor vi skal forsvare i store periode. Her kan jeg være med til at bryde spillet og herefter skabe ro. Det er ting, der passer godt ind i min spillestil.”

Køhlert glæder sig utrolig meget til at komme i gang i Brabrand og få nogle kampe i den danske 1. division igen. Han ser frem til mange spændende kampe mod mange rigtig dygtige hold. Der er dog én kamp, der bliver lidt sjovere at spille:

”Nu er jeg jo fra Tjæreborg ude omkring Esbjerg og har fået min indledende fodboldopdragelse her, så det er da klart, at det bliver lidt sjovt, når vi skal derned.”

Tekst og foto: Asbjørn Højris Schmidt

De støtter Brabrand Fodbold


Aura logo2


              Brdr Mller           Werks2                      

sponsorlogoer

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media