Presse     Facebook     Søg

Status-samtale med Tom Søjberg

  • Publiceret: Torsdag, 05. oktober 2017 14:58

Trænerteamet

Status efter 11 kampe er 8 point og 3 point op til FC Roskilde, der ligger på den anden og betydelig bedre side af nedrykningsstregen. Brabrand har nu mødt alle hold én gang i NordicBet Ligaen, og herunder kan du læse cheftræner, Tom Søjbergs, nuværende status på sæsonen.

 

I har nu mødt alle hold én gang. Hvordan ser du jeres præstation i NordicBet Ligaen, og hvordan vurderer du jeres muligheder i rækken?

"Vi har mødt en hård og stærk række, og vi har ikke fået meget hjælp i vores bestræbelser på at lave point. Vi er et godt kollektiv, hvor holdet er stjernen. Men vi kan godt mærke, at vi nu er oppe mod spillere, som er væsentligt bedre, end dem vi mødte i 2. Division. Vi er derfor sommetider noget udfordret med de fleste af vores spillere, som kommer fra Danmarksserien og 2. Division. Men spillerne har ikke tænkt sig at smide sig ned i kampene. De ved, at de skal præstere deres bedste hver gang. Og så skal vi have udviklet dem til NordicBet Liga spillere i en voldsom fart. Derudover skal vi have lidt flere point i kassen undervejs."

Er du overrasket over rækkens niveau?

"Vi vidste godt, at en oprykning ville få store konsekvenser. Og vi vidste godt, at vores udfordringer var store. Men vi må også være ærlige at sige, at vi rykkede op med et meget lavt budget målt i 2. Division. Siden har vi jo prøvet at hente dygtige spillere fra 2. Division til vores hold. Men vi kunne slet ikke konkurrere med den løn, de fik i deres nuværende klubber. Jeg troede i min naivitet, at de gerne ville spille i landets næstbedste række, men ingen har haft lyst til indtil nu at spille for peanuts, selvom de bor i Århus. Men jeg er da stadigvæk overrasket over den økonomi vores konkurrenter i 2. Division lagde i deres bestræbelser på at gøre det godt. Jeg kan godt se nu, hvorfor bookmakerne i sommers åbnede spil på Brabrand til odds 1.35 som nedrykker. Jeg tænker nu også, vi har lidt mere i os. Det skal vi have frem."

Er du tilfreds med jeres pointhøst indtil nu?

"Jeg vil sige det sådan, at hvis vi havde vendt vores start om, og det var nu vi lavede pointene, så ville jeg tænke, det så fint ud. Men nej. Jeg synes vi mangler lidt point, så dem kan vi jo passende begynde at lave nu."

Hvad skal I gøre anderledes i den næste fase for at lave flere point?

"Lidt hårdt sagt kan man sige, at der skal laves flere mål og chancer i åbent spil. Yderligere tænker jeg, at nogle af de individuelle store kampafgørende fejl bør ændres til fokus, koncentration og klasse. Jeg tror, det er normalt, når man kommer en række op. Se bare på Lyseng i 2. Division og Helsingør i Superligaen. De mangler også penge og niveau i deres new signings. De har derfor også travlt med at løfte niveauet i en voldsom tid."

"Yderligere tror jeg også, det er utroligt vigtigt, at spillerne bliver ved med at tro på det og give sig fuldt ud for hinanden. Ellers bliver det et meget hårdt efterår. Der er 9 kampe endnu i efteråret, hvilket giver masser af muligheder for at vise, at vi har udviklet os."

Tekst: Asbjørn Højris Schmidt / Foto: BS Sports & Media

De støtter Brabrand Fodbold


Aura logo2


              Brdr Mller           Werks2                      

sponsorlogoer

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media