Presse     Facebook     Søg

Optakt: Superliga-nedrykkerne fra Esbjerg fB gæster Brabrand

Brabrand EfB

Engdalsvej lægger i morgen græs til 9. runde af NordicBet Ligaen, når de blå- og hvidstribede esbjergensere besøger Brabrand.

Esbjerg har ikke fået den ønskede start på 1. division efter superliga-nedrykkerne i de første 8 kampe har tabt 4. Derfor ligger de på en overraskende 8. plads kun 2 point foran Brabrand, før de to hold mødes i morgen, søndag.

Efter en periode med mange skader i Brabrand-truppen ser det nu lyst ud, idet både Kenan Hajdarevic, Lukas Enevoldsen, Simon Riis og måske også Mikkel Buur meldes klar til kamp. Der er dog stadig pause til Daniel Lundholm, Søren Bojsen, Emil Kjeldsen, og så skal der held til, hvis Tobias Olesen skal blive kampklar.

Det er dog ikke kun Brabrand, der må mangle spillere til kampen. I slutminutterne i Esbjergs sidste kamp mod FC Roskilde modtog den tidligere Brøndby-spiller Rudolph Austin et rødt kort og er derfor ikke spilleberettiget i søndagens kamp. Noget Tom Søjberg selvfølgelig ser en fordel i:

”Det er klart, der er lidt at komme efter, når de mangler så dygtig en spiller på midten. Han er vigtig for dem på standardsituationer, så det kan også give os en lille fordel der.”

Esbjergs cheftræner, John Lammers, har været ude at udtale sig om netop Brabrands dødbolde. Han mener, at Esbjerg skal passe på, idet en stor del af Brabrands mål er scoret på dødbolde. Tom Søjberg er dog ikke helt enig i, at det er den eneste måde, der bliver scoret mål på og henviser til Nichlas ’Tunna’ Knudsen og Mads Schäfer Baks mål mod henholdsvis Skive og FC Roskilde:

”De har begge to vist, at det kan lade sig gøre i åbent spil også. Esbjerg skal ikke kun tro, vi er farlige på dødboldene.”

I forhold til Brabrand er Esbjerg i en helt anden økonomisk situation, hvilket både ses på faciliteter og det generelle set-up omkring holdet. Det var der også et tydeligt bevis på i dag, hvor frivillige i og omkring Brabrand var mødt op for at gøre den våde bane på Engdalsvej klar til kamp søndag. Med hårdt arbejde lykkedes det, og fra cheftræner Tom Søjberg og resten af klubbens side skal der lyde en stor tak til dem, der hjalp til.

Den tunge bane kan dog vise sig at være med til at sikre Brabrands 3 point:

”Der skal ske et godt gedigent stykke arbejde, hvis vi skal lukke Esbjerg ned. Vi skal få dem til at spille langsomt på banen, og så skal vi udnytte omstillingsmulighederne. Der er heller ingen tvivl om, at vi skal udnytte alle de chancer vi får foran målet,” afslutter Tom Søjberg.

Kampen fløjtes i gang på Engdalsvej kl. 13.45.

Tekst: Asbjørn Schmidt / Foto: BS Sports & Media

De støtter Brabrand Fodbold


Aura logo2


              Brdr Mller           Werks2                      

sponsorlogoer

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media