Vanvittigt drama i efterårets sidste kamp

Malthe Boesen scorer mod SIFDer var drama for alle pengene, da Brabrand spillede efterårets sidste kamp på udebane i Pandrup lørdag eftermiddag. Hjemmeholdet var Jammerbugt FC, der inden kampen lå på 3. pladsen i 2. divisions pulje 1. Sæsonens første opgør mellem de to hold endte 1-1, og det blev også slutresultatet på dagens opgør. Men cifrene viser på ingen måde, hvilken dramatisk og intens kamp, der blev spillet på Sparekassen Vendsyssel Arena lørdag eftermiddag.

Der var gråvejr og regn i luften, da kampen blev sparket i gang i Pandrup kl. 14:00. Fra starten kunne man næsten fornemme, at dommerne ville få en afgørende rolle. Ingen havde dog regnet med, at det skulle blive en kamp med SÅ mange gule kort og ikke mindst to røde kort – et til hvert hold.

Jammerbugt lagde ud med at komme på scoringstavlen efter 35 minutter på direkte frispark lige uden for feltet. Brabrand kom dog stærkest ud fra pausen, og Malthe Boesen scorede på hovedstød 10 minutter inde i 2. halvleg. Kort efter fik han igen en hovedrolle – denne gang dog noget uplanlagt, og efter Brabrand-bænkens stemning at dømme, ret ufortjent, da han lavede et frispark på en Jammerbugt-spiller i kontraløb med bolden. For den forseelse indkasserede han sit andet gule kort i kampen og blev dermed sendt tidligt i omklædningsrummet.

Havde man troet, at det skulle få Brabrand kørt bagud af dansen, tog man grueligt fejl. Alle 10 spillere på banen rykkede blot endnu mere sammen i bussen, kæmpede endnu mere ihærdigt og med en holdånd helt uden sammenligning, og med ganske få minutter tilbage af kampen var holdets og 2. divisions samlede topscorer, Lasse Møberg, endda umådelig tæt på at sikre en 2-1 sejr til Brabrand. Bolden gik dog forbi et ellers tomt jammerbugt-mål – til stor ærgrelse for ham selv og resten af Brabrand-flokken.

Det antændte dog en i forvejen vild tænding blandt både spillere og trænere, og i kampens slutminutter var der flere bataljer spillerne imellem, der absolut ikke hører til i en fodboldkamp af så stor betydning. I sidste ende udløste det et direkte rødt kort til Jammerbugts Lasse Steffensen. Det førte til håndgemæng på banen blandt spillerne, og da kampen blev fløjtet af kort efter med slutresultatet 1-1, udviklede der sig endda håndgemæng blandt hjemmeholdets trænerstab og dommere og modstanderhold. Selv efter Brabrand-spillerne var nået til eget omklædningsrum føg det med diverse ukvemsord i luften fra Jammerbugt-spillere, -ledere og -fans. En på alle måder ærgerlig og uværdig afslutning på en virkelig stærkt efterårssæson for Brabrand.

Tilbage står dog blot en helt igennem fantastisk holdpræstation af Brabrand i dagens kamp – og ikke mindst i hele efterårssæsonen – som atter engang understreger, hvad Brabrand-holdets DNA kendetegnes ved: holdånd, fightervilje og tro på egne evner.

Med dagens øvrige resultater fastholder Brabrand sin fjerdeplads i puljen (med 31 point efter 16 kampe) og kan derfor gå på vinterpause med oprejst pande og se frem til et forår, hvor det næsten bliver svært ikke at sikre sig en plads i oprykningsspillet til 1. division (Top 6 går videre til oprykningsspillet). Kolding fastholder førstepladsen med 35 point, Skive andenpladsen (34 p) og Jammerbugt tredjepladsen (32 p).

Sæsonen genoptages d. 9. marts kl. 14:00, hvor Tarup-Paarup kommer på besøg på Brabrand Stadion. Læs endelig med på stiften.dk og i Århus Stiftstidende søndag for en reaktion og yderligere analyse af kampen og efterårssæsonen fra cheftræner Tom Søjberg.

Nu stempler både spillere og denne hjemmesides skribent ud på en velfortjent vinterpause.

Tekst og foto: Brit Sørensen Onwumelu / BS Sports & Media