Presse     Facebook     Søg

Tom Søjberg fortsætter i Brabrand

Fodboldtrænere kommer og går i fodboldklubber. Almindeligvis er det to-tre år, så farvel og tak for nu. Videre. Men også på det punkt er Brabrand anderledes. Klubben har netop forlænget aftalen med træner Tom Søjberg, som hermed kan fortsætte udviklingen af et ungt velspillende hold i toppen af 2. division.

 Af: Peter From Jacobsen, Vores Brabrand 

Træner Tom Søjberg kom til Brabrand i starten af 2013. Ved årsskiftet afsluttede han den nuværende aftale med Brabrand IF og kunne efter seks sæsoner i klubben have søgt videre mod endnu større udfordringer.

Men han er blevet enig med Brabrand IF om at fortsætte samarbejdet og står klar, når spillerne på mandag møder op til den første gang træning op til den kommende sæson. Der er stadig spændende udfordringer i at skabe et godt fodboldhold i det vestlige Aarhus.

”Jeg synes, vi er i gang med en rigtig interessant udvikling i Brabrand, og det vil jeg rigtig gerne være en del af et stykke tid endnu. Jeg er rigtig glad for, at Brabrand fortsat gerne vil have mig”, siger Tom Søjberg.

Han glæder sig samtidig over, at han kan fortsætte parløbet med assistenttræner Marc Højland Jepsen, som også har forlænget sin aftale med Brabrand IF.

Opbygning af et nyt hold
Tom Søjberg lægger ikke skjul på, at han sidste sommer var spændt på, hvordan det ville gå efter nedrykningen fra 1. division. Mange af de faste spillere forlod klubben, og noget nyt skulle bygges op.

”Vi var alle meget spændte på at se, om kulturen kunne bære, at vi mistede så mange spillere. Men jeg synes, vi fik lagt en god plan og der var opbakning hele vejen rundt”, fortæller han.

Brabrand IF gik samtidig over til kun at skrive amatørkontrakter ed spillerne, men alligevel valgte en række unge spillere at søge mod Brabrand, og opbygningen af en ny grundstamme på holdet kunne begynde.

Det gik så godt, at holdet vinteren over ligger på en fjerdeplads med gode muligheder for at komme til at spille med i forårets slutspil om oprykning til 1. division.

Kunstgræsbane får stor betydning
Tom Søjberg lægger ikke skjul på, at det også har haft betydning for hans beslutning, at Brabrand i efteråret fik en kunstgræsbane. Det betyder, at truppen ikke længere skal køre rundt i Østjylland og træne og spille kampe andre steder, når banerne i Brabrand stod under vand.

”Den bane bliver et stort aktiv for os. Jeg kan mærke at det virkelig betyder noget for spillerne, at vi nu har vores egen bane”, siger han.

Nyt eliteudvalg i Brabrand Fodbold
Brabrand Fodbolds samarbejde med Tom Søjberg går samtidig ind i en ny fase, der kommer til at betyde, at divisionsholdet bliver en stadig mere integreret del af resten af fodboldafdelingen.

Et nydannet eliteudvalg får en vigtig rolle som brobygger til resten af foreningen. Som en del af dette udvalg vil Tom Søjberg engagere sig yderligere i foreningsarbejdet i Brabrand Fodbold.

”Jeg vil meget gerne være med til at skabe større samhørighed mellem bredde og elite i Brabrand Fodbold. Jeg er en meget stor tilhænger af idrætsforeningen med dens brede tilbud til alle, og jeg mener, det er en flot og rigtig ambition, at BIF skal være en super forening for alle, samtidig med at man har en top, der arbejder målrettet på at dygtiggøre sig.”

Ud over Tom Søjberg får eliteudvalget også deltagelse af bl.a. formand for fodboldafdelingen Flemming Møller, Paw Simon Krogh, Andreas Rasch-Christensen tidligere træner for divisionsholdet, Lars Lundkvist, og serie 1-holdets træner Paul Horsmans.

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media