Presse     Facebook     Søg

Brabrand møder NordicBet LIGAens tophold i pokalen

Michael P efter udlignende mål i Fredericia

Der har i dag været lodtrækning til næste runde af Sydbank Pokalen, hvor Brabrand – ligesom sidste år – skal op imod et NordicBet LIGA-mandskab på hjemmebane i anden runde. Modstanderen bliver FC Fredericia, som pt. ligger nr. 1 i dette års NordicBet LIGA, og som Brabrand kender særdeles godt fra sin tid i 1. division. Seneste kamp mellem Brabrand og Fredericia endte 1-1 på Monjasa Park på et udlignende mål i overtiden af Brabrands nuværende anfører Michael Pedersen.

Brabrand spillede sig i sidste uge videre til anden runde af dette års pokalturnering efter en udebanesejr over lokalrivalerne fra Aarhus Fremad i en højdramatisk affære, der endte i forlænget spilletid og blev afgjort i kampens allersidste sekund på et straffespark af Mike Kaljo. Nu venter så NordicBet LIGAens førende mandskab, FC Fredericia, i pokalturneringens anden runde – denne gang på hjemmebane på Brabrand Stadion.

Superligatræner ved roret og tidligere BIF’er som topscorer

Fredericia-mandskabet ledes af den rutinerede cheftræner Jonas Dal, der i sæson 2014-15 overraskede alle ved at føre Hobro IK op i landets bedste række. Truppen indeholder da også et par kendte navne, fx Anders Holvad, der dels er tidligere Brabrand-spiller og dels er topscorer i NordicBet LIGAen i indeværende sæson med tre mål i fire kampe. Også den tidligere AGF’er Dennis Høgh er en del af offensiven i Fredericia, mens klubben ligeledes har et samarbejde med FC Midtjylland, der har sikret Fredericia et par nigerianske akademispillere på en låneaftale.

Søjberg: ”Ikke ligefrem en ønskemodstander”

Det bliver da i høj grad også en svær kamp for Brabrand at gå sejrrigt fra. Statistikken er ikke ligefrem på hjemmeholdets side, og cheftræner Tom Søjberg har stor respekt for den kommende pokalmodstander.

”Argh det er ikke ligefrem en ønskemodstander for os. Jeg tænker næsten, dem og så Horsens var de to værste, vi kunne trække. De har jo et klasse mandskab og spiller rigtig godt fodbold. På deres gode dage spiller de jo nærmest bedre end mange Superliga-hold, så det bliver i høj grad en svær modstander,” lyder det fra cheftræneren.

Michael P scorer i Fredericia

Sidste år mødte Brabrand Superliga-nedrykkerne fra Silkeborg IF på Brabrand Stadion i anden runde af Sydbank Pokalen. Det blev til en Silkeborg-sejr og dermed endestationen for Brabrand i pokalturneringen.

Anden runde af Sydbank Pokalen afvikles d. 3.-5. september. Brabrand spiller på hjemmebane. Dato og klokkeslæt meldes ud, så snart det foreligger.

Se de øvrige kampe i Sydbank Pokalen her

 

Tekst & foto: Brit Sørensen / BS Sports & Media

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media