Presse     Facebook     Søg

Chokerende nederlag mod VSK Aarhus

BIF VSK 650

Frem til sidste weekend havde Brabrand kun tabt en enkelt kamp i efterårets grundspil i 2. division (mod Thisted i slutningen af august). Så faldt korthuset pludselig sammen først mod AB Gladsaxe søndag eftermiddag, og denne lørdag skete det så igen, da lokalrivalerne og oprykkerne fra VSK Aarhus besøgte Brabrand Idrætsanlæg. Hjemmeholdet virkede ganske enkelt helt uvant modløse over for VSK, der scorede to gange inden for 20 minutter og endda fik hjælp til et tredje mål ind imellem, da Brabrand scorede et selvmål. Først i 2. halvleg lykkedes det Brabrand at reducere til 1-3 på et smukt mål af Mike Kaljo. Det blev dog ved dét ene mål og således et fortjent nederlag mod VSK.

Der havde op til kampen været en del usikkerhed omkring truppen, da spillerne i ugen op til havde lagt sig syge på stribe, mens forsvarsspiller Simon Vesterbæk ikke var til rådighed til kampen grundet karantæne. Førstemålmand Søren Vedsted, der ellers har stået en fin sæson, blev ramt af en rygskade i forrige uge og blev afløst af Mark Solis i buret i sidste weekends kamp mod AB. Til dagens opgør mod VSK havde Tom Søjberg dog haft held med at få Brabrands tidligere førstemålmand Henrik Linhard overtalt til at hjælpe holdet, som han stod en fremragende sæson for sidste år og derfor fortjent blev hentet til Spanien på en kontrakt, der dog kort tid efter blev ophævet grundet en skade.

Men selv en målmand af Kasper Schmeichels kaliber ville have haft det svært som sidste skanse for et hold, der over hele linjen manglede kvalitet i en grad, som det var tilfældet for Brabrand mod VSK. Allerede efter 11 minutter kunne VSK’s Magnus Clemmensen sætte bolden ind bag Henrik Linhard, der blot et lille kvarter senere endda måtte hente bolden ud af nettet, efter hans egen forsvarsspiller Michael Pedersen havde haft sidste fod på. Generelt var 1. halvleg ganske forfærdelig for Brabrand, der atter måtte se Magnus Clemmensen sende bolden i netmaskerne blot 20 minutter efter første mål til pausestillingen 0-3.

I anden halvleg kom der lidt bedre styr på tingene, men der manglede stadig en del kvalitet fra Brabrand-spillerne, hvoraf kun nogle få spillede op til deres vanlige standard. Kort inde i halvlegen lykkedes det dog endelig for Brabrand at få bolden i mål på en flot venstreskruet afslutning af Mike Kaljo, der dermed scorede sit fjerde mål i denne sæson. Kort tid efter var Michael Pedersen tæt på at score til 2-3 og kunne dermed havde gjort skaden god igen efter sit selvmål i 1. halvleg. Trods ihærdige angreb mod VSK-målet og indskiftning af friske offensive spillere lykkedes det dog ikke for Brabrand at vende kampen, der således endte 1-3.

Der er ingen tvivl om, at det var tre rigtig vigtige point, der blev tabt på Brabrand kunstgræsbane lørdag eftermiddag. Brabrand har nu seks point op til Aarhus Fremad på førstepladsen i grundspillets Gruppe 2, mens FC Helsingør er stukket helt af i toppen af gruppe 1, hvor de har tilkæmpet sig hele 38 point – 12 point mere end Brabrand. De seks bedst placerede hold i begge grupper får samtlige point med over i forårets oprykningsspil, hvor der kun er en enkelt plads i næste års 1. division på spil.

Der resterer nu kun en enkelt kamp af efterårets program – mod netop topholdet Aarhus Fremad på Riisvangen Stadion på lørdag (d. 9. november kl. 14:00). Derefter går spillerne på vinterpause, inden grundspillets sidste seks spillerunder venter i marts og april.

Læs mere om Brabrands kamp mod VSK Aarhus i Århus Stiftstidende, der både talte med cheftræner Tom Søjberg og målmand Henrik Linhard efter kampen.

Se Mike Kaljos flotte mål samt billeder fra kampen på vores Facebook-side.

Få hele overblikket over stillingen i 2. division samt det resterende kampprogram her.