Brabrand slår Aarhus Fremad ud af pokalen i højdramatisk affære

Mike Kaljo 250818 01 650

Lørdag eftermiddag tog Brabrand hul på den nye sæson i 2. division med en 2-1 sejr på udebane mod Dalum IF. Og allerede mandag aften var ”De Blå Brasilianere” så i aktion igen – denne gang i 1. runde af DBU’s pokalturnering, Sydbank Pokalen. Det var endnu en udebanekamp, men ikke så langt væk hjemmefra, da Aarhus Fremad tog imod på Riisvangen Stadion. Omkring 800 tilskuere var mødt op, og de fik en fabelagtig pokal-, lokal- og rivalkamp for skillingen. Brabrand fik dog – i ordets mest bogstaveligste forstand – sidste fod på bolden til slutstillingen 3-2 og spillede sig således videre til 2. runde af dette års pokalturnering.

Der venter allerede en ny kamp i 2. division igen på lørdag (hjemme mod Ringkøbing), så Tom Søjberg havde ladet Jacob Linnet og Lasse Møberg sidde pokalkampen over. Det var naturligvis ønsketænkning, at kampen kunne afgøres på 90 minutter for at spare de øvrige spillere mest muligt – men sådan skulle det ikke gå.

Det blev som ventet en intens og højdramatisk affære mellem de to lokalrivaler, der dog gik til halvleg uden at have scoret. Kort inde i 2. halvleg gjorde Aarhus Fremads høje angriber Christian Nissen det til 1-0 på hovedstød. Brabrands Anton Søjberg sørgede dog for udligning knap 20 minutter senere. Med resultatet 1-1 efter ordinær spilletid måtte kampen ud i overtid, og kort efter startfløjtet fik Brabrand straffespark, som Mike Kaljo eksekverede. Fremad fik udlignet 15 min. efter til 2-2 ved Mathias Christensen, og det lignede længe, at kampen skulle afgøres ved straffesparkskonkurrence. Fremads Søren Bugge Jepsen så dog i kampens allersidste sekund rødt (i øvrigt for anden kamp i træk!), og Mike Kaljo satte atter engang straffesparket sikkert i mål, inden dommeren i næste sekund fløjtede kampen af med slutstillingen 3-2 til Brabrand.

”Det var en typisk Fremad-Brabrand kamp. Spillet døde en lille smule i perioder, men der var masser af intensitet, masser af gang i den i felterne. Det stod hele tiden og vippede. Og der kunne sagtens have været et par mål mere til hvert hold,” udtalte Brabrand-træner Tom Søjberg efter kampen.

Tirsdag og onsdag spilles de resterende kampe i 1. runde af Sydbank Pokalen, og først efter lodtrækningen d. 15. august ved vi, hvem Brabrand skal møde i næste runde. 2. runde afvikles d. 3.-5. september. Se flere detaljer og programmet for Sydbank Pokalen her.

Lørdag kl. 14:00 venter årets første hjemmekamp i 2. division, hvor Brabrand IF tager imod Ringkøbing. Kom forbi Brabrand Stadion til en altid hyggelig atmosfære og fodbold med 1. divisionspotentiale.

Tekst: Brit Sørensen / Foto: Ole Nielsen