Presse     Facebook     Søg

Skybrud, bulder og brag endte med flotte scoringer

Anton Sjberg 050918 04 650

Med mørke skyer, bulder og brag samt gentagne skybrud i og omkring Århus lørdag så det længe ud til, at Brabrands første hjemmekamp kunne blive svær at afvikle. Kampen blev da også udsat en halv time pga. vejret, men lige som dommeren fløjtede kampen i gang, åbnede himlen sig igen. Det gjorde banen tung og spillet mindre kønt at se på – men til sidst i kampen scorede hjemmeholdet to flotte mål og sikrede en 2-0 sejr.

Den regnvåde bane prægede især spillet i første halvleg, hvor begge hold kæmpede bravt, men måtte gå til pause uden scoring. I anden halvleg begyndte det hele dog at se meget lysere ud, og selvom et godt Ringkøbing-hold i nogle henseender gjorde det svært for hjemmeholdet, sendte Brabrand-spillerne især i kampens sidste halve time Ringkøbing-forsvaret på overarbejde med højt pres og et hav at store chancer. Først med 10 minutter tilbage lykkedes det endelig at få bolden i mål – på en scoring, de fremmødte tilskuere sent vil glemme. Hjemmeholdets Anton Søjberg følte nemlig bolden direkte op i højre målhjørne direkte på frispark lige uden for feltet. At han scorer lige netop på frispark er dog slet ikke nogen tilfældighed ifølge målhelten selv:

”Jeg har et rimelig stort forbillede i forhold til frispark, og det er Emiliano Marcondes (tidl. FC Nordsjælland, nu Brentford FC), som jeg har kigget rigtig meget efter, når han tager frispark. Så har jeg bare øvet det en masse efter hans spark, og så lå bolden bare lige, hvor den skulle i dag, og så troede jeg bare på mig selv,” lød det fra dagens første målscorer, Anton Søjberg, efter kampen.

Ni minutter senere var Brabrand igen på pletten – denne gang som resultat af flot kombinationsspil i venstre side, hvor Anton Søjberg denne gang leverede bolden helt perfekt for Kasper Andersen, der sendte bolden sikkert i mål – til stor frustration for Ringkøbing-keeper Mads Petersen, der havde en virkelig hård dag på kontoret, som desværre sluttede med en blodig underlæbe efter et sammenstød med Brabrands Mike Kaljos. Det er dog især målmandens fortjeneste, at hjemmeholdets sejr i dag ikke blev større end 2-0.

Tre kampe, tre sejre og øverst i tabellen

Brabrand har nu spillet tre kampe på otte dage og kan nu se frem til seks dages pause inden næste kamp. Føles ben og krop lidt øm efter endnu en hård kamp i dag, hjælper det højst sandsynligt at tænke på, at de tre kampe resulterede i tre sejre, og at Århus-klubben dermed har fået den bedst tænkelige start på den nye sæson. Dagens målhelt og yngste mand i truppen, Anton Søjberg, er da også mere end glad for at have fået skudt sæsonen godt i gang igen.

”Det er dejligt at spille om point igen. Det elsker vi. Og vi elsker at spille sådan nogle nervepirrende kampe, hvor man lige får lidt kriller i maven før kampene, så det er fantastisk at være tilbage igen, og nu var der mange tilskuere i dag, og det er fantastisk at gøre dem glade, og at der kommer så mange på stadion.”

Mange tilskuere på stadion forventer vi i høj grad også næste weekend, hvor lokalrivalerne fra Aarhus Fremad kommer på besøg. Det bliver således en kamp, der for trænerstab og spillere bliver noget nemmere at forberede sig på end dagens nærmest helt udskiftede trup fra Ringkøbing, da Brabrand og Aarhus Fremad jo lige netop stod over for hinanden i tirsdagens pokalkamp. Det skal dog på ingen måde forveksles med, at det bliver en nem kamp - efter nederlaget i tirsdags vil Fremad uden tvivl kæmpe ekstra hårdt for at få revanche.

Med dagens anden sejr i de to første spillerunder af dette års 2. division ligger Brabrand på førstepladsen i puljen som eneste hold med makspoint. Se den fulde stilling, øvrige resultater, turneringsplan m.m. her.

Tekst: Brit Sørensen / Foto: Ole Nielsen