Presse     Facebook     Søg

”Det gør lidt ondt på drengene i øjeblikket”

Daniel Lundholm 180818 09Brabrand kom flyvende fra start i 2. division, hvor holdet kom igennem de første syv kampe uden nederlag. Men så gik det pludselig galt på hjemmebane mod Skive, der vandt 2-1 – og sidste weekend blev det til endnu et nederlag, ligeledes på hjemmebane, mod Ringkøbing IF. Cheftræner Tom Søjberg er ikke bleg for at erkende, at det påvirker hans spillere.

”De er lidt ramt lige nu. Der er ingen tvivl om, at de er vant til at vinde meget, og så taber man pludselig to hjemmekampe i træk – det gør lidt ondt på dem. Men altså det er jo sådan, at de har spillet rigtig godt fodbold, så det hæfter vi os ved. Mod skive i 2. halvleg og også mod Ringkøbing spillede de noget rigtig fint fodbold, så på den måde er der meget positivt at tage med. Men vi får ikke lukket kampen og gjort det onde ved modstanderen – det er Brabrand jo ellers kendt for – så den er lidt hård for drengene i øjeblikket,” lyder det fra Søjberg.

Se hele interviewet med Tom Søjberg her.

Pengene bestemmer

Så sent som for nogle uger siden var Brabrand ellers på 1. pladsen i 2. divisions pulje 1 (vest), men er nu rykket ned på en 5. plads i tabellen med seks point op til Jammerbugt på 1. pladsen. På de øvrige toppladser ligger henholdsvis Kolding, Skive og Ringkøbing. Efter lørdagens udebanekamp mod Vejgaard, har alle hold mødt hinanden én gang i grundspillet. Adspurgt om en evaluering på den første halvdel af sæsonen er cheftræneren fuld af lovord, men erkender også, at de har travlt.

”Det [spillerne] gjorde i starten var fremragende. Vi må skrue et nyt hold sammen på ingen tid, og de hjælper hinanden, så godt de kan. Det bliver rigtig godt, og vi laver rigtig gode resultater i starten. Det har så haltet en lille smule efter. Men når vi kigger overordnet på det, så er det med den der på, at de klubber der har masser af penge – på Sjælland er det Middelfart og AB, der skiller sig lidt ud, og så dem, der er over os i tabellen – alle dem har vi desværre ikke kunnet slå, og det er jo så også dem, der smider rigtige penge i det. Så de er et godt stykke foran os, men vi må gøre, hvad vi kan. Men pengene bestemmer, det ved vi jo godt, og det vil indhente os på et tidspunkt. Min udfordring er at få skruet det her godt nok sammen, så det holder vand, så de kan være med i oprykningsspillet – det har vi travlt med i øjeblikket.”

Savner den vanlige kynisme

Med en målscore på +5 efter de første 10 kampe (holdt op imod en målscore på +15 for de to tophold, Jammerbugt og Kolding), er det tydeligt at se, hvad der vil kunne gøre forskellen for det hårdt kæmpende 2. divisionsmandskab, der sidste år spillede i 1. division og gerne ser sig selv vende tilbage dertil hurtigst muligt.

”Vi skal lave lidt flere mål, og så skal vi lukke lidt mere af. Spillet ude på banen er faktisk, som jeg havde håbet, og som vi kan nå langt med. Jeg synes faktisk, at det er af en kvalitet, som er meget seværdig. Men kynismen, som Brabrand tidligere har været kendt for – i det ene felt og det andet felt – den mangler vi lidt,” lyder opskriften fra Tom Søjberg.

Dén opskrift kan Brabrand-spillerne passende bruge allerede i weekenden, hvor turen går til Aalborg. Vejgaard Boldklub tager imod på Soffy Road lørdag kl. 13:00. Brabrand stiller dog langt fra i stærkeste opstilling pga. skader og sygdom. Men én Brabrand-spiller glæder sig særlig meget til kampen – Frederik Poulsen har nemlig spillet 3½ år i Vejgaard og ser frem til mødet med sin gamle klub. Se interview med Frederik Poulsen her.

 

Foto: Ole Nielsen / Tekst: Brit Sørensen Onwumelu

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media