Presse     Facebook     Søg

"Hvis de kommer til Brabrand og tror det bliver en stille dag på kontoret, så slår vi sgu til"

  • Skrevet af Christoffer Møller

Daniel Lundholm 050918 04 copyI morgen, klokken 19:00, løber Brabrand på banen mod Vejle i 3. runde af Sydbank Pokalen. Vi har taget en snak med midtstopper Daniel Lundholm og træner Tom Søjberg for at høre om tingenes tilstand og om hvorvidt, der ligger en pokalsensation og lurer.   


Der kan ikke herske nogen tvivl om, hvor stor kontrasten er mellem de to mandskaber. Vejle med deres fuldtidsprofessionelle set up og så Brabrand, hvor spillere og trænere slæber og slider for at få det hele at gå op i en højere enhed. Spillere der vasker tøj, trænere på intensiv sponsorjagt, alt sammen er det blevet en ny hverdag for 2. Divisionsholdet. Assistent træner Jimmi Nielsen, var selv inde på, hvordan man på holdet har skulle starte helt forfra og forsøge at bygge noget op ud fra de omstændigheder man befinder sig i.


For Daniel Lundholm, der har spillet i BIF i snart 6 år, har det også været noget af en omvæltning, men spillere og trænere får, i samarbejde, det til at fungere, selvom man savner at have en holdleder på fuldtid der kan tage sig af de administrative opgaver.

”Hvem skal stå vagt de forskellige steder? Så skal der løftes borde og bænke over. Hvad skal vi tage i billetpriser? Tusinde opgaver som Vejle spillerne hvert fald ikke har skulle tænke på. 
Det største problem er, at vi mangler en holdleder i det daglige. Det kunne godt mangle. Mogens (holdets gamle holdleder der var på fuldtid inden sommer), har hjulpet lidt om torsdagen og det har været guld værd. Det er lidt op ad bakke at stå og vaske tøj efter træning. Vi er stadig ikke helt inde i det endnu og materiale rummet står måske ikke helt så skarpt, som det tidligere har gjort. Vi lærer og løser det hen ad vejen. Nu har vi da hvert fald fundet ud af, hvordan vi åbner vaskemaskinerne. 
Det er én ting af gangen.”


Der er ingen tvivl om, at det koster noget af overskuddet at sørge for alle opgaverne udover at spille fodbold og det giver også meget lidt tid for spillerne til at forberede sig på en midt uge kamp imod et Superliga hold.


”Vi har haft meget lidt tid til at forberede os på den. Der har været rigelig at se til med ting uden for banen. Gårsdagens træning var mest restituering efter weekendens kamp og vi har jo også nogle skader. 
Nu har vi fået vores kamp mod Jammerbugt udsat og det passer os egentlig rigtigt fint, så vi lige kan få slikket sårene.”


Til trods for at Vejle kommer til Brabrand med 6 spillere afsted på landsholdsamlinger, så er det stadig et stærkt Superliga hold vejlenserne kan sætte på banen. Allan Sousa har lavet 5 mål i Superligaens første 8 kampe og så råder man over et af Danmarks største talenter i Wahid Fagir. Fagir er eftertragtet af flere klubber heriblandt Ajax & Leicester mens flere La Liga klubber også har haft snøren ude efter ham. Vejle har allerede afvist et tilbud på et tocifret millionbeløb.


Lundholm har ikke et indgående kendskab til Vejles stjerneskud, men han har før stået over for dygtige angriber og har erfaring med sig fra BIFs sæson i 1. division i 17/18 sæsonen.


”Nu ved jeg ikke lige hvad for en type han er. Jeg har ikke lige fået læst op på ham. Det kommer altid an på, hvad det er for en type. Ronnie Schwartz ved man jo godt hvad er for en type. Han kommer hårdt og går til vaflerne. Vil gerne skyde lige så snart muligheden byder, mens andre kan finde på at tage det ekstra træk.”


Lundholm var selv med sidst man mødte Vejle i 1. Division for to et halvt år siden. Dengang blev det til en 1-0 sejr på udebane. Målscoren var Jacob Linnet, som desværre er skadet til morgendagens opgør, men Lundholm er ikke i tvivl om at BIF, også denne gang, kan drille favoritterne.


“Det tror jeg godt. Der er god stemning i truppen og hvis de kommer til Brabrand og tror det bliver en stille dag på kontoret, så slår vi sgu til. Man skal passe på med at undervurdere 2. Divisionshold generelt, især i pokalkampe, alt kan ske. Drømmen den lever.”


Også cheftræner Tom Søjberg tror på, at holdet kan finde muligheder for at smide en kæp i hjulet på ny oprykkede Vejle.  

”Det er den mest spændende pokalkamp, vi har haft, i nyere tid. Jeg synes der er nogle muligheder. Vejle har et godt hold og jeg ved de er tvunget til at skifte lidt. Der kan blive nogle omstillinger, der ser jeg nogle muligheder. Jeg ser mulighed for, vi kan finde nogle lommer at spille i og på den måde aflaste vores forsvar lidt, så vi ikke bliver trykket helt tilbage. Vi er forberedt på, vi ikke kommer til at have bolden så meget som i 2. Division og nok skal forsvare mere end vi plejer. Så det forbereder vi os på og siger, hvordan er det så vi skal lave vores mål og fokuserer på det, finder løsninger. Vi skal bare ud over isen, have det sjovt og fyre den af, vise hvad vi kan og se om det kan blive til mere end det alle forventer. Det håber jeg på”


Lige gyldigt hvad resultatet bliver af morgendagens opgør, er det imponerende hvad spillere og trænere i fællesskab har kunne skabe i denne sæson ud fra et ekstremt begrænset råderum. Derfor er det også fuldt fortjent, at de får et af de sjove pokalopgør mod en Superliga modstander og troen er der fuldt ud på, der også ligger en kamp og venter i 4. runden.


Drømmen lever!  


Der er stadig billetter tilbage. Følg dette link for at finde yderligere information om billetsalg.

https://brabrandfodbold.dk/37-nyheder1/695-billetsalg-pokalkamp-bif-vbk

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media