Brabrand snuppede alle tre point i tæt kamp

Malthe Boesen 180818 10 650 olenielsenLørdag eftermiddag var der atter engang fodbold på menuen for Brabrand, da de i sæsonpræmieren skulle en tur til Fyn for at møde Dalum IF. Med sig hjem i bagagen kunne Brabrand tage sig en 2-1 sejr efter en svær kamp, som først med et kvarter tilbage fandt sin vinder.

Cheftræner Tom Søjberg havde tidligere på ugen spået, at kampen mod Dalum IF ville blive svær. Især fordi de spiller flot pasningsfodbold og endelig ikke må få for meget tid på bolden, fremhævede Tom Søjberg, da han tidligere skulle sætte ord på dagens modstader. Og den forudsigelse, at kampen mod Dalum IF ville blive svær, fik Tom Søjberg ganske ret i.

Svær start

Allerede med 5 minutter spillet af kampen fik Brabrand den værst tænkelige start. Et indkast ikke langt fra midterlinjen nær hjemmeholdets udskiftningsbænk blev slået op omkring Brabrands felt og headet tilbage, hvorefter en Dalum IF-spiller flot sendte Martin Høgstad i dybden, der kunne prikke bolden ind til 1-0. Ærgerlig start, hvor Brabrand ifølge Tom Søjberg var alt, alt for uopmærksomme.

Som halvlegen skred frem kom Brabrand bedre med i spillet. Afleveringerne flød bedre og Dalum IF fik lige præcis det, som Tom Søjberg havde efterspurgt: Ingen tid på bolden. Men Brabrand manglede dog rigtigt at blive farlige, og når bolden endelig kom op i modstanderens felt, blev den clearet, tacklet eller headet væk lige inden en mulighed kunne op opstå. Det ændrede sig dog med godt 5 minutter til pause, da Casper Lykke, som spillede en flot kamp, brød en Dalum IF-aflevering. Han sendte læderret videre til Anton Søjberg, der med en præcis aflevering serverede bolden for fødderne af Malthe Boesen, der kold som en januar-nat, lagde bolden i kassen. Et kunststykke i kontraspil, som selv Zinedine Zidane ville stå på sidelinjen og gnide sig i hænderne over. 1-1!

Frustrerende anden halvleg

De sidste 45 minutter blev en blandet affære for Brabrand. Spillet blev til tider lidt rodet, men Brabrand havde stadig overtaget. Derfor valgte Tom Søjberg at satse og smide tilbagevendte Lukas Enevoldsen på banen og tilmed på toppen ved siden af Lasse Møberg, der 10 minutter inden var kommet på banen. Det skabte noget ravage og problemer for Dalum IF-forsvaret. Dog havde Brabrand stadig problemer med at spille sig frem til chancer, og derfor skulle der noget lidt tilfældigt til, før forløsningen efter 75 minutter kom.

Tobias Olesen brød igennem ude i siden, og han sendte et indlæg indover som Lasse Tougaard afsluttede flot med venstrefoden. Bolden gik dog ikke i mål, men reddet på stregen af en Dalum IF-spiller med hånden! Imens samtlige Brabrand-spillere stod og protesterede og Dalum IF-holdet lod som om intet var hændt, opsnappede Lasse Møberg den løse bold og sparkede den i kassen til 2-1, som blev kampens resultat.

Tilfreds cheftræner

Efter kampen var det en glad og lettet Tom Søjberg som satte ord på det intense opgør, som sæsonpræmiere jo ofte er.

”Vi spiller egentligt, som jeg ønskede vi skulle. Målet var at komme ud og løbe med dem, få kampen i gang og investere i startboldene. Det lykkedes vi med, og derfor blev kampen også ret heftig,” fortæller Tom Søjberg.

”I og med kampen netop blev rigtig hård og varmen formenligt også spillede ind, havde vi nogle spillere, der så ret trætte ud, jo længere vi kom ind i kampen. Det skal der arbejdes på, men heldigvis, er vi så privilegeret at have spillere på bænken, der kan ændre en kamp, præcis som de gjorde i dag,” uddyber han.

Tom Søjberg kunne nævne en håndfuld spillere, han var tilfreds med i dag, men især to spillere ville han give et ekstra skulderklap med på vejen.

”Jeg synes vores nye målmand Søren Velsted spiller en rigtig fin kamp og er bundsolid. Han tager det, han skal og det er jeg glad for. Også Kasper Lykke fortjener at få en ros. Ikke nok med, at han spiller en vigtig rolle i forbindelse med 1-1-målet, fremtvinger han tilmed det andet gule kort, der fik sendt en Dalum-spiller tidligt i bad. Flot kamp fra hans side.”

Med sejren er Brabrand på tredjepladsen, inden de på lørdag tager imod Ringkøbing . Inden da venter i midtugen en spændende kamp mod Aarhus Fremad på deres hjemmebane. Lad os møde op dér og give drengene den støtte, de får brug for.

Tekst: Jonas Dalbøge / Foto: Ole Nielsen