Presse     Facebook     Søg

NordicBet LIGA-nedrykkerne fik skovlen under topholdet

• Visninger: 6207

Thomas Viggers 290918 04 650

På papiret lignede det egentlig ikke den mest skræmmende modstander, der kom på besøg på Brabrand Stadion lørdag eftermiddag. Godt nok spillede Thisted FC sidste år i NordicBet LIGAen, men efter nedrykning til 2. division og stor udskiftning i truppen til følge havde nordjyderne kun noteret sig for en enkelt sejr i sæsonens første fire kampe. Men hvor Brabrand IF i mange af sine kampe i indeværende sæson er kommet skidt fra start og senere har nået at rette op på fejlene og dermed undgå nederlag, kom rækkens hidtil ubesejrede tophold denne gang rigtig godt fra start for derefter at begå fejl og gå fra banen med sæsonens første nederlag.

Der var blå himmel og glade tilskuere på lægterne, da dagens opgør blev fløjtet i gang. Og allerede kort tid efter, blot tre minutter inde i kampen, brød jublen løs. Brabrands Thomas Viggers kom nemlig først på bolden i Thisteds målfelt efter hjørnespark af Kasper Andersen – og kanonerede bolden ind i netmaskerne. 1-0 til Brabrand, der med flot kombinationsspil pressede på for flere mål i hele 1. halvleg, hvor Thisted kun fik nogle få chancer og ellers havde det svært mod et selvsikkert hjemmehold.

Brabrand blev paralyseret efter straffespark

Det lignede en kamp, der kunne ende med flere mål til Brabrand, der indtil dagens opgør var ubesejret i rækken. Men i stedet fik Thisted et hurtigt mål i 2. halvleg – på straffe begået af hjemmeholdets Tobias Olesen, der efter dommerens vurdering havde armen for langt uden for kroppen, da han afværger en bold i eget målfelt. Brabrand-målmand Søren Vedsted, der har været på overarbejde i de seneste par kampe, gik egentlig til den rigtige side, da Thisteds Mirsad Suljic sparkede til bolden, men fik lige præcis ikke fingrene på bolden.

Thisted fik dermed udlignet til 1-1, og Brabrand-spillerne virkede lamslåede. Det fik da uden tvivl også betydning få minutter efter, hvor Thisted igen stak i aktion mod Brabrand-målet – og scorede holdets andet mål på blot tre minutter (denne gang af den tidligere Superliga-spiller Jeppe Mehl). Derfra var det Thisted FC, der dels spillede selvsikkert og dels forsvarede eget mål rigtig godt. Brabrand havde nemlig rigeligt med chancer for i det mindste at redde det ene point, men det blev – for en gangs skyld – stolpe ud for Brabrand-spillerne.

Efter 90 minutters spil kunne Thisted FC dermed gå fra banen med en 2-1 sejr – NordicBet LIGA-nedrykkernes blot anden sejr i fem kampe – mens Brabrand indkasserede sæsonens første nederlag.

Trykket stemning i Brabrand-lejren

Brabrand-anfører og midterforsvarer Michael Pedersen indrømmer, at stemningen i omklædningsrummet var lidt trykket efter dagens kamp, men at det dels er selvforskyldt og dels er noget, holdet nok skal få rådet bod på. Straffesparket i starten af 2. halvleg fik dog uden tvivl stor betydning for kampens udvikling.

”Hvis du ser hele 1. halvleg, der er vi overlegen på alt jo. Jeg tror, de er oppe på vores banehalvdel tre gange eller sådan noget – der er de ikke så farlige. Vi er egentlig meget komfortable derinde. Jeg synes egentlig, vi også starter godt i 2. halvleg, men så derfra er det, som om vi lige mister 10% hele vejen rundt på en eller anden måde. Så får de jo det straffespark der. Der kommer en aflevering i dybden, og så mener dommeren, at Toby [Tobias Olesen] – selvom han har armen helt inde ved kroppen – gør et udfald for at dække afleveringen, der kommer. Så dømmer han straffespark på den.”

Michael Kªrgaard Pedersen 05 450Efter Thisteds scoring på straffe er Brabrand-holdet som forvandlet på banen og når slet ikke at komme sig mentalt, før bolden igen ligger i eget målnet.

”Jeg ved ikke, om vi går i panik, men der er vi jo nok dårlige til at samle os og koncentrere os med det samme om, at nu skal der ikke gå et mål mere ind. Vi mister nok koncentrationen på en eller anden måde. Og så er vi jo lige pludselig bagud 2-1, og så er det jo egentlig bare lidt indianerbold derfra, fordi vi skal op og se, om vi kan komme til noget. Vi får egentlig også nogle fine nok chancer, men vi er simpelthen ikke konsekvente nok i begge ender lige pt.,” lød det lettere slukøret fra Brabrand-kaptajnen efter kampen.

En hård uge for Brabrands defensiv

Når Michael Pedersen refererer til manglende konsekvens på banen fører det da også tilbage til onsdagens udebanekamp mod Vejgaard, hvor modstanderen fik scoret kort inde i 1. halvleg og endda kom på 2-0 også, inden Brabrand vågnede op og fik rettet op på scoren, der til sidst endte 2-2. Anføreren mener da heller ikke, at dagens nederlag skyldtes, at Thisted var Brabrand spillemæssigt overlegen og lignede et mandskab, der lige havde spillet i 1. division.

”Jeg synes simpelthen, at det er, fordi vi selv mister nogle procenter. At vi ikke er der 110%, som vi er der i 1. halvleg, og vi selv slipper gashåndtaget. Det er det, der gør, at de bliver bedre, og vi – ja, vi har det der koncentrationssvigt på få minutter, der så koster to mål, og det må det simpelthen ikke.”

Selvom det er lidt uvant for Brabrand at gå på weekend med et nederlag i bagagen, og holdet nu er rykket ned på en 3. plads i tabellen, er der dog ingen tvivl om, at holdet nok skal rejse sig inden næste uges kamp på udebane mod lokalrivalerne fra VSK Århus.

Et nederlag er jo et nederlag – det er jo aldrig sjovt at tabe. Men det har vi prøvet før, så det er selvfølgelig træls lige nu. Men vi har også den indstilling, at der er kun én vej frem, og det er hårdt arbejde. Sådan er det altid herude [i Brabrand IF]. Så plejer vi at kunne vende det med det,” lyder det fortrøstningsfuldt fra Brabrand-anfører Michael Pedersen.

Se øvrige resultater fra 5. spillerunde i 2. division, den altid opdaterede stilling, topscorerliste m.m. på www.2-division.dk samt højdepunkter fra kampen HER

Tekst: Brit Sørensen / Foto: Ole Nielsen