• Bliv sponsor slide
  • brabrandif 37 original
  • Slide
  • Malthe Boesen, Brabrand IF
  • AURA
  • brabrandif 40 original

Presse     Facebook     Søg

Søjberg har ordet

Brabrand tager i morgen hul på oprykningsspillet, og i den anledning har vi fanget Tom Søjberg og bedt ham besvare et par spørgsmål.

Herfra er der bare at sige, at Tom Søjberg har ordet. 

Hvordan ser du jeres muligheder i foråret?

- De ser fine ud. Vores spillere har gjort det godt, og de har arbejdet hårdt. Deres sammenhold er blevet styrket yderligere med en træningslejr i Tyrkiet, og vi har spillet nogle gode træningskampe.

Hvordan er træningskampene så gået?

- Vi vinder 1-0 over Odder. 2-1 over VSK, 2-0 over Skive. 2-0 over Kjellerup. Taber 5-2 til Fredericia og taber 2-0 til Dynamo Minsk.

Hvad tænker du om truppen?

- Vi har en god homogen trup. Spillerne kan lide at løbe ekstra meter for hinanden. Og det kan være vores chance.

Kan du sige lidt om de 3 nye spillere?

- Mathias Haarup er kommet til fra Randers Frejas DS hold. Han bliver spændende at følge. Jeg tror på samme måde, som flere andre unge spillere hos os, at han kan gå fra, at være en god trupspiller til at blive stamspiller og kulturbærer på holdet. Det virker som om, at han har ærgerrigheden og tålmodigheden til at nå disse mål. Christoffer "Buffi" Hansen er hentet ind, fordi vi mener, at der er et uforløst potentiale i ham. Derudover sikrer han, at vi kan spille videre med samme spillestil, hvis Kenan skulle gå i stykker. Buffi er igang med at flytte på sit scoringssnit. Både til træning og kamp. Mikkel Ørbech er en appelsin, der daler ned i turbanen. Han arbejder nu ved siden af banen, og hans kæreste læser på Tandlægeskolen, nøjagtigt som vores assistenttræner og keeper Marc Højland. Efter tre ugers træning kunne vi og Mikkel se, at det ville blive et godt ægteskab. Mikkel kommer fra Næsby og Buffi kommer fra Jammerbugt. Begge rigtig gode spillere fra nedrykningsspillet.

Kan I rykke op?

- Vi vil gerne. Men der er mange om buddet. Flere af holdene virker på papiret ret stærke. Men dybest set kender vi jo ikke hinanden fra de forskellige puljer, før alle har mødt hinanden. Så lad os lige spille 8 runder, så har alle mødt alle. Men mange klubber har helt sikkert satset en del på, at det skal være nu. Så det bliver svært.

Har I ikke også satset en del?

- Jeg er da temmelig sikker på, at lønudgifterne for foråret ikke overstiger dem for efteråret. Så det er da et udtryk for, at vi ikke satser økonomisk på oprykning. Jeg plejer at sige, at vi ikke har satset en bøjet femøre. Men det er også et udtryk for, at vi tilfredse med de spillere, vi har. Der har været dialog med flere spillere fra 1. Division og Superliga. Men når de kender lønrammen. Så søger de videre, hvor de så dukker op i klubber med bedre økonomi. I stedet for at bruge penge på mellemgode spillere, så vil vi hellere spille med dem som har bragt os så langt. Det sender også et godt signal til vores egne spillere og i klubben generelt. Vi skulle måske have hentet 2-3 spillere fra 1. Div eller Superliga/udlændinge ind for rigtigt at satse. Men til gengæld ved vi, at økonomien også holder efter sommerferien. Men vi kender jo først svaret til sommer.

Hvem skal man holde øje med af jeres spillere?

- Kenan Hajdarevic og Mathias Rosenørn bør være meget afgørende for om vi kan spille med om oprykning. Ørnen viste mod Dynamo Minsk, at han kan mere end de andre målmænd i række. Hajen er bare rigtig dygtig. Det er som om, at han suger målene ud af dem, han omgås. Men generelt er vores spil jo bygget meget op om holdet, og her fungerer det altså kun godt, når ALLE trækker i samme ende af tovet.

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media