Presse     Facebook     Søg

Brabrand-målmand til forhenværende La Liga-klub

  • Publiceret: Mandag, 12. august 2019 17:31

Henrik Linhard 650

Efter Jacob Linnet i sidste uge blev præsenteret som ny AC Horsens-spiller, må endnu en førsteholdsspiller nu vinke farvel til Brabrand. Sidste sæsons stærke målmand, Henrik Lindhard, forlader nemlig klubben og skal fremover tørne ud for den forhenværende La Liga-klub, Xerez CD. Lindhard er den tredje målmand inden for fire år, som Brabrand sender videre til fuldtidsfodbold.

Der er ikke engang gået ti dage, før Henrik Lindhard indledte forhandlinger med den andalusiske klub, Xerez CD. Siden da er det dog gået hurtigt, og derfor kunne Xerez CD i dag præsentere Brabrands tidligere målmand, og meget sikre sidste skanse, som ny spiller i klubben – en klub der lige nu er placeret i den fjerdebedste række (Tercera Divisíon) i Spanien, efter den for seks år siden løb ind i økonomiske problemer og som konsekvens heraf måtte ned gennem rækkerne og tilmed blev overtaget af fans, der ønskede at drive klubben videre. Men ambitionerne er stadig til stede i Xerez CD, der sidste sæson var med i oprykningsspillet til Segunda Divisíon B (tredjebedste række).

Stor klub med masser af traditioner

Henrik Lindhard er da også klar over, at det er en klub med visse traditioner, hvilket både kan mærkes på og uden for banen.

”Jeg skifter til en klub, der har et topprofessionelt set-up, hvor man møder ind hver morgen kl. 09.00 for at træne. Det glæder jeg mig til, men det bliver selvfølgelig også en omvæltning. Og så ankommer jeg til en by med 200.000 indbyggere og et stadion med plads til 20.000 tilskuere. Det bliver stort,” fortæller Henrik Lindhard, som dog tilføjer at stadion langt fra er fyldt til hjemmekampene.

Henrik Lindhard er blevet meddelt af trænerne i Xerez CD, at han er tiltænkt en plads som førstemålmand. Men konkurrencen er hård, for han kommer nemlig til at kæmpe om pladsen med to andre målmand, der selvsagt har spillet i klubben i længere tid end ham. Det skræmmer dog ikke den tidligere Brabrand-keeper, der glæder sig til konkurrencen, selvom han først tilslutter sig klubben kort før turneringsstart (turneringen starter d. 25. august).

Spansk netværk sikrede skiftet

De spanske himmelstrøg er dog på ingen måde fremmed territorium for Henrik Lindhard. Han spillede nemlig i Formentera for halvandet år siden, hvor han også fik en spansk agent, som netop har spillet en vigtig rolle i forbindelse med skiftet til Xerez CD.


”Den agent som jeg har nu, har også træneren i Xerez CD som klient. Og træneren i Xerez har snakket sammen med min tidligere træner i Formentera, som har anbefalet mig. Så det er igennem et netværk og en god agent, som har ført forhandlingerne, at jeg kan gennemføre skiftet,” uddyber Henrik Lindhard. Han fortæller desuden, at han har lært en smule spansk fra sit sidste ophold i Spanien og har haft tre år med spansk på handelsgymnasiet. Derfor er han ikke helt på bar bund sprogmæssigt, hvilket kommer til at betyde en del, idet træneren ikke kan et ord engelsk. Alle spillere i truppen – på nær to nigerianere – er desuden spanske.

Ked af at forlade Brabrand

Selvom Henrik Lindhard glæder sig til sit udlandseventyr i Sydspanien, er han dog ærgerlig over at forlade Brabrand – men lægger ikke skjul på, at hans også gerne vender tilbage en dag.

”Jeg har været sindssygt glad for at være i Brabrand. Det er bare en rar klub at være i på alle måder, og derfor bliver det selvfølgelig svært at forlade den. Men jeg skylder den klub meget, og derfor håber jeg virkelig på, det er et ”på gensyn” og ikke et ”farvel,” fortæller Henrik Lindhard og forsætter:

”Jeg er taknemmelig for, at jeg fik fast spilletid i Brabrand, hvilket har rykket mig meget. Det manglede jeg i mit første ophold i Formentera. Men Tom (red. træner Tom Søjberg) gav mig tillid, hvilket på det tidspunkt var meget vigtigt for mig. Det er også vigtigt for mig at sige, at jeg ikke ville forlade Brabrand for enhver pris, men nu opstod muligheden, og den har jeg valgt at gribe”, uddyber Henrik Lindhard.

Tredje målmand Brabrand sender videre inden for fire år

Henrik Lindhard indgår desuden i fortællingen om endnu en målmand, der forlader Brabrand. Det er dog glædeligt ifølge Tom Søjberg, som naturligvis spillede en vigtig rolle i forbindelse med at hente Henrik Lindhard ”hjem” til Brabrand fra Formentera.

”Henrik Lindhard har været en klasse målmand for os, som vi har været meget glade for. Men han er også den tredje målmand inden for fire år, som Brabrand sender videre til fuldtidsfodbold. Det viser, at Brabrand har succes med at hente målmænd ind, videreudvikle dem og sende dem videre til et højere niveau. Henrik Lindhards skifte fortæller igen, at Brabrand er et godt springbræt for mange spillere,” fortæller Tom Søjberg.

Henrik Lindhard glæder sig til at komme i gang med at spille fodbold i Xerez CD. Alt det praktiske er på plads, og han kommer til at bo i en lejlighed med flere holdkammerater. Og så er det heller ikke helt dårligt, at der i november er omkring 25 grader i byen.

Tekst: Jonas Dalbøge / Foto: Ole Nielsen

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media