Presse     Facebook     Søg

Slutspillet åbnet med tre point

• Publiceret: Søndag, 14. juni 2020 09:24
  • Skrevet af Brit Sørensen

650 Jubel ViggersÅbningskampen for Brabrand IF i 2. divisions oprykningsspil ventede lørdag eftermiddag på et solbeskinnet græstæppe i Valby Idrætspark. Der var både lidt premierenerver og ømme ben under opvarmningen, da Brabrand-spillerne jo kun har trænet i en måned oven på to måneder i ufrivillig corona-lockdown. Det kunne da også ses på spillet, da dommeren fløjtede kampen i gang, at det var den første kamp i tre måneder for begge hold.

Første halvleg var en meget svingende affære, og det blev kun til et par halve chancer til begge hold. Efter halvlegen var der en anderledes intens tænding på kampen, og der blev virkelig gået til stålet fra begge sider. Hjemmeholdet må siges at være det bedst spillende hold i dagens kamp, men det blev alligevel Brabrand IF, der kom først på måltavlen, da Thomas Viggers hamrede bolden i mål ganske få minutter inde i anden halvleg.

Brabrand bedre på løbekapacitet, fight og sammenhold

Der gik dog blot et par minutter, før BK Frem fik bolden i nettet i den anden ende på et flot mål af netop indskiftede Paul Ngongo Iversen. Efter 58 minutter var stillingen dermed 1-1, og begge hold kæmpede nu endnu mere intenst for at vippe kampen til deres side. Indtil da var en del farlige chancer og flotte skud på mål blevet afværget af Mark Solis, der havde fået tjansen i målet for Brabrand IF fra start, samt gode forsvarsindsatser af bl.a. anfører Michael Pedersen og Daniel Lundholm.

”Frem var bedre end os i den henseende, at de var klogere med og roligere på bolden. Vi var til gengæld væsentlig bedre i forhold til løbekapacitet, fight og sammenhold. Kønt blev det ikke, men vi fightede, når vi var i problemer og kæmpede for hinanden. Det var måske en typisk premierekamp, hvor der ikke blev spillet flot fodbold, men vi fik resultatet hjem på klassisk Brabrand-DNA. Jeg er stolt af gutterne, der viser, at selv når det ikke kører 100%, kæmper de bare videre for hinanden,” lød konklusionen efter kampen fra cheftræner Tom Søjberg.

At få kæmpet sig foran med 1-0 for så ganske kort efter at indkassere et mål i den anden ende kan virke som at få en spand koldt vand i hovedet. Men som sagt kæmpede Brabrand-spillerne blot videre for hinanden, og det gav da også resultat igen efter 65 minutter, hvor det denne gang blev sidste års topscorer Lasse Møberg, der kunne heade bolden i mål. Målet skabte stor frustration for BK Frem, der kort tid efter begik frispark lige uden for feltet – et frispark, der var tæt på at lukke kampen helt. Anton Søjberg, der allerede to gange tidligere i sæsonen har scoret direkte på frispark, placerede bolden elegant helt øverst i venstre hjørne, og havde det ikke været for hjemmeholdets målmand Marco Brylev, der lige så elegant fik afværget skuddet, var Brabrand kommet på 3-1.

Intens herrefight til sidste fløjt

Med stillingen 1-2 øjnede hjemmeholdet dog stadig en chance for udligning, mens Brabrand for alt i verden ønskede at få alle tre point med hjem til Århus. Begge hold gik derfor virkelig til stålet, og der blev da også uddelt ikke færre end ni gule kort under kampen. Hjemmeholdet pressede på til det allersidste for at få det udlignende mål, og der var således spænding og flere gode skud på mål – bl.a. et på højre trekantssammenføjning, der gav genlyd på hele stadion – godt hjulpet på vej af en skare af i alt (ifølge den officielle optælling) 439 lokale tilskuere. Lige så stor genlyd gav sejrbrølet dog fra Brabrand-spillerne, da dommeren endelig fløjtede kampen af med slutresultatet 2-1 til Brabrand.

”Fremadrettet skal vi være klogere på bolden og bedre til at finde hinanden i det flotte spil. Hvis man får en spand koldt vand i hovedet, som når man fører 1-0, og de scorer til udligning, så kæmper man videre. Den egenskab har vi bare, og det er en egenskab, som jeg ved, mange hold godt vil have. Selv på vores dårlige dage er vi svære at slå. Det fik vi vist i dag,” lyder det fra en tilfreds Brabrand-træner, der dog ikke lægger skjul på, at årets slutspil for Brabrand er noget anderledes, end det plejer at være.

”Når man rammer slutspillet, så er det eneste, det handler om at rykke op. Når det så ikke er realistisk, hvilket er tilfældet i år, så må man justere – lige nu vil vi gerne lære spillerne at spille alle kampe for at vinde, også selvom der som sådan ikke er noget at spille for.”

Brabrand IF spiller næste kamp i oprykningsspillet lørdag d. 20. juni kl. 15:00 mod Avarta. Med de senesre corona-restriktioner er det nu muligt at have op til 500 tilskuere til en fodboldkamp – der skal dog være tale om siddende tilskuere, så der arbejdes på at finde en løsning, der kan muliggøre tilskuere på Brabrand Stadion i dette års oprykningsspil, hvor der venter tre hjemmekampe i juni og juli.