Presse     Facebook     Søg

Fællesskabet skal bære Brabrand IF i rekonstruktion af eliteholdet

  • Publiceret: Onsdag, 22. Juli 2020 14:02
  • Skrevet af Brit Sørensen

650 fælleskab jubelBrabrand IFs 2. divisionshold står over for store forandringer i den kommende sæson, da holdet mister sin økonomiske og driftsmæssige opbakning gennem de seneste 20 år. Spillere og stab har dog nægtet at give op omkring det helt unikke projekt, som elitefodbolden er kommet til at udgøre i Brabrand, så frem mod den kommende sæson arbejder alle omkring holdet i fællesskab på at skaffe finanser til at drive projektet videre, ligesom de praktiske og administrative opgaver omkring holdet fordeles mellem spillerne.

Anfører Michael Pedersen udtaler til lokalmediet Vores Brabrand følgende om den udfordrende situation:

”Stort set alle spillerne i truppen har tilkendegivet, at de er klar til at hjælpe. Vi elsker at spille i Brabrand, og vi har et fantastisk sammenhold, som vi ønsker at bevare.”

Tårevædet afslutning på sæsonen

Brabrand vandt ganske vist den sidste oprykningskamp i dette års slutspil og sluttede på en samlet fjerdeplads i 2. division. Alligevel var der både tårer og en trykket stemning i omklædningsrummet efter sæsonens sidste kamp. Blot få dage forinden var spillere og stab nemlig blevet meddelt, at holdet stod over for en potentiel lukning, idet ægteparret Flemming Møller og Helle Møller, der både praktisk og økonomisk har drevet elitefodbolden i Brabrand IF gennem 20 år, må trække sig fra klubben med øjeblikkelig virkning grundet alvorlig sygdom.

I fællesskab er eliteholdets spillere og ledere dog kommet frem til en holdbar plan for at drive holdet videre, som bestyrelsen i Brabrand IF har godkendt. Der bliver således nu skabt en særlig konstruktion, som spillere og ledere forpligter sig i, og som idrætsforeningen ikke økonomisk er en del af. Holdet spiller dog videre på klubbens licens.

”For mig ville det have været en tragedie, hvis vi havde været nødt til at trække holdet, og jeg er rigtig glad og lettet over, at divisionsfodbolden i Brabrand ser ud til at kunne fortsætte. Men der er stadig mange udfordringer, før alt er på plads,” udtaler bestyrelsesmedlem i Brabrand IF, Andreas Rasch-Christensen.

Økonomien har førsteprioritet

Spillerne genoptager træningen på mandag, og så skal de for alvor i arbejdstøjet frem mod sæsonstart i 2. division d. 30. august. Første og vigtigste opgave bliver at sikre et finansielt grundlag, der kan dække driften af holdet. Det vurderes, at der som absolut minimum skal findes 300.000 kr. - heri indgår dog inden form for hverken spiller- eller trænerkontrakt. 

Der har allerede været interesse fra enkelte interesserede investorer, men intet konkret er på plads, ligesom heller ingen sponsoraftaler endnu er blevet indgået. Det arbejder alle mand nu videre på at få på plads, så der kan komme fokus på at starte en ny og god sæson i Brabrand IF, der trods udfordringerne ikke har ændret på ambitionerne – der skal spilles med om oprykning til 1. division.

LÆS MERE OM AT BLIVE SPONSOR I BRABRAND IF

Er du interesseret i at blive sponsor i et helt unikt fællesskabsprojekt, hvor værdier som spilleglæde, energi, kontinuitet, fighterånd, gå-på-mod og viljestyrke er i højsædet, så tøv ikke med at kontakte klubbens kommunikationsansvarlige Brit Sørensen på tlf. 2624 1978 eller e-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media