Presse     Facebook     Søg

BIF-assistent kalder VSK favoritter: Det er spædbarnet mod pubertetsdrengen

  • Skrevet af Christoffer Møller

Jimmy copyFrem mod lokalopgøret ude mod VSK, fik vi en god snak med Brabrand-assistent Jimmi Nielsen om opgøret og om hvordan sæsonen er forløbet indtil videre.


Jimmi, et lokalopgør mod VSK, hvordan ser du den kamp?

Stillingen viser jo vi er underdogs. Stillingen taler sit tydelige sprog. Vi skal op imod en af de bedste defensiver i rækken. De lukker ikke særlige mange mål ind. Et defensivt indstillet hold er ikke det bedste match for os. VSK har etableret sig stærkere end vi har.

De er stadigvæk med i pokalen og ligger i top-6. Det er jo stabilitet.  For mig at se, har de nået puberteten, hvor vi andre stadigvæk ligger, som spædbørn med krampagtige bevægelser og forsøger at famle os til noget der kan blive kontinuerligt.

Det ene øjeblik spiller vi prangende og fremragende og så pludseligt spiller vi naivt og hovedløst. 

VSK må påtage sig favoritværdigheden, det er der slet ingen tvivl om. De har et af rækkens bedste forsvarer og er fasttømret. Jeg vil sige det sådan, at det er spædbarnet mod pubertetsdrengen.

Vi må gøre hvad vi kan, vi har flere folk ude resten af efteråret. Blandt andre Lenny (Jacob Linnet, red.). Vigtige spillere vi har haft ude løbende, så derfor har vi heller kunnet spille kontinuerligt. Hele tiden nogle småproblemer, der gør spillerne ikke har kunne træne optimalt. Det kan godt ske vi spiller med de nogenlunde samme spillere, men det er ikke alle der er friske.


Brabrand må udover Jacob Linnet også undvære keeper Christoffer Kørschen, der ligeledes er ude resten af efteråret, Malte Færge, mens Thomas Viggers der har siddet ude det sidste stykke tid, er tvivlsom.


BIFs første 10 kampe er forløbet en smule frustrerende, med mange udfald i løbet af kampene der har kostet point. Udover det, har man 2 gange i indeværende sæson været bagud 2-0 inden for de første 10 minutter. Det er bestemt noget, trænerteamet har fokuseret på og assistenten gav sine tanker på, hvad årsagen til de mange udfald har været.


”Det er manglende ressourcer, fra alle sider af. Der er ikke overskud til at fokusere på de mekanismer der er nødvendige for at vinde kampe. Når du er udfordret på én kant, så kommer det til at flyde over og have indflydelse andre steder også. Man vil det bedste, men man har ikke ressourcer til at huske på de små detaljer. 
Hvis man spiller mod et hold, der på papiret burde være til at slå, så spiller man naivt fremad, vel vidende at den værste situation for et hold, rent balancemæssigt, det er når man taber bolden og man så kommer i mega ubalance. Hvis man ikke har styr på de ting inden man går i gang, så er man for nem at lave mål mod. Manglende overblik og overskud.”


Løsningen er, at man i fællesskab finder frem til de punkter, hvor tingene kan forbedres.


“Vi forsøger at italesætte nogle positive ting overfor spillerne. Forsøger at motivere dem den vej igennem. Du kan ikke flytte dine spillere, hvis der er en negativ relation. Løsningen er ikke at skælde dem ud og stå og råbe og skrige i 90 minutter alle de ting de gør forkert. Hellere gøre det på en konstruktiv måde og skabe en dialog, så det ikke bare bliver “jamen du kan vel forhelvede se, det var helt forkert gjort det der?””


På trods af sæsonens mange udfordringer og VSK’s favoritværdighed, tror træneren på et positivt resultat i lokalderbyet og er fortrøstningsfuld omkring hvad holdet kan præstere i denne sæson.


“Vi skal nok gøre det svært for dem, det er der ingen tvivl om. Jeg tror helt fast og holdent på vi kan vinde. Det er bare lidt som om, der falder nogle brikker på gulvet konstant i det puslespil. Vi skal bare have det samlet ordentligt, så bliver det sindssygt godt. Jeg synes vi har et super godt hold. Jeg forventer helt klart, vi spiller med selvtillid, udstråling og glæde. Tænke tilbage på sidste weekends kamp (4-1 sejren mod SfB Oure, red.), hvor vi havde fødselsdag og bare kunne pakke den ene gave ud efter den anden. 
Det bliver fedt med et godt lokalopgør.” 

Siger han inden han munter slutter af "så må vi se om det ender med champagne i sutteflasken eller noget i bleen"

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media