Presse     Facebook     Søg

Tougaard vender hjem til rødderne

Endnu et af Brabrand IF´s egne fodboldtalenter er klar til at spille på det lokale hold i 2. division. 25-årige Lasse Tougaard Andersen vender tilbage til barndomsklubben efter at have spillet nogle år i Lystrup og senest i Odder.

Artikel: Peter From Jacobsen, voresbrabrand.dk

Han har spillet i den blå BIF-trøje fra fire-årsalderen, hans far har været træner i klubben, og han var altid en trofast tilskuer til førsteholdets kampe. Og nu er han så for alvor klar til at tørne ud for Brabrand på divisionsniveau.

”Brabrand er noget særligt for mig, og det var umuligt at sige nej til muligheden for igen at spille for de blå. Det var et stort og dejligt skulderklap at få, da Tom tog fat i mig,” siger en glad Lasse Tougaard, som senest har spillet i Odder.

Han glæder sig til at komme i gang mandag i Brabrand, hvor divisionsholdets træning starter igen.

”En flot historie”
Det var en lidt indædt og indebrændt Lasse Tougaard, der for tre et halvt år siden rejste fra Brabrand for at spille fodbold i Lystrup. Han følte sig klar til at spille på førsteholdet under træner Tom Søjberg – men der var ikke plads til ham på holdet. Men det er der nu!

”Det er egentlig en flot historie med Lasse Tougaard. Han fik debut på divisionsholdet i Brabrand som helt ung, og har så været ude og dygtiggøre sig som fodboldspiller andre steder og kommer betydeligt stærkere tilbage,” siger træner Tom Søjberg.

Lasse Tougaard valgte i 2015 at tage med den tidligere andetholds-træner i Brabrand, Robert Sørensen, til danmarksserie-holdet i Lystrup. Og efter et par sæsoner der gik turen videre til 2. divisionsholdet i Odder. Her blev han i løbet af de seneste års tid en mere og mere central spiller og spillede i efteråret 2018 fuld tid i samtlige kampe.

Han favoritplads på holdet er rollen som den defensive midtbanespiller – akkurat som sin far, Thomas Andersen, der spillede 180 kampe for AGF og tilbage i 1986 var med til at vinde DM.

Udstråling og selvtillid
Tom Søjberg ser i Lasse Tougaard en fodboldspiller med langt mere udstråling og selvtillid, end da han rejste.

”Han er blevet meget bedre til det, vi kalder ”vinderspillet”: Det drejer sig ikke altid kun om at spille pæn fodbold, men også om at stå rigtigt og kunne bremse det andet hold. At kunne være lidt hård.”

”Tidligere ville Lasse helst løse tingene ved hjælp af sin gode teknik og spilopfattelse, men nogle gange skal man også bare spille bolden videre. Eller kunne løbe hen, hvor man skaber problemer for det andet hold. Det er sådan nogle lavpraktiske ting, der skal til for at være på banen for et hold, der vil vinde fodboldkampe.”

Fandt glæden igen
Lasse Tougaard lægger ikke skjul på, at han var lidt træt af Brabrand, da han for tre et halvt år siden skiftede klub. Han følte sig langt fra divisionsholdet på det tidspunkt.

”Jeg har lidt svært ved at sætte fingeren på, hvad der fik mig til at miste motivationen den gang i 2015. Det var egentlig nok mest selvforskyldt. Jeg greb ikke rigtig chancen. Jeg kunne ikke finde gnisten til at træne så meget, som der skulle til, kan jeg huske.”

Men nu er fodbold-lysten tilbage, og han er klar til give den alt den gas, den kan få i Brabrands trøje, blandt andet sammen med en anden nytilkommen spiller med Brabrand-rødder, Marcus Sloth Jørgensen.

”Jeg er ældre nu, end jeg var, da jeg rejste. Måske er det en af årsagerne. Jeg fandt glæden ved fodbold igen, især efter skiftet til Odder. Jeg spillede mere og mere og fik mere ansvar på holdet,” siger Lasse Tougaard.

Han har sin dagligdag på Aarhus Universitet, hvor han er på vej mod en kandidatuddannelse i idræt og samfundsfag.

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media