Presse     Facebook     Søg

Brabrand vil spille sig tilbage til NordicBet LIGA’en

MP og Linnet jubler web

På lørdag starter sæsonen for Brabrand IF’s førsteholdsspillere, der nu igen skal vænne sig til livet i 2. division. Sidste sæson blev det ellers til en – alt i alt –succesfuld sæson i landets næstbedste række, NordicBet LIGA’en, hvor Brabrand kunne holde liv i chancen for overlevelse i rækken frem til og med den allersidste kamp, hvor holdet spillede 3-3 mod Superliga-nedrykkerne fra Viborg.

Sæsonen i 1. division en blåstempling af klubbens arbejde

Nedrykningen til 2. division har desværre ført til en del afgange for cheftræner Tom Søjberg, der nu skal bygge en nu trup op til den nye sæson. Mens de fleste spillerafgange skyldes neddrosling/fokus på civilkarriere, har Brabrand i forsvarsspilleren Lukas Enevoldsen mistet en vigtig forsvarskrumtap, der ganske enkelt har vist sig at høre til i NordicBet LIGA’en. Enevoldsen har nemlig fået kontrakt med Thisted FC og indgik i startopstillingen ved søndagens ligapremiere. Brabrands cheftræner, Tom Søjberg, ser det som en blåstempling af klubbens arbejde, der gennem de seneste år har sendt 7-10 spillere længere op i rækkerne, hvoraf 21-årige Jens Stage nok er det bedste eksempel, da han lige pt. nyder stor succes i Superligaen for AGF.

”Det er en del af vores DNA. Vi har lavet en kultur, der gør, at vi kan sende spillere videre til de andre klubber. Det må vi – lidt irriterende – acceptere, at agenter og klubber er begyndt at spotte, at skal man have en spiller, så kigger man jo ikke mod andre Århus-klubber. Det er her, man kan se, de fleste tager springbrættet fra,” lyder det fra Søjberg.

Indtil flere målfarlige herrer i Brabrand-trøjen

Issa Kharoub, Brabrand IF (BS Sports & Media)En vigtig tilgang for Brabrand IF i denne sæson er sidste års topscorer i Lyseng, Issa Kharoub, der allerede i sin første kamp i Brabrand-trøjen viste sin målfarlighed, da han scorede i holdets træningskamp mod Odder for nogle uger siden. Brabrand spillede i alt tre træningskampe, hvor også en velkendt Brabrand-spiller, Mike Kaljo, efter lang tids måltørke, fandt vejen til nettet igen med to mål i tre kampe. Blandt holdets nuværende prøvespillere blev det også til mål fra Kasper Andersen og Malte Boesen.

Brabrand vil tilbage i NordicBet LIGA’en

Brabrand skyder altså sæsonen i 2. division i gang på lørdag kl. 14:00 med en hjemmekamp mod Jammerbugt FC. Mens Tom Søjberg endnu ikke er helt klar til at melde sine nye spillere ud, lægger han ikke skjul på klubbens ambitioner for sæsonen: Brabrand IF vil spille sig tilbage til NordicBet LIGA’en. Den århusianske ”fodbold-lillebror” har nemlig fået blod på tanden for at spille med i landets næstbedste række.

Følgende er et uddrag fra et videointerview med Tom Søjberg – hele interviewet kan ses på Brabrands YouTube-kanal:

”Ambitionen er at komme med i top 6, så vi til foråret kan være med i det, der hedder oprykningsspillet. Det er en realistisk målsætning, men vi kan heller ikke hvile på laurbærrene. Vi er lidt sårede, så vi skal ud og give den gas. Og kan vi gøre det, og kan vi være lidt heldige også og finde rytmen i en fart – og det er så min opgave som træner – kan vi gøre det, er det også realistisk, at vi har en chance for at spille oprykningsspil til foråret.”

Så det vil sige, Brabrand vil gerne tilbage i NordicBet LIGA’en?

”Ja, hvis det kan lade sige gøre – det vil vi rigtig gerne!”

  Kaljo web                                 

FORELØBIG SPILLERTRUP FOR SÆSON 2018-19, BRABRAND IF

Gengangere fra sidste sæson:

Tobias Olesen

Thomas Viggers

Daniel Lundholm

Jesper Brinck

Anton Søjberg

Mike Kaljo

Frederik Poulsen

Michael Pedersen

Lasse Møberg

Jacob Linnet

Malte Færge

Can Dursun

Oliver Milton

 

Tilgange:

Simon Riis (tilbagevendt fra rejse)

Mathias Lundkvist (rykket op fra andetholdet)

Issa Kharoub (fra Lyseng)

 

Prøvespillere:

Kasper Andersen (Viborg)

Casper Lykke (Randers Freja)

Malte Boesen (Odder)

Marcus Sloth Pedersen (VSK)

Mark Solis (fra andetholdet)

Thomas Lodberg

 

Afgange:

Lukas Enevoldsen (Thisted, 1. division)

Mads Schäfer Bak (Skive, 2. division)

Gökhan Tokay (stoppet – fokuserer på civil karriere)

Morten Gerster Peipinen (stoppet – fokuserer på civil karriere)

Søren Bojsen (stoppet – fokuserer på civil karriere)

Mikkel Ørbech (stoppet – fokuserer på civil karriere)

Michael Zacho (stoppet pga. skader)

Emil Kjeldsen

 

Tekst & foto: Brit Sørensen Onwumelu /BS Sports & Media

Forsidefoto: Ole Nielsen

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media