Presse     Facebook     Søg

Regn kan få afgørende betydning for topopgør

Lasse Tougaard Andersen i regnvejr 650

Regnen har været lidt for gavmild over Århus i den seneste uge, og det kan få stor betydning for Brabrand IF’s topkamp mod Middelfart Boldklub i morgen, lørdag, da årets sidste hjemmekamp på græstæppet bag ved Brabrand Søen kan ske at blive flyttet til kunstgræsbanen. Middelfart har trænet på kunst i de seneste uger, hvorimod Brabrand har holdt fast i græstæppet – som dog efterhånden er noget medtaget af efterårsvejret. Brabrands midtbaneprofil Lasse Tougaard krydser derfor fingre for, at kampen afvikles på græs.

”Banerne er blevet noget tunge, så det hiver meget i benene. Vi er dog vant til fx at spille med lidt vandpytter på banen, så det vil kun være en fordel for os. Men det bliver to vidt forskellige kampe, alt afhængig af om vi skal spille på græs eller kunst. Man kan næsten sige, det gælder for begge mandskaber om at have den bedste Plan B. Uanset hvad, bliver det en taktisk affære mellem to mandskaber, der har forberedt sig godt på hinanden,” lyder det fra Lasse Tougaard forud for opgøret.

Det skal være surt for Middelfart at spille mod Brabrand

Blot ét enkelt point adskiller de to hold, og inden lørdagens opgør ligger Middelfart på andenpladsen i tabellen med 24 point og Brabrand på tredjepladsen med 23 point efter 12 spillede kampe. De to hold stod senest over for hinanden for blot en lille måned siden, hvor begge hold scorede på en dødbold, og kampen endte 1-1. Brabrand tog nogle gode noter med fra den kamp – særligt om et par profiler fra Middelfart, som der skal holdes stærkt øje med.

Der er først og fremmest holdets anfører og topscorer Casper Johansen, der er den mest scorende spiller i 2. divisions Pulje 2 og den tredjemest scorende spiller i hele 2. division. Han er en vigtig spiller for Middelfart og er en dygtig spiller med et godt skud. Så er der højre kanten Peter Kristensen, der er lynhurtig, og Nikolaj Hagelskjær på højre back, der er en rutineret herre fra højere niveau og er meget med i det opbyggende spil. Udover at holde godt styr på de nævnte profiler ved Tougaard og resten af Brabrand-mandskabet udmærket godt, hvad der kræves af dem lørdag eftermiddag, hvis kampen skal give point på kontoen.

”Vi er nødt til at spille på vores præmisser og ikke overlade for meget initiativ til dem. Vi skal stå godt og holde vores aftaler, så vi kan holde dem fra de store chancer – ligesom vi gjorde, sidst vi mødtes. Optimalt set får vi de større gutter til at løbe meget. Vi skal gøre det surt for dem at spille mod Brabrand, og vi vil gerne skabe ravage i feltet og spille godt fodbold,” lyder planen fra den 24-årige midtbanespiller, Lasse Tougaard, der har trådt sine barnefodboldstøvler i Brabrand IF.

Holder også snor i FC Helsingør i Pulje 1

Der er ingen tvivl om, at Brabrand kommer på en svær opgave, da Middelfart er et stærkt hold, der gerne vil være med i kampen om oprykningspladsen til 1. division i foråret – ligesom Brabrand også vil.

”På nogle parametre er de måske nok lidt længere fremme end os med flere rutinerede profiler. Men vi tror på, vi kan drille dem og ser masser af muligheder. Hvis vi kan spille kampen, som vi gerne vil, så kan vi som minimum få det ene point med derfra. Men som udgangspunkt går vi altid efter de tre point,” siger Tougaard bestemt.

Brabrand ramte for nyligt en stime af uafgjorte kampe, hvilket hverken trænere eller spillere selv var tilfredse med. Brabrand holder dog godt på i kampen om de øverste pladser i puljen, og der venter da også kun fire kampe i dette efterår, inden turneringen går på vinterpause. Det handler dog ikke som sådan for holdet om at nå en bestemt placering i tabellen.

”Siden kampen mod Næsby har vi egentlig været ok tilfreds rent pointmæssigt. Vores primære fokus er at gå på banen for at vinde, og vi tror på, at hvis vi rammer hinanden rigtigt, så kan vi måske ramme en stime af sejre, der giver os et godt udgangspunkt til foråret. Det skal dog siges, at vi også holder et godt øje med Helsingør i den anden pulje (Pulje 1), som lige nu er seks point foran os. Dem skal vi sørge for ikke at give for lang snor,” lyder det afsluttende fra Lasse Tougaard, der har tilbragt det meste af sin fodboldtid i Brabrand, siden han som 4-årig havde første træningsdag på anlægget ved Brabrand Søen.

Kig forbi Brabrand Stadion lørdag kl. 14:00 til årets sidste kamp på græsbanen (forhåbentlig) – og årets næstsidste hjemmekamp i det hele taget.

Brabrands øvrige program inden vinterpausen 2019/2020:

 • 27. oktober kl. 15:00: AB Gladsaxe – Brabrand IF
  2. november kl. 14:00: Brabrand – VSK Århus
  9. november kl. 14:00: Aarhus Fremad – Brabrand

Brabrands trup til kampen mod Middelfart Boldklub:

 • 1. Søren Vedsted
  2. Tobias Olesen
  4. Emil Nielsen
  5. Simon Vesterbæk
  6. Lasse Tougaard
  7. Anton Søjberg
  9. Rami Ayman
  10. Mike Kaljo
  11. Frederik Poulsen
  12. Michael Pedersen
  13. Jesper Henriksen
  14. Lasse Møberg
  16. Kasper Andersen
  17. Casper Lykke
  20. Malthe Boesen
  22. Henrik Borup
  23. Malte Færge
  30. Mark Solis

Foto: Ole Nielsen / Tekst: Brit Sørensen

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media