Presse     Facebook     Søg

Ny assistenttræner med mange oprykninger i bagagen

Jimmi Nielsen 650

Efter Marc Højland Jepsen sidste sæson forlod jobbet som assistenttræner i Brabrand, er der nu kommet nye kræfter til. Den erfarne træner, Jimmi Nielsen, skal være Tom Søjbergs nye højre hånd og hjælpe Brabrand mod en topplacering. 

Med fire sejre i de første seks kampe har Brabrand, Tom Søjberg og resten af holdet fået en godkendt start. Det gælder også den nytilkomne assistenttræner Jimmi Nielsen som kom til Brabrand lige op til sæsonstart i 2. divisionen. Jimmi Nielsen har haft et tæt samarbejde med Tom Søjberg i mange år, hvor han bl.a. har hjulpet til med at analysere modstandere, scoute nye spillere og generelt give god råd. Derfor skulle der ikke meget betænkelighedstid til, før Jimmi Nielsen takkede ”ja” til tilbuddet, da Tom Søjberg ringede og tilbød ham jobbet.

En erfaren herre

Jimmi Nielsen har været i flere forskellige klubber, inden han nu kan sprudle ud som Brabrand-assistent og er tilmed blevet tilbudt jobs i både ind-og udland. Senest var han cheftræner for Serie 1-klubben Ringe BK og Danmarksserieklubben B.1913. Jimmi Nielsen har flere gange ført klubber fra Serie-1, videre til Fynserien og senere til Danmarksserien, sidst i 2015, hvor netop det skete med SSV Højfyn. En flot bedrift, der ikke gik ubemærket hen, og derfor tilbød Middelfart, som på daværende tidspunkt spillede i 2. divisionen et assistenttrænerjob til Jimmi Nielsen. Et job han dog takkede ”nej” til.

”Jobbet i Middelfart, hvor jeg skulle assistere den tidligere OB-spiller Ulrik Pedersen, var selvfølgelig fristende, men jeg havde allerede en kontrakt med SSV Højfyn, og den ville jeg ikke løbe fra. Desuden passede det dårligt med tiden generelt, og min familiesituation ville ikke kunne klare det, så derfor afslog jeg tilbuddet,” fortæller Jimmi Nielsen.

Jobbet i Middelfart er dog ikke det eneste den 45-årige fynbo er blevet tilbudt. Også udlandet har ved flere lejligheder banket på. Bl.a. opstod der på et tidspunkt en mulighed for at tage til Færøerne, som cheftræner for TB Tvøroyri, og for ikke lang tid siden var Jimmi Nielsen i dialog med Göteborg-klubben GAIS, hvor der var tale om et arbejde som First Team Coach. Også Qatar har været ude efter den nye Brabrand-assistent, da de ønskede ham til landet for at lave akademiarbejde, ligesom Kina kortvarigt også var ude med riven. Ingen af tilbuddene kunne dog fungere med et arbejde ved siden af og et familieliv med små børn.

Brabrand: Det perfekte match

Med Brabrand er den historie dog ganske anderledes. Som årene er skredet frem er Jimmi Nielsens børn blevet ældre og derfor er der også plads til at tage flere tidskrævende udfordringer op.

”Assistenttrænerjobbet i Brabrand passer rigtig godt for mig. For det første er jeg lige blevet single og for det andet spiller de noget fodbold, jeg sagtens kan se mig selv i. Nemlig en offensiv tilgang, højt pres og angrebsfodbold. Jeg har altid arbejdet under den filosofi, at jeg hellere vil vinde 6-5 end 1-0,” fortæller Jimmi Nielsen og forsætter:


”Jeg kan godt lide at spille fleksibel fodbold. Det vil sige, at Tom (red. Søjberg) ligger en taktik for dagen, som vi selvfølgelig skal følge, men derefter kan vi sagtens justere den og ændre den som kampen skrider frem. Jeg har egentligt ikke noget foretrukket system, men kan godt lide flere udgangspunkter,” uddyber Jimmi Nielsen.

Jimmi Nielsen har kun været i Brabrand i kort tid, men det han har set, har allerede imponeret ham gevaldigt.

”Jeg elsker Brabrands energiniveau. Det er det bedste, jeg har set. Der er en enorm iver, når de træner og spiller, som viser, at de bare vil udover stepperne. Det er fedt at se, og gør mig meget fortrøstningsfuld,” fortæller Jimmi Nielsen og tilføjer, at han også er imponeret over træner Tom Søjberg, som han synes både er en dygtig træner og et behageligt menneske.

Tror på oprykning

Selvom Jimmi Nielsen ikke altid har været direkte involveret i 2. divisionen, har han alligevel fulgt divisionen tæt. Og med det han har set i Brabrand den første måned, tror han på oprykning til 1. divisionen.

”Uden af at skulle pudse min glorie alt for meget, har jeg mange oprykninger med i baggagen, og derfor tror jeg altid på, at vi kan rykke op. Dermed ikke sagt, at der ikke er mange konkurrenter og gode hold. Jeg ser især AB, Aarhus Fremad og Middelfart som stærke hold, men også Jammerbugt skal man holde godt øje med. Når de først får ”rugbrødsmaskinen” kan de eftersigende være vildt svære at spille imod,” fortæller Jimmi Nielsen.

Tekst: Jonas Dalbøge / Foto: Brit Sørensen

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media