Jesper Lange fik for lang snor

Møberg scorer mod RIFHvis man fik point for at spille godt fodbold i stedet for at score mål, så havde Brabrand uden tvivl vundet i dag. Der blev sat masser af fint spil sammen og virkelig gået til stålet. Men for mange gode opspil blev ikke udnyttet godt nok, og i den anden ende var Ringkøbing skarpe på de få chancer, de fik – og derfor kunne de i dag fejre klubbens første sejr over Brabrand på Brabrand Stadion i 2. divisionsregi med resultatet 1-2 på to mål af den tidligere Superliga-profil Jesper Lange.

Tre spande koldt vand i hovedet

Brabrands manglende effektivitet i modstandernes målfelt skyldtes nok mest af alt den hektiske start, som kampen fik for hjemmeholdet. Efter blot 6 minutters spil, kommer gæsterne fra Ringkøbing igennem forsvaret på det, der for de flestes vedkommende lignede en 2-3 meters offside-aflevering, der resulterede i kampens første mål af Jesper Lange.

”Det var ligesom at få en spand koldt vand i hovedet. Offsiden var så tydelig, at vi stopper op i situationen, og så får de altså scoret. Vi ryster det dog af os og spiller os til nogle fine muligheder, hvor Jacob Linnet bl.a. får spillet sig godt igennem på venstre side og får tilkæmpet sig et straffe. Her får vi så endnu en spand koldt vand i hovedet, da Lasse Møberg brænder,” lyder det forklarende fra Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

Det er nærmest overflødigt at nævne, at Lasse Møberg – topscorer i 2. division og en meget stærk vindertype – var ærgerlig over at have brændt straffesparket. Det og andet blev naturligvis vendt i pausen, og 2. halvleg startede lige så hektisk som 1. halvleg. Denne gang dog til Brabrands fordel.

”Jeg synes, vi rejser os flot igen i starten af 2. halvleg, hvor bolden bliver chippet ind i panden af Lasse Møberg, som udligner til 1-1. Vi vælger herefter at sætte tre friske mand på banen, som vi mener kan levere varen. Men Ringkøbing får brugt forvirringen lidt til en friløber, og her får vi så den tredje spand vand i hovedet, da Jesper Lange scorer igen.”

Brabrand spiller generelt en rigtig god kamp og er total dominerende i 2. halvleg. Men ind ville bolden ikke, hvilket langt hen ad vejen da også kan tilskrives Ringkøbings tårnhøje målmand, Mads Petersen, der med sit kæmpe vingefang i flere situationer kom i vejen for Brabrands opspil.

”Med sådan en høj målmand skal vi selvfølgelig lægge bolden lidt længere væk uden for keeperens mulighed, men der er vi ikke helt skarpe nok. Flere gange blev bolden simpelthen lagt for tæt på. Men generelt synes jeg, vi spiller en rigtig god kamp med fine kombinationer undervejs. Der er masser af perspektiv i det, vi laver, og jeg synes også, vi fik vist i dag, at vi er begyndt at spille lidt mere seværdig fodbold, end vi har været vant til. Til gengæld mangler vi så lidt af den kynisme, Brabrand ellers har været kendt for. Det må vi arbejde videre med,” udtaler Søjberg afslutningsvis om dagens nederlag, der sender Brabrand ned på en 5. plads i tabellen med 18 point efter 10 kampe. Ringkøbing rykkede derimod op på 4. pladsen. Jammerbugt fører puljen med to point ned til Kolding på 2. pladsen.

Næste weekend skal Brabrand et smut til Vejgaard, der har haft en svær sæsonstart med kun syv point efter ni kampe og møder Aarhus Fremad i 10. spillerunde søndag. Vejgaard – Brabrand spilles lørdag d. 6. oktober kl. 13:00.