Overraskende pointtab mod FC Sydvest 05 Tønder

Malte Fªrge Nielsen 250818 01 650

Der har allerede været mange store brag på Brabrand Stadion i den nye sæson, som i virkeligheden kun startede for fem uger siden. Dagens kamp mod FC Sydvest 05 Tønder, der huserer i den nedre del af tabellen, var dog ikke ligefrem udråbt på forhånd til at være en nøglekamp for Brabrand, der jo kæmper med blandt de øverste pladser i 2. divisions Pulje 2. Alligevel endte kampen med 2-2 og dermed pointdeling, hvilket var både uventet og skuffende i Brabrand-lejren – der dog også tog positive takter med fra kampen.

”Det her burde være sådan en kamp, der var endt med en overskrift, der lyder på ”Fremragende spil giver stor sejr til Brabrand”, for jeg synes egentlig, spillerne skal have stor ros for det spil, de leverede. Det hænger egentlig godt sammen, og jeg kan se, de forbedrer nogle af de ting, vi har snakket om. Alligevel får vi ikke rigtig mønt af det gode spil, fordi vi simpelthen brænder alt for mange chancer, og samtidig giver to dumme mål væk på kort tid,” lød den umiddelbare vurdering fra Brabrand-cheftræner Tom Søjberg efter kampen.

Det var ellers Brabrand, der kom først på måltavlen i dag, hvor Malte Færge var tilbage på venstre back efter at have siddet over i onsdagens pokalkamp. Han banker bolden i mål fra venstre side af feltet efter et indkast i højre side omkring 25 minutter inde i kampen. Brabrand formår dog kun at holde 1-0 føringen i 10 minutter, hvorefter FC Sydvest 05 Tønders Marco Hansen først får scoret og blot to minutter senere kan se sin holdkammerat Jeppe Schultz gøre det samme. Kort før halvlegspausen bliver Lasse Møberg fældet i målfeltet, og Brabrand får straffe. Det eksekverer Malte Færge, der dermed udligner for Brabrand og gør sig til dobbelt målscorer og efterfølgende ”Man of the Match”. Anden halvleg forblev dog målløs trods mange store chancer til hjemmeholdet, og således endte kampen 2-2.

Søjberg mangler en kaptajn på banen

At der går to mål ind – lidt pludseligt – inden for ganske kort tid er lidt af en tendens for Brabrand dette efterår, hvor fx FC Sydvest 05 Tønder altså i dag først får udlignet til 1-1 og derefter bringer sig i front med 2-1 inden for blot to minutter. I onsdagens kamp mod FC Fredericia faldt der også to hurtige mål (på ni minutter) til udeholdet på et tidspunkt, hvor kampen ellers er lige (1-1), ligesom 2-1 nederlaget mod Thisted FC skyldtes to mål scoret af modstanderen inden for fire minutter. Det skyldes efter Søjbergs mening dels koncentrationsvigt og dels, at der mangler en egentlig kaptajn på banen, der går forrest.

”Vi savner lidt den der type som Rasmus Ingemann, der kunne sige ”sådan og sådan gør vi”. Det er en udfordring, vi har, som vi skal have gjort noget ved. Lige nu mangler der en leder på banen, der kan agere kaptajn og sørge for, at spillerne overholder vores aftaler. Havde vi haft det, kunne vi have undgået de her pludselige scoringer fra modstanderen,” fortsætter Søjberg, der dog ikke har alt for længe til at løse denne udfordring. De næste to spillerunder kan nemlig være meget afgørende for klubbens ambitioner om at holde sig med i toppen.

Topholdene venter i de næste to kampe

Mens Brabrand i dag har sat point til mod rækkens nr. 9, FC Sydvest 05 Tønder, tog topholdet AB Gladsaxe en storsejr på 5-1 over Vejgaard. Middelfart vandt med de samme cifre over Thisted FC og indtager nu pludselig andenpladsen i puljen, mens Brabrand må nøjes med tredjepladsen (skarpt forfulgt af Aarhus Fremad, der først spiller i morgen (søndag) mod Jammerbugt). I de næste to spillerunder møder Brabrand lige netop AB Gladsaxe (hjemme) og Middelfart (ude).

”Det bliver jo fedt! Den slags kampe glæder vi os altid til. Men jeg må indrømme, at jeg egentlig ikke kigger så meget på tabellen lige nu. Jeg er mere fokuseret på at få ryddet op, så vi kan få skubbet marginalerne i vores retning. I dag brænder vi 7-8 store chancer – det var sådan en kamp, vi skulle have vundet 5-2 – men vi mangler lige den sidste skarphed, og samtidig giver vi nogle mål væk lidt for nemt lige nu. Det var skidt i dag, trods ellers fremragende spil undervejs, men der skal vi virkelig steppe op i de her næste to kampe. Det håber jeg virkelig, spillerne vil gøre.”

Se højdepunkter fra kampen her.

Se stilling, øvrige resultater m.m. her.

Næste kamp: 14. september kl. 14:00 – Brabrand mod AB Gladsaxe på Brabrand Stadion

Tekst: Brit Sørensen / Foto: Ole Nielsen