Brabrand tog pynten af – og point mod – profilerne

Søren Vedsted redning 650

Der var på forhånd dømt spænding og kamp om vigtige point til tabellen forud for lørdagens samt sidste weekends spillerunde, hvor Brabrand stod over for to af rækkens absolut stærkeste tophold, AB Gladsaxe og Middelfart Boldklub. Var det blevet til to nederlag, kunne Brabrand være blevet hægtet af i toppen af tabellen, men i stedet klarede amatørklubben fra Århus Vest dels frisag i form af at undgå nederlag og præsterede samtidig at tage point fra begge tophold.

Dagens kamp mod Middelfart var af cheftræner Tom Søjberg udråbt til at blive en rigtig svær opgave for Brabrand-spillerne, da der forventedes et stærkt match-up mod de mange profiler og klubbens målrettede strategi om at spille sig i 1. division. Søjberg havde derfor forberedt sine spillere på at stå over for et topsultent og aggressivt mandskab lørdag eftermiddag på Middelfart Stadion. Det lykkedes dog Brabrand-spillerne at få godt fat i kampen og holde Middelfart fra fadet trods en 1-0 scoring efter blot 22 minutter af den tidligere Vejle-profil Kim Elgaard.

Søren Vedsted blev en vigtig mand i målet

I 2. halvleg fik Århus-mandskabet endda så godt styr på modstanderne, at de formåede at score et udlignende mål (af Frederik Poulsen – for anden kamp i træk) og samtidig afværge flere farlige angreb fra Middelfarts hurtige og teknisk dygtige angrebsspillere – ikke mindst takket Søren Vedsted, der i flere farlige situationer viste sig som en vigtig skanse for Brabrand.

”Søren havde mange gode aktioner i dag, hvor han bare overmatcher Middelfart-spillerne - særligt i 1. halvleg, hvor han får afværget en vigtig aktion af topscoreren Casper Johansen. Han [Søren Vedsted] sætter virkelig dagsordenen i dag, og det var vigtigt,” lød det fra Tom Søjberg efter kampen.

Målmanden var dog langt fra den eneste spiller, cheftræneren var tilfreds med efter at have tilkæmpet sig det ene point i kampen mod Middelfart.

”Jeg har stor ros til alle spillerne i dag. Jeg er virkelig tilfreds med deres indsats hele vejen rundt. De leverer solidt og hårdt arbejde og tager pynten af Middelfarts bedste spillere i dag, som til sidst virkede trætte og udfordrede. I 1. halvleg får Middelfart et svært mål efter et hjørne, men vi holder dem fra at score igen. I 2. halvleg arbejder vi os ind i det – ligesom vi gjorde mod AB sidste weekend – og spillerne leverer bare virkelig godt. Der er ikke en eneste af mine spillere i dag, som jeg ikke er tilfreds med,” udtaler Søjberg om spillernes indsats i dagens opgør.

Daniel Lundholm tilbage i Brabrand-forsvaret

Der var endda en spiller på banen for Brabrand i dag, som de fleste ikke har set i rigtig lang tid. Forsvarsspiller Daniel Lundholm, der grundet en skade ikke har spillet en kamp for Brabrands førstehold i cirka to år, var nemlig på bænken for Brabrand, der i forvejen var invalideret til kampen i form af Thomas Viggers, der sad over med en hovedskade, han pådrog sig mod AB. Da Casper Lykke så fik et voldsomt skrub i slutningen af 1. halvleg, gav det plads til Daniel Lundholm.

”Han gjorde det rigtig fint og kom med en god tænding og gejst. Det er klart, at han er lidt rusten, efter han ikke har spillet 2. division så længe, men det var dejligt at have ham tilbage. Han bliver dog ikke klar til at spille en fuld kamp lige foreløbig.”

Eneste fokus er at bygge op

Dagens øvrige resultater i 2. divisions Pulje 2 skabte ikke ændringer i toppen af tabellen, hvor lokalrivalerne fra Aarhus Fremad tog endnu en flot sejr og dermed slår sig fast som puljens umiddelbare tophold. AB Gladsaxe holder sig på 2. pladsen, men spiller dog først søndag (mod Dalum IF). Brabrand ligger stadig nr. 4 med Middelfart lige oven over med et enkelt point til forskel.

Selvom det naturligvis er vigtigt for hele sæsonens videre udvikling, at Brabrand kan fastholde sin plads i toppen af tabellen, er det dog ikke noget, hverken Tom Søjberg eller hans spillere er fokuseret på lige nu.

”Vi er stadig der, hvor vi er ved at genopbygge holdet efter at have mistet en del vigtige spillere i truppen. Statistikken er én ting, men vi leder mest af alt efter, hvordan vi kan optimere holdet – vi famler stadig lidt og er ikke helt der, hvor vi gerne vil være. Vi fokuserer derfor på at udbygge og bygge op igen – det er spillernes eneste fokus lige nu,” lyder det afslutningsvis fra Brabrand-træneren.

Næste weekend byder på endnu en god mulighed for at bygge på, når Jammerbugt FC kommer på besøg på Brabrand Stadion lørdag kl. 14:00 til 10. runde af dette års grundspil i 2. division.