Brabrand solidt tilbage på sejrssporet

Frederik Poulsen 03 650

Efter lidt for mange uafgjorte kampe igennem de seneste mange uger, ser det nu endelig ud til at være vendt for Brabrand IF, der i dag tog en komfortabel sejr på 4-1 på udebane i Tønder mod fusionsholdet FC Sydvest 05 Tønder. Dagens modstander havde ellers tidligere på sæsonen netop spillet uafgjort mod Brabrand på hjemmebane, men det fik Brabrand helt fra start sat en stor streg under ikke skulle gentages i dag.

Allerede efter ni minutter sendtes et indlæg fra højrekanten perfekt ind i pandebrasken på Brabrand-anfører Michael Pedersen, der sendte bolden ind bag Sydvest-målmand Kasper Tiedemann. Og sidstnævnte skulle vise sig at komme til at hente bolden i eget net en del flere gange i dag. Blot 20 minutter senere gjorde Frederik Poulsen det nemlig til 0-2 efter endnu et indlæg fra højrekanten, som han var klar til at tage imod ved bagerste stolpe, hvorfra han scorede med ryggen mod mål på noget, der mindede om et halvt saksespark.

”Vi var generelt meget effektive i dag, og det er mega fedt at gå fra kampen med så mange mål. Frede [Frederik Poulsen] lavede et fremragende mål, hvor han scorer på et indlæg fra [Lasse] Møberg. Frede er snu og har stillet sig ved bagerste stolpe, og så scorer han på et halv saksespark. Det var virkelig flot – og vi har da også allerede skulle høre om det her den første halve time hjem i bussen,” lød det grinende fra cheftræner Tom Søjberg efter kampen.

Brabrand fik vist, at de også kan score mål

Det har været en lidt svingende sæson for Brabrand, der først havde huller i defensiven, som nu ser ud til at være blevet lappet. I de seneste fire kampe er der kun gået tre mål ind. Til gengæld kneb det med effektiviteten foran mål i sidste uges kamp mod Næsby – det blev der dog i den grad rettet op på i dag. Og det giver fornyet tro på, at holdet har klaret sig igennem de første udfordringer og nu er tilbage på rette spor.

”Det var dejligt med en sejr i dag, og det er dejligt at være tilbage på sejrssporet. Spillerne leverer et rigtig godt stykke arbejde, og det hele hænger godt sammen. I de seneste kampe har spillet også været godt, men målene har manglet. Det var mega fedt, at vi nu fik rådet bod på det i dag. Sejren er fuldt fortjent. Det skal dog siges, at Sydvest havde en stor friløber i 1. halvleg, som de brænder, og også et forsøg på stolpen i starten af 2. halvleg. Var en af de to gået i mål, kunne det også være endt med en uafgjort. Men vi havde tingene på vores side i dag, og det giver mod og tro på tingene,” udtaler Søjberg.

Faktisk fik FC Sydvest 05 Tønder da også scoret lige inden halvlegspausen – og det skal siges, at målet var et flot udført langskud af Jeppe Hansen. Det var en tung og svær bane at spille på, og der faldt også regn under kampen, hvilket ikke gjorde banen bedre. Til trods for det fik Brabrand skruet noget rigtig godt fodbold sammen, der gjorde, at de kontrollerede kampen til sidst, hvor de fik sønderjyderne til at løbe en del. Malthe Boesen scorede på et hovedstød til 1-3, og efter Mike Kaljo blev fældet i straffesparksfeltet af ovennævnte Jeppe Hansen, kunne han selv lukke kampen ved at score sikkert på straffespark.

Vigtigt afsæt for anden halvdel af sæsonen

Det har knebet med sejrene i de seneste mange kampe, hvoraf fire af de seneste seks opgør er endt uafgjort – også mod hold, hvor der forventes at køre en sejr hjem. Nu har holdet så fået to sejre på tre uger, så det kan tyde på, at skuden nu er vendt, og Brabrand er tilbage på rette spor.

”Jeg har jo været lidt hård ved dem og har sagt, at vi ikke har fortjent at ligge højere i tabellen. Vi er absolut ikke blevet snydt for noget, for vi har simpelthen ikke været bedre end til at ligge nummer fire. Det har vi brugt som afsæt, og nu hvor vi har taget hul på anden halvdel af sæsonen, er det op til os at se, om vi kan få noget mere ud af det – det finder spillerne motivation i at gå efter, og en kamp som i dag giver den helt rigtige optimisme i det spil,” slutter Søjberg af.

Der forventes ingen ændringer i tabellen, når alle kampe er spillet i 12. spillerunde. Middelfart ligger fortsat ét point foran Brabrand efter deres 2-0 sejr i dag over Vejgaard, mens både Aarhus Fremad og AB Gladsaxe først spiller søndag mod henholdsvis Ringkøbing og Jammerbugt. Brabrand møder ALLE tre nævnte tophold inden vinterpausen og kan derved for alvor begynde at skabe afstand i tabellen.

Næste kamp venter hjemme på Brabrand Stadion næste lørdag, d. 19. oktober kl. 14:00, hvor Middelfart Boldklub kommer på besøg. Ugen efter går turen til AB Gladsaxe, der tager imod søndag d. 27. oktober, inden begge århusianske lokalrivaler venter i de to sidste opgør inden pausen – VSK Århus hjemme d. 2. november og Aarhus Fremad på Riisvangen d. 9. november.