Presse     Facebook     Søg

Frustrerende nederlag i Gladsaxe

Lasse Tougaard Andersen 19101908 650

Brabrand vidste på forhånd, det ville blive en svær kamp på udebane mod AB Gladsaxe, der ganske vist har haft det svært på hjemmebane i de seneste tre kampe, men stadig spiller med stor kvalitet. Søndag spillede de sig til en velfortjent sejr foran 500 tilskuere på Gladsaxe Stadion på en bidende kold efterårsdag, hvor Brabrand havde svært ved at ramme den sædvanlige kvalitet i spillet.

”AB vinder helt fortjent i dag. De spiller ganske enkelt bedre end os og leverer en rigtig god vare. På dagen viste de sig at være et væsentligt bedre hold. Vi skal kæmpe hårdt for vores point, og det formår vi ikke i dag, hvor det er svært at få sat noget godt spil sammen. Banen gjorde det ikke nemmere for os – uden at det skal lyde som en undskyldning,” erkender cheftræner Tom Søjberg oven på Brabrands kun andet nederlag i denne sæson. Pointtabet betyder dog, at Brabrand rykker ned på tredjepladsen i tabellen og nu har ét point op til AB på andenpladsen og seks point til Århus Fremad på førstepladsen inden efterårets to sidste spillerunder.

Dagens kamp blev også den sidste for Brabrand på græsunderlag i dette efterår, og at dømme ud fra banens beskaffenhed i Gladsaxe i dag, er det da også kun passende. Udover den knoldede bane gjorde også dagens dommertrio det svært for udeholdet, der i mange situationer følte sig bortdømt. Mest nævneværdig for kampens udvikling blev en situation i første halvleg, hvor AB får lov til at afvikle et frispark 10-15 meter længere fremme på banen, end hændelsen var blevet begået. Det fører til en stor fordel for hjemmeholdet, der i samme ombæring får scoret til 1-0 efter 30 minutters spil. Dommeren forsvarede AB’s afvikling af frisparket med international praksis, der har til formål at skabe bedre flow i spillet. Episoden bliver dog nok lige nærstuderet en enkelt gang eller to i Brabrand-lejren efter dagens ærgerlige nederlag.

Blot fem minutter efter første mål scorer AB igen. I den anden ende havde Brabrand svært ved at komme til chancer, selv om de til tider fik sat noget ganske fornuftigt spil sammen. Ingen gav nogensinde op på trods at være bagud med to mål, men holdet manglede ganske enkelt den fornødne kvalitet og power - og måske også lidt held - som ellers har været kendetegnende for en god sæsonstart, der trods alt kun har budt på to nederlag.

Der resterer nu kun to spillerunder i efterårets grundspil i 2. division, hvor VSK Aarhus kommer på besøg i Brabrand lørdag d. 2 november kl. 14:00, mens topholdet Århus Fremad tager imod i den sidste kamp lørdag d. 9. november kl. 14:00.