Søjberg tilfreds med første træningskamp, men...

• Skrevet af Brit Sørensen

Jubel Emil Nielsen 650

Brabrand IF’s 2. divisionsspillere var lørdag eftermiddag i aktion på Brabrands kunstgræsanlæg i den første af tre planlagte træningskampe i vinterpausen, der skal gøre spillerne klar til at genoptage turneringen d. 7. marts. Modstanderen var VSK Aarhus, som overraskende havde den tidligere Superliga-topscorer Thomas Dalgaard med fra start, og cheftræner Tom Søjberg var godt tilfreds med sine spilleres indsats i kampen, der trods Dalgaards tilstedeværelse sluttede med en 1-0 sejr til Brabrand.

”Drengene spillede egentlig en rigtig fin kamp, selvom vi manglede nogle stykker af vores nøglespillere (Mike Kaljo, Malte Færge, Simon Vesterbæk, Anton Søjberg og Henrik Lindhard). Vi kom rigtig godt fra start og havde en del chancer, som gjorde VSK usikre. Der var en rigtig god intensitet under hele kampen, og spillerne var rimelig opsatte på at vinde,” udtaler Tom Søjberg.

Unge Emil Nielsen i flot aktion

Første halvleg bød bl.a. på godt opspil fra Casper Lykke, der gav en stor chance til Malthe Boesen, mens Michael Pedersen også var tæt på at score i forbindelse med et hjørnespark. I 2. halvleg var angriber Lasse Møberg tæt på at få bolden i kassen, men det lykkedes først, da unge Emil Nielsen (der kom til Brabrand i sommerpausen fra Vejles U19-hold), blev flyttet fra sin position som midtstopper i 1. halvleg til kantspiller i 2. halvleg og her lavede en fabelagtig aktion ind i banen, hvor han driblede forbi 3-4 VSK-spillere og til sidst bragede bolden op i målhjørnet med sit ellers normalt kolde højre ben.

”Vi havde en del brændte chancer i begge halvlege, og vi troede længe, kampen skulle ende uafgjort. Men så leverer unge Emil Nielsen bare en formidabel solopræstation, der giver mål, og han bliver matchvinder. Det var bare helt fortjent, fordi han længe har arbejdet rigtig hårdt,” lød det med stor tilfredshed i stemmen fra cheftræneren oven på lørdagens resultat.

Jacob Linnet tilbage i Brabrand-trøjen

En anden Brabrand-spiller, der leverede en solid præstation, var en herre, som de fleste Brabrand-fans kender ganske udmærket. På midtbanen huserede nemlig sidste sæsons anfører Jacob Linnet, der fik en halvårlig kontrakt i AC Horsens i efteråret og endnu ikke har fået en ny aftale på plads. Det håber Linnet dog snart på at finde en løsning på – hvis ikke med AC Horsens, så i det mindste på 1. divisionsniveau, men som Tom Søjberg udtrykte det efter at have set Linnet tilbage på banen sammen med sine tidligere holdkammerater:

”Vi vil naturligvis altid det bedste for vores spillere, men som Brabrand-træner har man jo altid lov til at håbe.”

Brabrand på jagt efter en målmand

At have forhåbninger er dog nok desværre ikke helt nok, hvad angår målmandsposten i Brabrand, hvor den tidligere førstemålmand Henrik Lindhard er tilbage i truppen efter en afstikker til Spanien, men endnu ikke er kommet sig helt over sin lårskade. Søren Vedsted, der leverede en god præstation som afløser for Lindhard i efteråret, er desværre heller ikke helt fit for fight lige pt., så det var Jyllandsseriens målmand Mark Solis, der vogtede buret – og altså leverede et clean sheet – i denne første træningskamp for Brabrand IF. Situationen er dog ikke helt holdbar nok, i forhold til at sæsonstarten nærmer sig med hastige skridt, og derfor holder trænerstaben øjnene åbne for, hvad der ellers kunne være af ledige målmandsemner derude.

Udover i målet har Brabrand IF desværre også fået et hul efter forsvarsspiller Tobias Olesen, der grundet fuldtidsjob ikke længere har mulighed for at træne fire gange om ugen, og fremover i stedet tørner ud for Silkeborg KFUM. Desuden har en anden af Brabrands nøglespillere, Lasse Tougaard, et for stramt program på studiet i forårssemesteret i forhold til at spille fodbold på divisionsniveau, hvorfor han har måttet melde sig ikke-disponibel for resten af indeværende sæson.

Brabrand forventer dog ikke at nå at få nye spillere på plads inden næste træningskamp, da den allerede spilles onsdag – ligeledes på hjemmebanen i Brabrand, denne gang kl. 17:00.