Presse     Facebook     Søg

I dag skal det hele falde på plads i Tønder

Lasse Buch Mberg 01 650

Brabrand er denne lørdag på besøg i Tønder. Fusionsholdet FC Sydvest 05 Tønder var et af de hold, der i starten af sæsonen formåede at drille Brabrand på hjemmebane, hvor kampen endte uafgjort – et både overraskende og skuffende resultat for Brabrand-mandskabet, der dels gav et par dumme mål væk og dels brændte en del chancer. Siden da har man efterhånden fået godt styr på defensiven, så i dag skal offensiven være ekstra skarp for at sikre de tre point.

Vi er nået til 12. spillerunde i 2. divisions grundspil, hvilket vil sige, at alle hold nu har mødt hinanden første gang. I Brabrands pulje (Pulje 2) er der kamp om pladserne i toppen, hvor blot to point adskiller nr. 1 (Aarhus Fremad, 23 point) og nr. 2 og 3 (AB Gladsaxe og Middelfart Boldklub med hver 21 point). Fjerdepladsen indtages af Brabrand IF med 20 point efter de første 11 spillede kampe. Dagens modstander fra Tønder ligger på 8. pladsen med 12 point.

I dag skal både offensiv og defensiv være på plads

Det har været en turbulent start på sæsonen for Brabrand IF, der mistede flere nøglespillere i transfervinduet efter sæsonstart. Det skabte udfordringer for det ambitiøse hold, der gerne ser sig selv tilbage i 1. division inden for overskuelig fremtid. Den første halvdel af grundspillet har derfor været præget af en del overraskende resultater i form af uafgjorte kampe mod nogle af de hold, man i hvert fald skal kunne tage point fra, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at rykke op i landets næstbedste række.

Ét af de hold er fusionsholdet FC Sydvest 05 Tønder, der gav problemer for Brabrand i det første opgør, som endte 2-2 på Brabrand Stadion, hvor der endda skulle et straffespark til for at sikre udligningen (begge Brabrands mål scoret af Malte Færge). I har Brabrand-bussen så retning mod Tønder, hvor holdet skal vise, at de har forbedret sig siden da og kan tage derfra med alle tre point.

Mentaliteten vigtig for kommende afgørende kampe

Med en målscore på 21-13 er Brabrand det næstmest scorende hold i 2. divisions Pulje 2 og det tredjemest scorende hold i hele 2. division. I sidste weekend var der rigtig godt styr på defensiven mod bundholdet Næsby – men til gengæld kneb det med effektiviteten i angrebet, på trods af godt spil og masser af chancer. I da kommer det hele forhåbentlig til at gå op i en højere enhed, så der både kan lukkes af bagtil og komme flere mål ind på kontoen.

Der venter nemlig to rigtig vigtige kampe i de følgende uger mod to af puljens absolut stærkeste mandskaber, Middelfart Boldklub og AB Gladsaxe. Dagens kamp er derfor rigtig vigtig i forhold til, hvilket selvtillid holdet bringer med ind i de kommende – og afgørende – kampe.

Kampen kan – som altid – streames LIVE med abonnement på Ekstra Bladet + (køb abonnement her). Kampen fløjtes i gang kl. 14:00 og kan ses på dette link.

Brabrands trup til kampen:

 • 1. Søren Vedsted
  2. Tobias Olesen
  4. Emil Nielsen
  5. Simon Vesterbæk
  6. Lasse Tougaard
  7. Anton Søjberg
  9. Rami Ayman
  10. Mike Kaljo
  11. Frederik Poulsen
  12. Michael Pedersen
  13. Jesper Henriksen
  14. Lasse Møberg
  16. Kasper Andersen
  17. Casper Lykke
  20. Malthe Boesen
  22. Henrik Borup
  23. Malte Færge

 

Foto: Ole Nielsen / Tekst: Brit Sørensen

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media