Presse     Facebook     Søg

Tom Søjberg ryster posen mod FC Fredericia

Kaljo og MP 650

Det er blevet tid til 2. runde i DBU’s landspokalturnering, der også går under navnet Sydbank Pokalen. Chokket efter Lukas Enevoldsens pludselige skifte til lige netop dagens modstanderklub, FC Fredericia, har nu lagt sig, og fokus er rettet 100% på aftenens opgør på Brabrand Stadion. Det bliver i dén grad Brabrand-DNA’et om altid at tro på tingene, være der for hinanden og kæmpe til det sidste, der skal bane vejen for Brabrand-mandskabet i aften – og cheftræner Tom Søjberg har stor tiltro til sine spillere.

”Der er ingen tvivl om, at FC Fredericia ikke på nogen måde er en drømmemodstander for os. Det bliver en rigtig svær kamp, og det kræver en god præstation i aften, hvis vi skal slå dem. Fredericia er klare favoritter, men jeg tror på, der er en 40-60 chance for en Brabrand-sejr,” lyder det fra cheftræneren inden aftenens vigtige opgør.

LÆS MERE: Chokstemning i Brabrand forud for pokalkamp

Det var lidt af en mavepuster for Brabrand at miste en af sine nøglespillere i transfervinduets sidste time til lige netop dagens modstander, FC Fredericia. Midtstopper Lukas Enevoldsen havde en stor rolle i lørdagens 3-0 sejr over VSK, hvor Brabrand formåede at holde nullet trods masser af chancer til VSK. Enevoldsen var da også med til den sidste forberedende træning op til dagens pokalkamp mandag aften, så Tom Søjberg føler sig nødsaget til at spille på uforudsigeligheden og foretage en hel del ændringer i startopstillingen.

”Jeg forventer at foretage seks ændringer i forhold til lørdagens startopstilling. Det er vigtigt at tænke på, at vi har en ny kamp igen allerede om tre dage, så det gælder også om at holde spillerne friske. Heldigvis har jeg en masse gode spillere at gøre godt med, og jeg ved, de er klar til at gribe chancen. Vi gør, som vi altid gør i Brabrand i svære tider – vi rykker sammen i bussen og holder os dedikeret til opgaven,” udtaler Brabrand-cheftræner Tom Søjberg.

FC Fredericia spiller potentielt i Superligaen til næste år

Tabellen taler da også sit tydelige sprog, i forhold til hvor stor en opgave Brabrand-spillerne kommer på i aften på hjemmebanen ved Brabrand Søen. FC Fredericia ligger nemlig pt. alene i spidsen af dette års NordicBet LIGA (1. division), hvilket da heller ikke er nogen tilfældighed, da klubben gennem de seneste år har arbejdet målrettet og ambitiøst på at få adgang til landets bedste række.

Med et solidt sponsornetværk, ansættelsen af Jonas Dal, der for få år siden førte Hobro IK op i Superligaen, samt en samarbejdsaftale med FC Midtjylland om låneaftaler på deres akademispillere har FC Fredericia i år kun tabt en enkelt kamp i NordicBet LIGAen (til Superliga-nedrykkerne fra Vendsyssel), hvilket placerer holdet alene øverst i tabellen efter syv spillerunder. Aftenens modstander må dermed siges at udgøre en yderst potentiel oprykkerkandidat til landets bedste række.

Brabrand-truppen til pokalkampen mod FC Fredericia:

 • 1. Søren Vedsted
  2. Tobias Olesen
  3. Thomas Viggers
  4. Emil Nielsen
  5. Simon Vesterbæk
  6. Lasse Tougaard
  7. Anton Søjberg
  9. Rami Ayman
  10. Mike Kaljo
  11. Frederik Poulsen
  12. Michael Pedersen
  13. Jesper Henriksen
  14. Lasse Møberg
  16. Kasper Andersen
  17. Casper Lykke
  22. Henrik Borup
  23. Malte Færge

Kampen fløjtes i gang kl. 17:15 på Brabrand Stadion.

 

Tekst: Brit Sørensen / Foto: Ole Nielsen

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media