Presse     Facebook     Søg

Sådan er opstarten forløbet

  • Publiceret: Tirsdag, 18. Juli 2017 11:21

Brabrand har taget hul på opstartens tredje uge, og der har været gang i træningen. Desuden har der været flere forskellige ansigter forbi Engdalsvej.

I forbindelse med opstarten har vi fået en snak med træner Tom Søjberg. 

Hvordan vil du beskrive sommeren indtil nu?

 - En hektisk sommerferie ovenpå en fantastisk tid omkring oprykningen. Tiden omkring oprykningen var godt nok sjov. Efterfølgende meldte de barske realiteter sig. Så det har været en rigtig god sommer indtil nu.

Der kørte jo lidt rygter om, at I spillede en del uafgjort, fordi i ikke ville op i NordicBet Ligaen. Har I fortrudt, at I er rykket op? 

 - Nej, er du tosset. Vi ville rigtigt gerne prøve at rykke op i NordicBet Ligaen. Vi havde i starten af sæsonen skader på markante spillere, som svækkede os en del. Men jeg besluttede, at vi ikke skulle tale om det i medierne, for at vise tillid til dem som spillede. Men det betød, at motoren hakkede lidt undervejs. Det betød bare også, at vi kunne spille igennem i de sidste tre-fire kampe uden f.eks. Morten Gerster Peipinen og Kenan Hajdaravic. Nu var resten blevet stærke nok til at bære den hjem. Den plan vi havde lagt - den viste sig at være god.

- Vi havde aftalt med spillerne, at vi ville satse mere på hive sejrene hjem i de sidste 6-7 kampe i stedet for at spille uafgjort. Vi lærte af vores erfaringer fra sidste år og fra vores lidt blandede start, viste det sig, at det var præcis det mindset spillerne havde brug for. Sidste år blev vi for forsigtige - særligt mod HIK og Brønshøj i de afgørende kampe. Den forsigtighed overvandt vi i år. Jeg tror, at det er en af grundene til, at vi er i NordicBet Ligaen nu.

Og skulle I op, så skulle det vel være nu?

  - Ja, ingen tvivl om det. Med de penge der bliver smidt i 2. division for tiden. Så havde vi haft svært ved at tage skridtet i næste sæson. Vi har gået og kigget på, at Næstved og AB ville komme ned, og at de ville rykke op igen. Men nu er de ikke en gang favoritter i min bog. Så godt vi kom op nu. Vi har så mange spillere, der fortjener at prøve sig af i 1. division. Så dejligt det blev nu. 

Er I ved at være klar til 1. Division?

 - Ikke helt endnu. Der er utroligt mange ting, som man skal forholde sig til, når man rykker i NordicBet Ligaen. Heldigvis er Helle og Flemming utroligt gode til at holde tungen lige i munden i forhold til de krav og udfordringer, som møder en. Og ellers er det dejligt, at vi har frivillige i Brabrand, som hjælper med ekstraopgaverne. For dem er der mange af for tiden. Og det hele er temmeligt presset for tiden. Vi kunne da godt bruge nogle ekstra hænder, men vi ser det som en positiv udfordring, at vi er rykket op. 

Hvordan ser det ud på spillerfronten?

  - Vi har arbejdet hårdt på at lukke aftaler med vores egne spillere først for den kommende sæson. Det syntes vi var den rigtige måde at gøre tingene på. Det var jo dem, der rykkede os op. Vi er meget tæt på at være i land. Pt. ser det ud som om, at vi kun mister 2-3 spillere. Men vi prøver til det sidste.

Hvordan ser det ud med nye spillere?

  - Vi har haft mange forbi til prøvetræning og kontaktet endnu flere. Men det er en meget svær opgave og særligt økonomisk. De spillere, som vi taler med, vil først afvente Superligaklubberne. Så der er måske en åbning sidst i august, hos nogle af dem, der vil spille NordicBet Ligaen. Vi skal jo også forholde os til, at mange af de spillere, som er meget interessante pt. bliver landet i topklubberne i 2. Division.

 - Og som de siger, så er lønnen jo 4-5 gange højere i disse klubber. Selvom de bor i Århus, så vælger de køreturen og pengene. Der havde jeg nok inderst inde håbet, at de ikke valgte 8-10 timer ugentligt i bil for at spille 2. division. Så forstår jeg bedre spillere, som sidder på bænken eller spiller regelmæssigt i 1. division og får 8-10 gange mere i løn, end vi kan tilbyde.

 - Jeg kan fint forstå, at de vælger anderledes. Det er trods alt en fin løn, og det er samme række. Så vi må afvente studiepladser, som der bliver fordelt. Her ser jeg måske en åbning. Men ellers er vi godt tilfredse med den gruppe af spillere, vi har i truppen. Vi ved, at vi får det mere end svært. Men spillerene har før vist, at de kan klare presset. Og det tror og håber jeg, at de vil bevise igen. De glæder sig helt sikkert, og det gør trænerteamet også.

Hvordan ser det ud med træningskampene? Hvordan er det gået, og hvem mangler I at spille mod, inden det går løs?

  - Vi har spillet mod AGF, Fredericia, Horsens. Vi har tabt alle 3 klart. Det skal dog siges, at vi også har haft mange prøvespillere indover. Vi har i ovennævnte kampe manglet lidt kontinuitet, og så har vi først lige fået et par stykker hjem fra ferie.

 - Vi begynder at få samling på tropperne, og vi kan derfra begynde at kigge fremad mod turneringen. I de første tre kampe kiggede vi meget på om vi kunne lære noget i forhold til tempo, duelspil, organisation, koncentration m.m. I de næste to kampe mod VSK Aarhus og Aarhus Fremad er det mere at få prøvet de sidste ting af, inden det gør løs i NordicBet Ligaen. 

De støtter Brabrand Fodbold


Aura logo2


              Brdr Mller           Werks2                      

sponsorlogoer

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media