Brabrand sikkert videre i DBU pokalen

• Publiceret: Onsdag, 02. september 2020 12:19

IMG 4904
Serie 2 holdet Brønderslev IF havde, trods Corona begrænsninger, skabt en flot kulisse til aftenens pokalkamp. En lun sommeraften med sol over opvisningsbanen i Brønderslev, gav hjemmeholdet håb om en stor pokal aften. Sådan skulle det dog ikke gå.

Hjemmeholdets angribere startede ellers som lyn og torden og allerede efter få minutter kom de, med optimistisk spil, frem til en stor chance, men under mål fik de ikke ram på bolden og chancen løb ud i sandet, da Brabrands forsvar fik bolden presset til indkast. Efter de første fem minutter fandt Brabrand melodien og spillede sig ind i kampen.

Ved 0-0 efter de første 20 minutter justerede cheftræner Søjbjerg en anelse i det taktiske ved at lade Kasper Andersen falde ned i banen og sende bolde dybt mod Rasmus Hoelhård og Benjamin Suner, der er kommet til i sommers fra Hedensted i Danmarksserien.

Dette gjorde tydeligvis ondt på hjemmeholdet, som begyndte at hænge dårligere og dårligere sammen. Så var der ellers åbnet for det sikre flade spil gennem midten af banen og diagonal skift til Jesper Henriksen, som var meget aktiv på højre back. Dette var præcis opskriften for kampen første scoring. Henriksen lagde den godt ind til Frederik Poulsen, der flugtede bolden smukt og kontrolleret i kassen uden for keeperens rækkevidde. Fortjent 1-0 føring til Brabrand.

Herefter spillede et boldstærkt  BIF-hold kuglen sikkert rundt og afventede åbninger i Brønderslevs defensiv og 8 minutter senere var føringen udbygget med samme recept. Henriksen røg igen til baglinjen og får lagt et flot indlæg, som først Kenan Hajdarevic og efterfølgende Frederik Poulsen forsøgte at få sparket i kassen. Der skulle dog en fremadstormende debutant, i form af Benjamin Suner til, før bolden ville ind. Suner opsnapper nedfaldsbolden og sparker den køligt i mål mellem venner og fjender i det lille målfelt.

Brabrand kunne velfortjent gå til pause med en 2-0 føring til Brabrand.

I 2. Halvleg spillede Brabrand en god og kontrolleret kamp, hvor forsvaret stod stærkt og målmand Christoffer Kōrchen havde fuld kontrol under sine indgreb ved standardsituationerne. Dette betød dog ikke at BIF var færdig med at angribe, tværtimod. Ført an af stærke præstationer fra Kasper Andersen og tilbagevendte Mike Kaljo, der hele tiden bidrog med stærkt spil og overraskelsemomenter. Netop Kaljo kom i midten af 2. halvleg alene igennem og scorede køligt til 3-0 og doblede senere sin måltotal op med et mål på straffe til 4-0.

BIFs dominans gav cheftræner Tom Søjbjerg mulighed for at bringe yderligere 2 debutanter i spil efter en time af kampen.

Thomas Otkjær og Thomas Lodberg, der normalt er dominerende forcer på 2. holdet, faldt godt ind i spillet og var flot med til at sikre videre avancement til 2. runde. Her håber man at trække, enten et hold fra toppen af Superligaen eller et lokalt hold, da der endnu ikke er råd til busser til ekstra udekampe. Derfor ankom Brabrandspillerne også til dagens kamp i personbiler.

Det er altså et BIF-hold, der indtil videre har måtte kæmpe under lidt andre omstændigheder end de har været vant til. Gårsdagens kamp viser dog, med al tydelighed, at de ikke har glemt hvordan man vinder fodboldkampe.

BIF skal forsøge at bygge videre på gårsdagens flotte sejr lørdag klokken 14, hvor de spiller sæsonens første hjemmekamp mod Thisted. Kom ned og vær med til at støtte de lokale 2. divisionskrigere i deres kamp om at skabe noget af en solstrålehistorie i dansk fodbold.