FC Helsingør ligner stadig årets oprykker

• Publiceret: Onsdag, 24. juni 2020 23:32
  • Skrevet af Brit Sørensen

Viggers FCH 650Der var lagt op til et brag af en kamp på Brabrand Stadion onsdag aften, hvor hjemmeholdet skulle op imod hele sæsonens absolutte favorit til at tage den eneste oprykningsplads til 1. division, der er på spil i denne sæson. FC Helsingør tabte kun en enkelt kamp i grundspillet, men har haft det svært i slutspillet, hvor det pludselig er blevet til to nederlag i to kampe – senest til Aarhus Fremad, der nu ånder nordsjællænderne i nakken i tabellen. Med en sejr på hjemmebane kunne Brabrand i princippet have hjulpet Fremad på vej til førstepladsen, men det virkede som et anderledes motiveret Helsingør-mandskab, der gæstede Brabrand onsdag aften, og det blev gæsterne, der trak det længste strå og i den sidste ende løb af med sejren.

Cadeau til Jeppe Kjær

Kampen startede i tårnhøjt tempo, og det var tydeligt at se, at FC Helsingør ville tilbage til at være det dominerende tophold i rækken og dermed tage første skridt mod at vende tilbage til Superligaen, som holdet spillede i i sæsonen 2017/18. De to angribere, Nicolas Mortensen og Jeppe Kjær, der tilsammen havde scoret intet mindre end 34 mål i 19 kampe voldte da også store problemer for Brabrand-forsvaret, der til dagens kamp måtte undvære anfører Michael Pedersen, som var ude med karantæne. En hårdt kæmpende Thomas Viggers fik sammen med forsvarskollegaerne Emil Nielsen, Daniel Lundholm og Casper Lykke en travl dag på kontoret.

”Det var en ekstrem svær kamp, især i 1. halvleg, hvor de kommer med enormt tryk. De har nogle rigtig dygtige individualister, der bare kører derudad. De har chancer til mere, men vi har rigtig meget hjerte i dag, og vi får også pareret ekstremt meget,” lød det efter kampen fra Thomas Viggers, der især havde ros til overs for Helsingørs hurtige angriber, Jeppe Kjær, som tærede på den høje forsvarsspillers kræfter under kampen.

”Det har været en af de hårde kampe. Der var rigtig mange sprinter. Ham Jeppe Kjær er virkelig dygtig til at komme afsted – det må man bare give ham. Det er vildt nok, jeg hørte lige, han er 34-35 år. Det er imponerende. Cadeau til ham – jeg synes virkelig, han spiller en fantastisk kamp,” udtalte Thomas Viggers om dagens modstander.

Det var da også netop Jeppe Kjær, der tidligere har scoret en del mål for AGF, der cirka 20 minutter inde i 1. halvleg lykkedes med at komme uden om Viggers og co. i Brabrand-forsvaret og sparke bolden i mål til 0-1. Kort inde i 2. halvleg gjorde den tidligere landsholdsspiller Thomas Kristensen det til 0-2, og selv om Brabrand kæmpede bravt og endda sendte to friske angribere på banen i 2. halvleg, lykkedes det ikke at få spillet sig igennem til egentlige chancer i den anden ende. Det blev således til en 2-0 sejr til Helsingør.

Brabrand fik ellers bolden først i mål

Kampen kunne dog have været en helt anden, hvis dommeren havde dømt anderledes i en enkelt situation. Brabrand fik nemlig bolden i nettet allerede efter ganske få minutter i et fremstød, hvor der blev begået frispark på Lasse Møberg, men Mike Kaljo reagerede hurtigt og sparkede bolden i mål. I stedet for at lade spillet fortsætte og dermed give Brabrand fordel i situationen, fløjtede dommeren dog i stedet, hvormed målet blev underkendt. Den situation fik naturligvis stor betydning for kampens udvikling og endelige udfald.

”Det er altid svært at være tilfreds, når man taber 2-0. Også fordi vi har efter to minutter en bold, vi ikke får fordel på, hvor Kaljo scorer, men dommeren fløjter alt for hurtigt. Det var Lasse Møberg, der får et frispark i stedet for. Hvis vi var kommet foran 1-0 der, var det jo en helt anden kamp. Ærgerligt vi ikke får mere ud af det,” sagde Viggers om situationen.

Hurtigste angribere i 2. division

Aarhus Fremad fortsatte onsdag aften sin gode stime i slutspillet og vandt 4-0 hjemme over Brønshøj. Med FC Helsingørs sejr mod Brabrand har sjællænderne stadig et to-points forspring ned til Fremad i forhold til oprykningspladsen. Det virkede da også som et helt anderledes motiveret Helsingør-mandskab, der spillede på Brabrand Stadion onsdag aften i forhold til de to første kampe i slutspillet, vurderede Thomas Viggers.

”Jeg tror, de lykkedes med det, de gerne ville i dag. De fire forreste er ekstremt hurtige – de er nok de hurtigste, jeg har spillet mod her i 2. division. Vi går også ud og moser, Casper Lykke og Emil Nielsen gør rigtig fin figur i dag – og Daniel [Lundholm] også. Der bliver taget fra, og folk giver alt, hvad de har. I forhold til Helsingør, de kommer måske med en lidt anden tænding. De ville det noget mere. Man kunne godt mærke, at nu blev det alvor. Jeg tror måske, de har taget det lidt som en sovepude, at de var foran med seks point [efter grundspillet] og kun havde seks kampe. Nu har de lidt ryggen mod muren og skal holde Aarhus Fremad tilbage.”

Det blev altså FC Helsingør, der løb af med sejren onsdag aften, men én virkelig positiv ting kunne Brabrand-truppen tage med fra aftenens nederlag. For selvom Brabrand måtte kæmpe hårdt mod fuldtidsprofferne, var det til gengæld netop selvsamme fuldtidsproffer, der virkede mest trætte efter kampen. Den tilsyneladende gode form i Brabrand-truppen bliver især vigtig i de sidste tre slutspilskampe, hvor der kun er ganske få dages restitution. Allerede lørdag går det løs for Brabrand igen, når HIK tager imod på Gentofte Idrætspark – en kamp, der i øvrigt spilles på kunstgræs.

Ekstrem svær kamp, især i 1. halvleg, hvor de kommer med enormt tryk. De har nogle rigtig dygtige individualister, der bare kører derudad. De har chancer til mere, men vi har rigtig meget hjerte i dag, og vi får også pareret ekstremt meget.