Brabrand brændte ud i heden

• Publiceret: Lørdag, 27. juni 2020 19:54
  • Skrevet af Brit Sørensen

650 HIK BoesenMan vidste på forhånd, at dette års slutspilsprogram i 2. division ville blive hårdt grundet den lange corona-pause og det komprimerede kampprogram. Det skal slet ikke bruges som undskyldning, men lørdag eftermiddag var der i udpræget grad træthed i benene hos Brabrand-truppen oven på en rigtig hård kamp mod FC Helsingør onsdag aften. Lørdag på Gentofte Idrætspark blev det en mindst lige så hård kamp for spillerne – denne gang tilsat omkring 30 graders varme, en ikke optimal kunstgræsbane og en uheldig start på kampen. Brabrand IF endte med at indkassere et stort nederlag på 0-4 og er netop kommet hjem til Århus med ømme lemmer, der skal plejes og gøres klar igen til sæsonens andensidste kamp onsdag aften – en kamp, der også spilles i København.

”Vi må nok erkende, at vores spillere så meget trætte ud i dag oven på et hårdt program. Det gjorde, at vi kom til at hænge lidt efter i presset. Efter en fin start får HIK pludselig et mål ud af ingenting, hvor vi står og sover lidt. Det chipper kampen, og derefter var det op ad bakke,” udtaler cheftræner Tom Søjberg efter kampen mod HIK lørdag i Gentofte, hvor selveste Per Frimann endda uddelte blomster inden kampstart – dog ikke til Søjberg, men til to rutinerede HIK-spillere, der stiller støvlerne på hylden efter mange år i klubben.

Om det var blomsterne og hyldesten fra Frimann, der gav HIK-spillerne et ekstra gear i dag, vides ikke. Men den overordnede konklusion på kampen blev i hvert fald, at HIK i det store hele havde overtaget og scorede fire mål – hvilket var fire mål flere, end Brabrand-spillerne fik scoret i dag.

Fokus på restitution inden ny kamp i Brønshøj onsdag

Brabrand kom ellers fint fra start og virkede tændte. Men efter et fint første kvarter fik hjemmeholdet pludselig scoret til 1-0, og kun fire minutter efter lå bolden atter i nettet bag Brabrand-målmand Mark Solis, der fik en rigtig travl og udfordrende dag på kontoret – dels pga. banens beskaffenhed og dels pga. et supertændt hjemmehold, der var virkelig effektive foran mål og holdt presset højt. For at gøre ondt værre scorede HIK endda atter et mål, inden spillerne gik til pause. Brabrand kæmpede bravt videre i anden halvleg, og kom da også til et par chancer. Men det lykkedes ikke at få spillet sig ordentlig igennem HIK-forsvaret og få bolden i netmaskerne. Med et kvarter tilbage fik hjemmeholdet så scoret til 4-0, og så var der ikke så meget mere at stille op.

”Det var mega varmt for spillerne derude i dag på en tør kunstgræsbane, så de fik lov til at arbejde rigtig, rigtig, rigtig hårdt. Jeg tænker, vi er lidt ramt lige nu og skal se, om vi kan kravle op i redningsbåden og hjælpe hinanden. Det gælder om at blive hurtigt klar igen, for der venter en kamp igen onsdag, som bliver svær nok i forvejen,” lyder det fra Søjberg.

350 brændt udDer er kun en uge tilbage af årets slutspilsprogram, hvor der venter Brabrand en udebanekamp onsdag mod Brønshøj og en hjemmekamp lørdag mod Vanløse. Denne uge bød også på to kampe, og det begynder at kunne mærkes på skadesfronten. Der skal derfor blot trænes let inden kampen onsdag, og ellers bliver fokus på skadespleje og restitution.

”Nu gælder det om at få folk klar og restitueret. Det er klart, at overgangen mellem kunstgræs og rigtigt græs også sætter sig i benene. Der var brug for mange isposer efter kampen i dag, og mange er brændt ud og har smerter her og der. Så nu er fokus på at få spillerne klar igen oven på kampen i dag og så være klar til at spille igen onsdag,” udtaler Tom Søjberg på vej hjem i bussen mod Århus.