Presse     Facebook     Søg

Brabrand henter topscorer i jagten på overlevelse i 1. division

  • Publiceret: Fredag, 22. december 2017 18:25

IMG 17961 3

Bolden har ligget stille for Brabrands førstehold i landets næstbedste række, siden spillerne gik på vinterpause d. 26. november. I mellemtiden har trænerstaben skaffet forstærkninger til anden halvdel af sæsonen, hvor den helt klare målsætning er overlevelse i NordicBet Ligaen. Holdet har nemlig skrevet kontrakt med en ung og talentfuld angriber med en vaskeægte målnæse.

21-årige Lasse Buch Møberg sikrede i sæson 2016/17, med sine 20 mål og titlen som topscorer i Danmarksserien, Kjellerups oprykning til 2. division, hvor han sæsonen efter blev noteret for 16 mål og atter blev holdets topscorer. Tom Søjberg og den øvrige trænerstab er rigtig glad for, at de er lykkedes med at få den talentfulde målscorers underskrift på en 1-årig kontrakt.

”Med Lasse får vi tilført noget mere fart og fanden-i-voldskhed i det fremadrettede spil, da han er en både hurtig og målfarlig spiller. Han er en lidt uortodoks spiller, der er svær at læse, og han har et stort potentiale. Allerede da jeg var træner i Kjellerup kunne jeg se, at han var en, man skulle holde øje med,” siger Brabrands cheftræner, Tom Søjberg, om sin nye spiller.

Selvom Lasse Møberg aldrig nåede at have Tom Søjberg som træner i Kjellerup, hvor Søjberg trænede førsteholdet i 2½ år fra sommeren 2010 til og med 2012, er hans nye træner langt fra et nyt bekendtskab.

”Tom forlod klubben året inden jeg startede på førsteholdet, men jeg har selvfølgelig hørt en masse om ham fra folk i Kjellerup. Og så har vi også mødt hinanden nogle gange i 2. division,” udtaler den nye Brabrand-spiller Lasse Møberg, der allerede er flyttet til Århus og føler sig klar til udfordringerne ved at skifte fra 2. til 1. division.

”Det bliver et nyt niveau – både tankemæssigt og fysisk – men det bliver sjovt at prøve kræfter med, og det bliver også en god måde for mig at udvikle mig selv. Jeg har altid spillet der, hvor jeg er vokset op, så nu skal jeg til at stå på egne ben. Det bliver godt at prøve.”

Kun 16 mål har Brabrand scoret i efterårssæsonen, hvilket svarer til blot halvdelen af de mål, som NordicBet Ligaens førende hold, Vejle, er noteret for. Lasse Møberg kommer derfor til klubben med en stærk forventning om, at der skal flere mål på kontoen. Det skræmmer dog ikke den unge angriber.

”Det er fint nok, at der er forventninger til mig. Jeg regner med at kunne bidrage med noget hurtighed i kontraangrebene, og så kommer jeg jo samtidig til at spille sammen med nogle gode spillere, der kan hjælpe mig til at score mål. Jeg synes, det er sjovt at score, så det håber jeg at kunne bidrage med,” siger Lasse Møberg.

Brabrands førsteholdstrup har træningsopstart d. 8. januar og spiller sin første træningskamp d. 17. januar kl. 16:00 mod AGF. Inden da deltager nogle få af spillerne i julestævnet Aarhus Mesterskaberne i indendørs fodbold i Bellevue Hallen d. 29. december.

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media