Presse     Facebook     Søg

Anton Søjberg i Kasper Junkers fodspor

  • Publiceret: Onsdag, 29. januar 2020 14:36
  • Skrevet af Brit Sørensen

Anton 4 650

Brabrand IF spiller ganske vist kun i 2. division – men det er efterhånden sjældent, at der ikke sker lidt i spillertruppen, når et transfervindue står på klem. Det er dog naturligvis en bittersød fornemmelse, når det ligefrem handler om holdets topscorer for den igangværende sæson.

Anton Søjberg var sidste vinter med Superliga-truppen fra Hobro IK på træningslejr i Tyrkiet, og siden da har han lejlighedsvist trænet med og spillet lidt reserveholdskampe med nordjyderne. En egentlig fuldtidskontrakt var dog ikke umiddelbart på tale, da den dengang blot 18-årige Anton Søjberg kun lige var startet i 1.G på gymnasiet. Nu er der allerede bud efter ham igen. I søndags drog han således på en uges træningsophold i den norske Eliteserie-klub Stabæk – der senest har haft danske profiler som Youssef Toutouh (tidl. FCK og AGF), Sammy Skytte (tidl. Silkeborg IF) og Kasper Junker (tidl. AGF) på lønningslisten.

”Der er mange danske spillere, der ikke oplever det at komme væk hjemmefra, før de bliver solgt til en udenlandsk klub. Nu har jeg fået mulighed for at vise mig frem og prøve mig selv af i et fuldtids-setup – det ser jeg som en eksklusiv mulighed. Klubben har taget rigtig godt imod mig, og det er gået fint her de første par dage,” udtaler Anton Søjberg fra hotelværelset i Stabæk.

Anton Sjberg 050918 05 650

Afgørende mål i første træningspas

Når den unge Søjberg siger, at det er gået fint, betyder det i virkeligheden, at han sluttede sit første træningspas af med at score det afgørende mål ved den afsluttende træning, hvor truppen spillede 11 mod 11. Det er nøjagtig, som man kender ham fra Brabrand, hvor han således denne sæson indtager positionen som holdets topscorer med fem mål. Opholdet i Norge sluttes af med en træningskamp på fredag, hvor han for alvor får mulighed for at vise sit værd. Skulle Stabæk brænde helt varm på ham, virker det umiddelbart som et rigtig fint match for den unge offensivspiller.

”Der er en god stemning i truppen, og de vil gerne spille hurtigt og offensiv fodbold, så det er fedt. Det virker som en klub, der er god til at arbejde med unge spillere, og lige på nær sproget, der giver lidt udfordringer her i starten, falder jeg rigtig fint ind på holdet,” udtaler den unge århusianer, der dog holder begge ben på jorden, indtil han bliver tilbudt en egentlig kontrakt – og som i øvrigt forventer at slutte sæsonen af sammen med Brabrand i 2. division og gøre 2.G på gymnasiet færdigt, før han starter en eventuel fuldtidskarriere.

Stabæk sender talent videre til Sampdoria

I Norge følger turneringen kalenderåret, så sæson 2019 er netop afsluttet. Her sluttede Stabæk af som nr. 8 i Eliteserien. Den tidligere AGF-spiller Kasper Junker havde et succesrigt ophold i klubben som lejesvend udsendt af AC Horsens – og kunne bl.a. skrive et hattrick på sit CV. Junker har nu skrevet kontrakt med Bodø/Glimt (angiveligt til 4-5 mio. kr.), der sluttede på 2. pladsen i den bedste norske række og nu skal spille Europa League Kvalifikation. Så sent som i går blev Stabæks unge norske midtbanetalent Kristoffer Askildsen annonceret som ny spiller i Serie A-klubben Sampdoria. Desuden skulle FC Midtjylland have et godt øje til Stabæks anfører Andreas Hanche-Olsen. Det er således i høj grad en interessant klub, Anton Søjberg er på prøveophold hos.

Anton Søjberg har fået sin fodboldopdragelse i VSK Aarhus og blev herefter en del af AGF’s U17-hold, der er 2016/17 vandt danmarksmesterskabet. Herefter var Anton Søjberg kørt lidt sur i det store forventningspres og sprang til, da han i stedet blev tilbudt at træne med i Brabrand IF, der på det tidspunkt stod over for at skulle spille i 1. division. Anton Søjberg var på det tidspunkt kun 16 år gammel og blev som udgangspunkt først en del af andetholdet. Han viste dog hurtigt både mod på og talent til mere, og lidt efter lidt blev han indlemmet i førsteholdstruppen og fik han flere minutter på banen. Her 2½ år senere er han både blevet mere moden og selvsikker og er endda topscorer for Brabrand i indeværende sæson. Han har ikke bare vist sin målfarlighed i det etablerede spil, men har efterhånden også udviklet lidt af en signatur ved at score direkte på frispark.

Anton Søjberg kommer hjem fra sit norske træningsophold på lørdag, hvorefter vi naturligvis følger op på historien.

Om Anton Søjbergs skifte til Brabrand og debut i 1. division som 16-årig

Om tilnavnet "Den Hvide Mamba"

Foto: Ole Nielsen

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media