Presse     Facebook     Søg

A. Søjberg: "Brabrand er blevet min hjerteklub"

  • Publiceret: Mandag, 10. februar 2020 20:47
  • Skrevet af Brit Sørensen

Anton træningslejr

I sidste uge var Brabrand IF’s blot 19-årige topscorer, Anton Søjberg, på prøvetræning i den norske Eliteserie-klub Stabæk – som senest har haft danske Superliga-profiler som Youssef Toutouh, Sammy Skytte og Kasper Junker på lønningslisten. Fra Brabrands træningslejr i Anatalya, Tyrkiet, beretter den unge Søjberg om et succesfuldt ophold i klubben, der virker som et interessant springbræt for offensivspillerens videre karriere som fodboldspiller. Resten af sæsonen vil han dog fokusere på Brabrand IF, som han af flere grunde ikke har travlt med at komme væk fra.

”Det som jeg fik ind under huden deroppe er, at det er et rigtig trygt miljø, og det er en rigtig familieklub, hvor de tager rigtig god hånd om unge mennesker. Omkring 40% af deres trup er unge spillere af egen avl, så de var rigtig gode til at tage imod mig. Feedbacken var, at de syntes, jeg var en rigtig spændende ung angriber, og de kunne godt se, at det gav mening, at jeg skulle derop og spille. Men lige nu har de den trup, de skal bruge, så de er besat på de pladser, de skal bruge. De vil rigtig gerne have mig op igen på et tidspunkt og kigge mig mere an, og de vil sende deres scouts ned og kigge på mig i foråret. Så skal jeg jo bare gøre alt, hvad jeg kan – også uagtet om der er nogen, der står og kigger på ude fra sidelinjen, eller det er for at vinde fodboldkampe sammen med Brabrand,” lyder det som altid topmotiveret fra det århusianske angrebstalent, hvis far jo som bekendt er cheftræner for Anton og den øvrige førsteholdstrup i Brabrand IF.

Tom Søjberg rådgiver både som far og træner

For en ung spiller på 19 år, som sågar også Superliga-klubben Hobro IK har vist interesse for, er det nok helt naturligt at få gode råd med på vejen af sin far. I Antons situation udgøres rollen som far og træner af én og samme person – men det giver slet ikke problemer i forhold til det at skulle tage den rigtige beslutning.

”Inderst inde som træner tror jeg da godt, han kunne være lidt irriteret over at have en af sine spillere til at træne med oppe i Stabæk. Men jeg ved også fra ham, at han er jo pavestolt som far over, at jeg har fået den her mulighed. Men der er vi gode til at skelne mellem far- og trænerforholdet, og jeg lytter både til træneren, der snakker, hvor han bl.a. har sagt som træner, at han gerne vil have, at jeg skal have spilletid i en klub, hvis jeg skal videre. Som far har han ikke sagt så meget, for han er bare så stolt og synes, det er fedt for mig at komme op og vise mig frem,” udtaler Anton Søjberg.

Anton Søjberg er stadig i gang med sin gymnasieuddannelse, hvor han pt. er halvvejs gennem 2.g. Der er derfor også nogle både praktiske og langsigtede hensyn at tage.

”Jeg har ikke noget, der haster – om jeg spiller i Brabrand eller spiller i Norge betyder ikke så meget for mig. Bare jeg er glad og trives. Men det ville jo være lidt problematisk at skulle skifte til en klub i udlandet med fuldtids-setup, for så skulle jeg droppe ud af skolen og skulle måske køre noget selvstudie. På den måde er det også noget, man skal overveje – om det virkelig er nu, man skal tage sådan en beslutning, eller man bare skal blive ved med at trives i de omgivelser, du er i,” lyder det fornuftigt fra den unge angriber, der slutter af med at konkludere noget, som sikkert både hans træner, far og den øvrige stab omkring Brabrand IF er glad for at høre:

”Den helt klare løsning for mig lige nu, det er at spille i Brabrand, for det er et rigtig trygt miljø, og jeg bliver bedre hver eneste dag, jeg kommer. Det er Brabrand, jeg brænder for, og det ligger dybt inde i hjertet på mig. Det er lidt blevet min hjerteklub.”

Se det fulde interview med Anton Søjberg herunder, hvor han bl.a. afslører, hvor han drømmer om at spille henne på lang sigt.

Husk endelig også at følge Brabrand IF’s træningslejr i Tyrkiet – i lyd, tekst og billede – på alle sociale platforme: Facebook, Instagram og YouTube.

 

Foto, tekst og video: Brit Sørensen / BS Sports & Media

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media