Presse     Facebook     Søg

Coronavirus har ramt fodboldbranchen i Danmark

  • Publiceret: Fredag, 06. marts 2020 09:39

650 Sundhedsstyrelsen Coronavirus poster

Opdateret 06.03.2020 kl. 14:30: Den danske regering kom fredag med en opfordring om, at alle arrangementer med mere end 1.000 tilskuere burde aflyses eller udskydes. Divisionsforeningen har derfor nu valgt at påbyde samtlige klubber i Superligaen og Nordic Bet LIGAen at spille for lukkede døre. Kampene bliver dog i øvrigt afviklet planmæssigt. Dette har indtil videre ingen konsekvenser for kampene i 2. division og således heller ikke for Brabrand IF's sæsonpremiere lørdag kl. 14:00 mod Vejgaard. Denne artikel opdateres løbende...

Den nye coronavirus, med den medicinske betegnelse COVID-19, ser ud til at have fået tag over hele verden, og således også i Danmark. Indtil videre er der konstateret 20 smittetilfælde i Danmark, og i et forsøg på at inddæmme smittefaren er personer, der har været i tæt kontakt med de smittede, sendt i 14 dages hjemmekarantæne. Virussen har nu desværre også bredt sig til fodboldens verden.

Det kom frem torsdag eftermiddag, at en af de 20 smittetilfælde er den tidligere landsholdsspiller Thomas Kahlenberg, der i weekenden var til fodboldkamp på Brøndby Stadion, og dermed potentielt kan have bragt smitten videre til dem, han her har været i tæt kontakt med. I alt er 13 personer i Brøndby IF samt tre spillere fra Lyngby, som Brøndby spillede mod i weekenden, således sendt i hjemmekarantæne.

Indtil videre ingen ændringer i kampprogram

Oven på denne nyhed udsendte Divisionsforeningen, der repræsenterer alle fodboldklubber i Danmarksturneringen for herrer, i går en pressemeddelelse for at slå fast, at der indtil videre ikke er nogen grund til at tro, at det får nogen betydning for weekendens kampprogram, hvorfor alle kampe i Superligaen, NordicBet LIGAen og 2. division afvikles som normalt. Der henstilles dog til forsigtighed, hvorfor spillere og andre fra den sportslige sektor vil afholdes fra at give hånd, high fives m.m. til publikum på stadion i forbindelse med kampen.

Vigtig opfordring til at overholde anbefalinger

Sundhedsstyrelsen har ligeledes udsendt en række anbefalinger i forbindelse med coronavirus, der har til hensigt at inddæmme smitten. Vi følger naturligvis disse anbefalinger og vil dermed opfordre alle personer – frivillige i klubben, familiemedlemmer til spillere samt publikum på stadion – til IKKE at møde op til weekendens kamp, hvis de efter 2. marts 2020 er kommet hjem fra en af de særlige risikozoner: Hong Kong, Italien, Iran, Kina, Singapore, Sydkorea og Japan.

Brabrand IF henstiller i øvrigt til, at alle fremmødte publikummer til lørdagens hjemmekamp mod Vejgaard følger Sundhedsstyrelsen retningslinjer i forhold til smittefare (indsat nedenfor).

650 Sundhedsstyrelsen Coronavirus poster

Situationen følges nøje, og der opdateres løbende om den videre udvikling, såfremt spredningen af coronavirus i Danmark får indvirkning på Brabrand IF’s øvrige forårsprogram.

Er man i tvivl om, hvorvidt man bør holde sig hjemme i 14 dages karantæne i forbindelse med coronavirus, eller i det hele taget har spørgsmål til smittefare m.m., har Sundhedsstyrelsen oprettet en særlig hotline på telefonnummer 7222 7459.

Træningskamp mod sydkoreansk hold i Tyrkiet

På Brabrand IFs træningslejr i Tyrkiet for en måneds tid siden blev der spillet en træningskamp mod Ansan Greeners FC fra Sydkorea. På dette tidspunkt var Sydkorea ikke blandt højrisiko-landene, da udbredelsen af coronavirus på det tidspunkt ikke var så voldsomt i Sydkorea. Eftersom symptomerne på coronavirus ses i op til 14 dage efter smitte, og der endnu ikke er forekommet den slags symptomer blandt nogen i Brabrand IF inden for denne periode, regnes både spillertrup og den øvrige stab omkring holdet uden for smittefare.

Hold dig opdateret om coronavirus på Sundhedsstyrelsens særlige info-side HER.

650 Corona topbillede1000x353px

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media