Presse     Facebook     Søg

Sikker sejr med plads til forbedringer

  • Publiceret: Lørdag, 07. marts 2020 19:14

MP Scoring Mod Vejgaard 650

I dag skete det endelig – 2. division blev atter skudt i gang, og på Brabrand Stadion var Vejgaard på besøg til endnu en vigtig kamp om tre point til regnskabet – en kamp, der samtidig også var en vigtig mulighed for Brabrand IF til at bevise, at de absolut ikke skal undervurderes i forårets slutspil trods overvintringen på puljens fjerdeplads.

Vinterpausen har været brugt til at spille nye folk ind i truppen, og målmandsposten viste sig tidligt som en udfordring for Brabrand, idet både Henrik Lindhard og Søren Vedsted begge er ukampdygtige for tiden. Det var derfor glædeligt at se Brabrands nye målmand Christoffer Kørschen, der er kommet til fra Dalum IF, få sin officielle startdebut for Brabrand i lørdagens kamp, og han kunne endda ligefrem gå fra banen med et ”clean sheet”.

Samtidig var unge Emil Nielsen, der er kommet til Brabrand fra Vejles U19-hold også at finde i startopstillingen, og han leverede en solid indsats på venstrekanten, hvor han trods sine blot 19 år spillede med utrolig selvsikkerhed og virkelig gik til stålet.

Tidlig udvisning og brændt straffespark

Brabrand kom, som altid, topmotiveret fra start med 100 km. i timen og spillede dejlig aggressiv fodbold. Allerede fra start var der nogle store chancer, bl.a. til Frederik Poulsen, Kasper Andersen og Malthe Boesen, men der skulle gå 19 minutter, inden kampen blev åbnet op. Her tog Vejgaards Christian Pagh nemlig bolden med hånden på målstregen og blev derfor sendt rigtig tidligt i bad.

Brabrands tilbagevendte midtbaneklippe, Jacob Linnet, var tilbage fra start for Brabrand IF og var den udvalgte til at eksekvere straffesparket. Vejgaard-målmand Peter Nielsen fik dog to hænder på bolden og fik også clearet Linnets opfølgende skud på mål. I stedet kom en energisk Frederik Poulsen buldrende og sendte til sidst bolden i mål til 1-0.

”Det er jo altid dejligt at komme på måltavlen. Det er vigtigt at starte ud med at lave kasser. Så skulle det gerne vælte ind her i de næste par kampe også. Det var rigtig vigtigt at få scoret igen,” lød det efter kampen fra forårets første Brabrand-målscorer, der nu er oppe på fem mål i denne sæson.

”Vi havde kampen i vores hule hånd”

Med en 1-0 føring og en mand i overtalt så tidligt i kampen skulle man næsten tro, der nærmest var et målorgie i vente for publikum på Brabrand Stadion. Men til Vejgaards store fortjeneste skal det siges, at kampen faktisk langt ind i anden halvleg forblev forholdsvis åben. Brabrand havde masser af gode chancer og spillede egentlig både flot og sikkert, men glippede så det sidste touch, der skulle sende bolden i mål. Vejgaard fik endda også et par store chancer, primært på omstillinger, som dog blev afværget.

Først med 12 minutter tilbage af kampen – og efter et utal af brændte chancer og glippede muligheder – lykkedes det endelig for Brabrand at score til 2-0, da bolden ved et indkast dumpede ned for fødderne af Michael Pedersen i venstre side af målfeltet og resolut blev sparket i mål af Brabrands anfører. Blot få minutter senere lukkede netop indskiftede Mike Kaljo kampen for Brabrand med et virkelig flot solomål, hvor han i højre kant dribler ind i banen og sender et smukt langskud i en flot bue op i venstre hjørne – uden chance for Vejgaard-målmand Peter Nielsen.

Kaljo er nu også på fem mål i denne sæson og deler pladsen som Brabrand-topscorer med Anton Søjberg og Frederik Poulsen.

”Det var dejligt at komme i gang igen med at spille om point. Vi havde lagt en rigtig god plan for kampen og har faktisk kampen i vores hule hånd, efter vi scorer det første mål, og de får en mand udvist. Men så laver vi lidt for mange fejl, synes jeg. Vi gør det godt, men hvis jeg skal være lidt negativ, så synes jeg faktisk, vi laver lidt for mange unødvendige fejl, hvor vi bare skal være lidt mere tålmodige. Når vi er en mand i overtal, skal vi værne lidt bedre om den, ” uddyber den nu delte topscorer, Frederik Poulsen, om det, han kalder en lidt underlig kamp (se det fulde interview herunder).

Brabrand tog altså i dag et vigtigt første skridt i forhold til at sikre sig en plads i oprykningsspillet, hvilket er klubbens overordnede mål i denne sæson, og rykkede da også med dagens sejr op på puljens tredjeplads. Det skyldes dog blot, at AB Gladsaxe, der ligger to point efter Brabrand med én kamp mindre, først skal spille søndag, hvor de får den sønderjyske fusionsklub FC Sydvest 05 Tønder på besøg. To af de andre tophold i puljen mødes også søndag til en direkte dyst om essentielle point. Vinder Thisted over Middelfart, ligger de pludselig kun et enkelt point efter Brabrand. Vinder derimod Middelfart, der pt. ligger nr. 2 i puljen, lægger de yderligere afstand til de øvrige slutspilskandidater.

Frederik Poulsen udstikker helt tydeligt målsætningen og fokus for Brabrand-truppen oven på dagens sejr.

”Vi tager én kamp ad gangen. Næste kamp er mod Jammerbugt, så der skal vi gerne op og have tre point igen. Og så skal vi jo bare i oprykningsspillet.”

Se højdepunkter fra kampen på Ekstra Bladets 2. divisionsside

Se stilling, kampprogram m.m. HER

Foto: Ole Nielsen

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media