Presse     Facebook     Søg

Endnu ingen plan for genåbning af 2. division

  • Publiceret: Mandag, 18. maj 2020 08:50
  • Skrevet af Brit Sørensen

650 Henrik Borup 170819 01

Professionel fodbold er så småt på vej tilbage efter den pludselige midlertidige nedlukning forårsaget af corona-pandemien. I Danmark er der dog foreløbig kun lavet planer for Superligaen og 1. division. Første kamp i landets bedste række spilles således allerede om ti dage. En endelig plan for genopstart af 2. division lader dog vente på sig. Mandag eftermiddag kan den komme et skridt nærmere, da der afholdes rækkemøde mellem Divisionsforeningen og alle 24 klubber i 2. division.

Det er Kulturministeriet, der i forbindelse med regeringens genåbingsplan efter corona-nedlukningen har defineret 2. division som IKKE værende en del af ”professionel idræt”, hvorfor 2. division ikke er omfattet af Fase 2 i genåbningen af Danmark. Dette skyldes især, at kun nogle spillere og medarbejdere i klubberne er ansatte, hvorimod alle spillere i Superligaen og 1. division er ansatte. Spillerne i Brabrand IF genoptog dog træningen sidste mandag (under visse retningslinjer opstillet af Divisionsforeningen), efter regeringen havde givet grønt lys hertil.

Store forskelle og uenigheder mellem klubberne

Divisionsforeningen har opstillet en protokol for 2. divisionsklubberne, som spillere, trænere osv. skal efterleve i forbindelse med genopstarten. Efterleves protokollerne – hvilket bl.a. inkluderer selvtest samt transport til udekampe – vurderes smitterisikoen i forbindelse med afvikling af kampe som værende lav. Det er dog en forudsætning, at kampene afvikles uden tilskuere.

Sidste mandag afholdtes ligeledes et rækkemøde om genåbningen af 2. division. Her fremlagde Divisionsforeningen en plan for genopstart af turneringen enten d. 10. juni eller d. 20. juni – i begge tilfælde med afvikling af 11 spillerunder (i stedet for de oprindelige 16) og afslutning d. 26. juli. Da 2. division netop bevæger sig i krydsfeltet mellem professionel fodbold og amatørfodbold, er der dog stor forskel klubberne imellem på fx økonomi og ansættelsesforhold, hvorfor der således er stor uenighed blandt klubberne omkring denne nye plan, der jo strækker sig en måned længere end den oprindelige turneringsplan men med en del færre spillerunder.

Mandag eftermiddag kl. 14:00 diskuteres der videre om genopstarten, og Divisionsforeningen forventer her at kunne præsentere en deadline for de forskellige muligheder.

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media