Presse     Facebook     Søg

Brabrand starter MÅSKE slutspillet d. 13. juni

  • Publiceret: Torsdag, 04. juni 2020 18:47
  • Skrevet af Brit Sørensen

650 Jesper B. Henriksen 19101902Der resterede oprindeligt 16 spillerunder af 2. division, da coronavirussen for alvor gjorde sit indtog i Danmark, hvilket resulterede i en midlertidig nedlukning af turneringen. Da 2. division ikke hører under Kulturministeriets definition af ”professionel idræt”, kunne turneringen ikke genoptages som en del af fase 2 af regeringens genåbningsplan, som derfor kun inkluderede Superligaen og Nordic Bet LIGAen (1. division). Nu afventer de 24 klubber i 2. division statsministerens udmelding omkring fase 3 af genåbningsplanen d. 8. juni og håber og forventer, den kan føre til genoptagelse af turneringen i weekenden d. 13.-14. juni.

Brabrand IF spillede sin seneste kamp for knap tre måneder siden (første kamp i forårssæsonen), hvor de vandt 3-0 hjemme mod Vejgaard. Ifølge den oprindelige plan skulle sidste kamp spilles d. 20. juni. For at undgå sportslig skævvridning har Divisionsforeningen dog fastsat datoen d. 5. juli som værende bagkant for afvikling af turneringen, hvorfor det begrænsede tidsrum medfører en væsentlig reduktion af mulige spillerunder. De oprindelige 16 resterende spillerunder (5 grundspilsrunder og 11 slutspilsrunder) er således i stedet blevet til 6 slutspilsrunder ud fra en fastfrysning af stillingen i de to puljer, som den så ud inden coronapausen.

Stillingen fastfrosset og direkte i slutspil

Ifølge den nye struktur skal de seks bedste hold fra grundspillets pulje 1 møde de seks bedste hold fra grundspillets pulje 2 – alle point og mål føres med over til én samlet oprykningspulje. Med Brabrand IFs 29 point fra de 17 afviklede grundspilskampe går de ind i slutspillet på en femteplads med ni point op til andenpladsen (som Aarhus Fremad pt. indtager) og 15 point op til førstepladsen (som FC Helsingør pt. indtager). Der findes kun én oprykker, og FC Helsingør (der for blot to sæsoner siden spillede i Superligaen) er umiddelbart storfavorit til den titel.

Brabrand IF skal i de seks spillerunder i slutspillet møde FC Helsingør, Vanløse, Brønshøj, HIK, BK Frem og BK Avarta – tre kampe på udebane og tre kampe på hjemmebane. Første kamp spilles efter planen d. 13. juni i og mod BK Frem.

MEN det hele afhænger altså af, at statsministeren inden for denne uge kommer med en officiel udmelding, der betyder, at 2. divisionsfodbold kan genoptages som en del af fase 3 af regeringens genåbningsplan, som er planlagt til at træde i kraft d. 8. juni. Indtil da er der ikke andet for for spillerne end at klø på til træning og holde sig i skarpest muligt form.

Kan 2. division – mod forventning – ikke genoptages som en del af fase 3 d. 8. juni, bliver resten af sæsonen aflyst. Vi krydser derfor fingre for, at det hele falder på plads, så Brabrand IF atter kan komme i aktion – og det om blot ni dage!

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media