Presse     Facebook     Søg

Brabrand klæder dig på til forårssæsonen

650 Møberg med løst hår100819 04

Det er ved at være længe siden, Brabrand IF sidst spillede turneringskamp. Faktisk skal vi helt tilbage til d. 9. november, hvor vi må indrømme, vi fik lidt af en afklapsning i form af et 4-1 nederlag (og et rødt kort) mod Aarhus Fremad på Riisvangen Stadion. Som vi alle ved, er der løbet en hel del vand gennem åen siden da – faktisk endda så meget, at Brabrand Søen, der jo ligger alarmerende tæt på Brabrand Stadion, endte med at løbe over sine breder og midlertidigt lukkede for normalt højt trafikerede veje og stier.

Økodag og coronavirus

Nu ser foråret dog endelig ud til at være på vej, og så skal køerne jo snart på græs! Som en slags forpremiere på Økodag (køernes forårsfest i april) bliver landets 2. divisionsspillere sendt på græs nu på lørdag, hvor Brabrand IF skyder forårssæsonen i gang på hjemmebane (dog på kunstgræs) mod Vejgaard kl. 14:00.

Udover midlertidige oversvømmelser alarmerende tæt på Brabrand Idrætsanlæg har vinterpausen også budt på en virus, der efterhånden må siges at være global og nu også har gjort sit indtog i den danske fodboldverden. Ved sidste weekends Superliga-kamp mellem Brøndby og Lyngby var den tidligere landsholdsspiller Thomas Kahlenberg på lægterne – efter at være kommet hjem fra en rejse til Amsterdam, hvor virussen er i lettere kritisk udbrud – og er efterfølgende blevet diagnosticeret med den efterhånden berygtede coronavirus. 12 personer fra Brøndbys stab og tre spillere fra Lyngby, der har været i tæt kontakt med Kahlenberg, er derfor nu sendt i 14 dages hjemmekarantæne.

Da virussen fortsat spreder sig i hele verden – og Danmark nu er oppe på 22 bekræftede tilfælde – kom regeringen fredag med en anbefaling om, at alle offentlige arrangementer med mere end 1.000 deltagere burde aflyses eller udskydes. Det har fået Divisionsforeningen, der repræsenterer alle klubber i Superligaen, 1. division og 2. division, til at påbyde alle klubber i de to øverste DM-rækker at spille deres kommende kampe uden tilskuere. Indtil videre kommer dette dog ikke til at involvere 2. division og dermed Brabrand IF’s kampe, hvorfor vi pt. forventer, at lørdagens hjemmekamp mod Vejgaard afvikles planmæssigt (dog med visse vigtige forholdsregler, som tidligere udmeldt fredag).

Lørdag eftermiddag er der således atter fodbold på Brabrand Stadion, hvor der vist aldrig har været 1.000 tilskuere til en 2. divisionskamp. Er man dog nervøs for at komme ud blandt en større mængde af mennesker i forhold til smittefare, kan vi heldigvis meddele, at kampen også vises direkte på Ekstra Bladets hjemmeside (det kræver blot abonnement, som kan købes her)

Brabrand blandt Fremads eneste tre nederlag i efteråret

Brabrand IF har overvintret på fjerdepladsen i 2. divisions Pulje 2 (vest), hvor Aarhus Fremad sluttede efteråret som tophold med 35 point efter 16 kampe. Lokalrivalerne løb kun ind i tre nederlag i efteråret, hvoraf Brabrand forskyldte det ene (Thisted og AB de andre to).

Også her er der dog i høj grad løbet en del vand gennem åen sidenhen. Hvor Fremad har været under kyndig ledelse af tidligere talenttræner i AGF, Morten Mølkjær, i de seneste to sæsoner, blev denne nemlig pludselig hevet til 1. divisionsklubben Kolding IF i vinterpausen. Desuden har klubben hentet hele syv nye spillere til klubben, samtidig med at Aarhus Fremad nu også har fået sin egen TV-serie. Man kan derfor sige, at puljens tophold går ind til forårssæsonen med et vist forventningspres, men også med en hel del interne ændringer i forhold til efteråret. Det skal derfor blive rigtig spændende at se, om de kan bevare det gode momentum.

Træningslejr Malte 350Brabrand er det gået noget mere stille for sig i vinterpausen, hvor de eneste ændringer i spillertruppen har været tilgangen af Christoffer Kørschen fra Dalum på målmandsposten samt Rasmus Hoelgaard fra VSK Århus (tidl. Randers FC akademi) til midtbanen og så naturligvis tidligere anfører Jacob Linnet, der gør sæsonen færdig hos Brabrand IF efter sin efterårsflirt med AC Horsens i Superligaen. På skadesfronten er Daniel Lundholm og Lasse Meyer nu atter i stand til at tørne ud for Brabrands førstehold efter længere skadeperioder.

Den anden vej rundt har Tobias Olesen forladt Brabrand til fordel for en civil karriere, der bedre harmonerer med træning i Silkeborg KFUM, mens Lasse Thougaard har erklæret sig midlertidigt indisponibel for førsteholdet grundet travlhed på studiet.

Brabrand IF har i løbet af vinteren spillet en del træningskampe på forskellige niveauer, og trænerstaben har dels haft mulighed for at indarbejde nye taktiske tiltag samt spille truppen bedre sammen – ikke mindst på en uges træningslejr i Tyrkiet i februar, hvor Brabrand mødte stærk international modstand i træningskampen mod sydkoreanske FC Ansan Greeners.

Status inden og på oprykningsspillet

Når forårssæsonen sparkes i gang lørdag har Brabrand IF 26 point efter de 16 spillede kampe i efteråret og har blot et enkelt point op til AB Gladsaxe på tredjepladsen. Middelfart Boldklub overvintrede på andenpladsen i puljen med et forspring på fem point til Brabrand, mens Aarhus Fremad på førstepladsen teoretisk set kan indhentes med ni point.

Der bliver dog ikke mange kampe til at indhente disse point, inden slutspillet starter. I virkeligheden resterer der blot seks spillerunder i 2. divisions grundspil. Herefter bliver begge puljer delt op, således at top 6 i Pulje 1 (Øst) og top 6 fra Pulje 2 (Vest) slås sammen til en såkaldt oprykningspulje – og tager samtlige point med over i den nye pulje. De 12 hold i puljen møder her hinanden én gang, så hvert hold spiller 11 kampe i alt. De seks nederste hold i hver pulje går i stedet videre til nedrykningsspillet. Grundet den nye struktur i Superligaen, der af naturlige årsager også påvirker de lavere divisioner, vil der i år rykke hele fem hold ud af 2. division, mens kun ét enkelt hold rykker op i 1. division. Allerede nu er der dog en klar favorit til at blive det nye oprykkerhold.

Topholdet i Pulje 1, FC Helsingør, der jo spillede i Superligaen for ganske nyligt og har bevaret en stor del af sit professionelle set-up siden da, har nemlig hele seks point mere end Aarhus Fremad. Skulle de to puljer slås sammen i sin nuværende form, ser det altså svært ud for Fremad at nå FC Helsingør, der må forventes at ende som årets oprykker til 1. division.

MEN det gode ved fodbold er jo, som bekendt, at bolden er rund. Og så længe bolden er rund, kan alting ske. Det er i hvert fald længe siden, 2. division har set så interessant ud – både på eksponeringsfladen, hvor den landsdækkende sportsavis Ekstra Bladet har indledt et strategisk samarbejde med Divisionsforeningen om at sætte mere fokus på netop 2. division, hvorfor alle kampe nu streames LIVE – og endda her i foråret udvides med kampreferater, rundens udvalgte kamp m.m. – men også i forhold til træner- og spillerudskiftninger, hvor man tydeligt fornemmer, at der holdes øje med de gode spillere fra både 1. divisions- og Superliga-plan, hvilket Brabrand da også tydeligt mærkede allerede i opstarten til efterårssæsonen.

Bliv klar til forårets spændende slutspil i 2. division med abonnement på EB+. Ved køb af abonnementet, støtter du dels Ekstra Bladets eksponering af 2. division, men støtter faktisk samtidig Brabrand IF, da en procentdel af abonnementskøbet går direkte tilbage til klubben (dog kun ved køb via dette link).

Her kan du se alt om Brabrand IF på Ekstra Bladets særlige forum for 2. division.

Få det fulde overblik over stilling, resultater, kampprogram, topscorere m.m. på 2-division.dk

Brabrands resterende program i grundspillet 2019/20:
Lør 07.03.2020 kl. 14:00 
Brabrand IF - Vejgaard
Lør 14.03.2020 kl. 14:00 Jammerbugt FC - Brabrand IF
Lør 21.03.2020 kl. 14:00 Brabrand IF - Dalum IF
Søn 29.03.2020 kl. 14:00 Ringkøbing IF - Brabrand IF
Lør 04.04.2020 kl. 14:00 Brabrand IF - Næsby BK
Tor 09.04.2020 kl. 14:00 Thisted FC - Brabrand IF

Se alle Brabrands resultater og kommende kampe 

   

 

 

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media