Presse     Facebook     Søg

Forløsende sejr og fjerdeplads til Brabrand

  • Skrevet af Brit Sørensen

Kaljo afsluttendeDet var noget af en forløsning for Brabrand IF, da Mike Kaljo endelig fik skudt bolden i mål i det 78. minut i årets sidste kamp, så klubben kunne slutte en hård sæsonen af med en yderst tiltrængt sejr. Men der skulle kæmpes for det, og det er nærmest et under, at alle Brabrand-spillere gik fra banen med alle lemmer i behold, for Vanløse gav den virkelig gas på den regnvåde bane i Brabrand i en kamp, hvor alle 22 spillere kæmpede, som gjaldt det ren og skær overlevelse.

”Det blev en hård kamp i dag. Hver gang vi havde bolden og spillede den hurtigt rundt, sad der en i nakken og læggen på os. Det gjorde det godt nok svært. Så vi valgte at gå over i det, der hedder ”kamp mode”, hvor vi krigede den hjem. Jeg synes godt, der kunne være faldet lidt flere kort. Stort set alle mine spille har ondt i lænden og ryggen og læggen, men så er jeg bare stolt af spillerne, for de holder hovedet koldt og kæmper og støtter hinanden og viser, at de er et hold. Jeg er meget stolt af dem. Det var fedt at slutte året af på den måde også,” lyder evalueringen efter kampen fra cheftræner Tom Søjberg.

Brabrand slutter på en fjerdeplads i oprykningsspillet

Det har ellers været en ”rocky ride” for Brabrand efter corona-pausen, hvor der blev lagt godt ud med to sejre, hvorefter skuden vendte. I de sidste tre kampe formåede Brabrand kun at score et enkelt mål, så både dagens mål og sejr faldt på et tørt sted i dag. Målet blev scoret af en velkendt profil i Brabrand-trøjen: Mike Kaljo, der dermed scorede sit sjette sæsonmål.

Med sejren – og dagens øvrige resultater – slutter Brabrand IF på en fjerdeplads i dette års oprykningsspil, hvor FC Helsingør ender med at tage den eneste oprykningsplads, der var til rådighed. Brabrands lokalrivaler fra Aarhus Fremad, der pustede Helsingør i nakken, gjorde ellers alt, hvad de overhovedet kunne for at slutte på førstepladsen i rækken med en udebanesejr på hele 7-0 mod BK Frem. Fremad måtte dog nøjes med andenpladsen og endnu en sæson i 2. division, ligesom Middelfart slutter foran Brabrand på tredjepladsen.

”Vi lå jo til i går og kunne ende som 7-8 stykker. Så går vi i stedet op og bliver nr. 4. Det er fedt. I den her sæson spillede vi udelukkende for at at bygge på og lægge noget på vores spil, for vi vidste jo godt, at der ikke var nogen reel chance for oprykning. Allerede sidste sommer lå det rimelig klart, at FC Helsingør ville tage den der ene oprykningsplads,” udtaler Søjberg og slutter samtidig af med en velfortjent cadeau til Aarhus Fremad, der virkelig pressede Helsingør til det sidste.

”Jeg synes virkelig, Fremad har lavet en flot sæson. Det skal de have. Jeg synes, de har gjort et hæderligt og rigtig godt forsøg. De har været gode til i vinter at få lejet nogle spillere, som de kunne bruge, og som kunne komme direkte ind på holdet. De haft troen på det hele vejen. Det er flot af dem. De skal have stor ros for deres sæson,” lyder det fra Søjberg, der dog samtidig også sender en lykønskning til FC Helsingør.

”Vi havde jo håbet på, at vi alligevel kunne drille FC Helsingør lidt. Men okay, de har lavet nogle rigtig gode signings, og de har godt styr på det derovre og rykker helt fortjent op, selvom Aarhus Fremad var tæt på. Fortjent og stort tillykke til Helsingør for at rykke op og klare nervøsiteten, når det gælder. Det er stærkt af dem,” slutter Tom Søjberg af, inden han og spillerne går på en velfortjent ferie oven på en på alle måder usædvanlig – men i sidste ende godkendt – sæson på Engdalsvej i Brabrand.

FOTO: OLE NIELSEN

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media