Presse     Facebook     Søg

3 forløsende BIF-point

  • Skrevet af Christoffer Møller

EOS600D 33789 copy 2
Det holdt hårdt og var nok ikke Brabrands bedste kamp, men med hårdt arbejde og marginaler der langt om længe tilsmilede BIF, blev det til 3 vigtige point i kampen mod Dalum. foto: Henrik Andersen


Brabrand har været hårdt ramt på træningsfronten de sidste par uger med mange aflyste træningspas, grundet et Corona spøgelse, der er blevet ved med at forstyrre. Samtlige spillere har måttet igennem flere negative tests, for overhovedet at måtte deltage på træningsbanen, så optakten til lørdagens opgør var alt andet end optimal for Søjbergs tropper.


Starten af kampen viste også med alt tydelighed, at de manglende timer på træningsbanen kostede BIF en smule. 

Hjemmeholdet startede nervøst og Dalum satte sig fra på spillet. De pressede bedre og deres spil hang bedre sammen.

Brabrand har i starten af sæsonen kæmpet med at forære lette mål væk og de timer, de trods alt har haft på træningsbanen i løbet af de sidste 2 uger, er blevet brugt på at hænge bedre sammen som en enhed, i særdeleshed i forsvaret.
Det viste sig ikke at have været forgæves, for til trods for fynboernes spilovertag i starten af kampen, kastede det ikke for alvor nogle store muligheder af sig.

En halv time inde i kampen, valgte hjemmeholdet at lave et par justeringer, der gjorde, at man fik en velspillende Anton Søjberg mere på bolden, mens man kastede Kasper Andersen længere frem på banen, så han kunne true i dybden. Dette gav flere fine angreb og førte også til kampens nok flotteste af slagsen. 
Efter fint opspil i højre side, blev bolden vendt ind på midten, herfra blev en fremadstormende Casper Lykke sendt i dybden. Han kvitterede med et farligt indlæg til bagerste stolpe, men der manglede de sidste centimeter for at BIF-angriberen kunne sende bolden i nettet.


BIF var begyndt at få fat i opgøret, og kunne slutte første halvleg af med positive takter.


Det blev kun bedre i 2. halvleg, hvor de viste endnu bedre spil og med indskiftningen af Mike Kaljo kom der mere sving i holdet. Dog uden det for alvor kastede de store muligheder af sig.

Brabrand havde langsomt overtaget kampen, og så skete der det, som bare ikke må ske.
En kæmpe Dalum chance ud af nærmest ingenting. 
En dårlig clearing i BIF forsvaret, førte til en noget forkølet afslutning fra udeholdet, der ramte en BIF-spiller undervejs og nærmest i slowmotion passerede keeper Kørshen, mens flere Dalum spillere langsomt var begyndt at juble, men bolden tog det absolut inderste af stolpen og sprang tilbage i spil, hvor forsvaret hurtigt fik den losset ud af kommunen.
Måske et tegn på at marginalerne endelig ville tilsmile Brabrand.


Forløsningen kom i 81. minut, efter et BIF-hjørnespark. Kasper Andersen sendte bolden tæt ind under mål og imellem venner og fjender fik Mike Kaljo lagt bolden af til Anton Søjberg som bankede bolden i kassen. 1-0 til BIF.


Forsvaret holdt stand og Brabrand kunne sætte 3 point ind på kontoen.


Efter kampen var Tom Søjberg tilfreds med den defensive indsats, men der er stadig arbejde der skal gøres:
”Vi kæmper flot og hjælper hinanden godt. Spillemæssigt var Dalum i store perioder bedre end os med bolden, men vores forsvar fik vist meget større kvalitet end de sidste kampe og det var vigtigt. Det gør det bare så meget nemmere at lave et resultat, når vi ikke helt rammer dagen. Vi har fået noget, vi kan bygge videre på og det er meget glædeligt i den situation vi står i. Vi er stadigvæk langt fra tidligere styrke og der venter os store udfordringer, men vi tog et skridt i den rigtige retning i dag.”


Trods meget modgang, havde Brabrand langt om længe marginalerne på sin side og det har de fortjent. 
Værd er det også at nævne, at spillertruppen igennem det hele har holdt hovedet og humøret højt og taget det i stiv arm. Man kan ikke så tvivl om, at det er en gruppe der ikke lader sig slå ud af lidt modgang, tværtimod.


Efter en lidt svær start på sæsonen, kan vi håbe Brabrand lige så stille er ved at finde melodien. I alt fald var det positivt at se defensiven spille til 0, og som Søjberg så rigtigt var inde på, gør det alting meget nemmere, når man kan holde modstanderen fra at score. Forhåbentligt er truppen også ude over de værste Corona forskrækkelser og kan begynde at træne regelmæssigt igen.


Sejren gjorde vi rykkede op på en 8. plads i gruppen og fik lagt lidt afstand til de 4 nederste pladser, der koster direkte nedrykning til Danmarksserien. 
I toppen er det kun Jammerbugt FC der for alvor er stukket af med 18 point ud af lige så mange mulige.


Der er kamp igen allerede på tirsdag, hvor Tom Søjberg skal tilbage til sine gamle hjemmebane i Kjellerup, hvor det gælder et opgør i 2. runde af Sydbank Pokalen imod holdet fra Danmarksserien.

I weekenden skal drengene endnu en gang på københavnertur, når man skal besøge BK Frem og forhåbentligt forsøge at avancere yderligere i tabellen.


Der er med andre ord fuldt program for spillerne i den kommende uge, så lad os håbe at gårsdagens sejr giver lidt ekstra energi.  

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media